Telifli kanallarda kazanç düşüyor mu ?

severall

Kayıtlı Üye
Kanal da telif uyarısı varsa kazançları düşüyor

Az önce gördüm şaşırdım bilmiyordum.Telifli yada telifsiz kazançlarda bir fark oluyor mu ? Net bilen bir arkadaş yardım ederse sevinirim ona göre hareket ediceğim 3 kanalımda telif var çoğu saçma sapan ve şahıslardan gelen telifler şayet bariz bir düşme yaşanıyorsa o kanallarla uğraşmayı bırakıcağım.

Bilen birisi yardım ederse sevinirim

tek bir teliften kazanç %60 düşer %40 sana gelir , kalanı youtubenin cebine gider

Bende aynısı düşünüyorum iki telifli kanalımda kazançlar baya düşük geliyor.

Çok saçma üstad.Önüne gelen zaten telif atabiliyor şayet kazançlarda düşme yaşanıyorsa bundan sonra telifli kanallarla uğraşmıyacağım.Bende istediğim düzeyde kazançlara erişemiyordum bugün araştırdım bu sonucu buldum böyle bir şey söz konusuysa telif alan kanalı çöpe atıcağım

Basit bir dille anlatalım.. Youtube'de her kanalın bir karnesi vardır ve karnesinde kırık notu olanların kazanç hesaplama değerleri düşük tutulur. Son kırık notta ise kazanca zam, kanala şut yapılır :)

Çok saçma üstad.Önüne gelen zaten telif atabiliyor şayet kazançlarda düşme yaşanıyorsa bundan sonra telifli kanallarla uğraşmıyacağım.Bende istediğim düzeyde kazançlara erişemiyordum bugün araştırdım bu sonucu buldum böyle bir şey söz konusuysa telifli alan kanalı çöpe atıcağım

valla bende 4 5 ay önce telif yediğimde aynı konuyu açmıştım böyle yorumlar gördüm kazanç düşüyormuş. niye atıyorsun ki devam et bence kanal yüksek bir kanalsa tabi.

tek bir teliften kazanç %60 düşer %40 sana gelir , kalanı youtubenin cebine gider

Çok büyük bir oran telif alan kanalla çalışmaya değmez.Sağol bilgi için.
Çok saçma üstad.Önüne gelen zaten telif atabiliyor şayet kazançlarda düşme yaşanıyorsa bundan sonra telifli kanallarla uğraşmıyacağım.Bende istediğim düzeyde kazançlara erişemiyordum bugün araştırdım bu sonucu buldum böyle bir şey söz konusuysa telif alan kanalı çöpe atıcağım

Basit bir dille anlatalım.. Youtube'de her kanalın bir karnesi vardır ve karnesinde kırık notu olanların kazanç hesaplama değerleri düşük tutulur. Son kırık notta ise kazanca zam, kanala şut yapılır :)
Anladım bilgim yoktu, olsa telifli kanallarla uğraşmazdım neyse sağlık olsun.

valla bende 4 5 ay önce telif yediğimde aynı konuyu açmıştım böyle yorumlar gördüm kazanç düşüyormuş. niye atıyorsun ki devam et bence kanal yüksek bir kanalsa tabi.

Yok günlük 2-3k izlenimi var bir tanesinin diğer ikisi çok daha az.%60 kazanç düşüyorsa çalışmaya ne gerek var hocam ? He dediğiniz gibi büyük, günlük 20k izlenim alan bir kanal olsa belki ama %60 çok büyük oran

Çok büyük bir oran telif alan kanalla çalışmaya değmez.Sağol bilgi için.

Anladım bilgim yoktu, olsa telifli kanallarla uğraşmazdım neyse sağlık olsun.

Yok günlük 2-3k izlenimi var bir tanesinin diğer ikisi çok daha az.%60 kazanç düşüyorsa çalışmaya ne gerek var hocam ? He dediğiniz gibi büyük, günlük 20k izlenim alan bir kanal olsa belki ama %60 çok büyük oran

artık sana kalmış bişi.

Arkadaşlar , serkan abiininde her zaman dediği gibi kanal telif alırsa derhal başka bir kanal açıp ordan devam edin , telifli kanalla uğraşmaya değmez

hocam kazançlar direkt olarak youtube analitiğe mi düşük yansıtılıyor ?

hocam kazançlar direkt olarak youtube analitiğe mi düşük yansıtılıyor ?

Evet bu durumdaki bir kanalın kazançları sabıkasının durumuna göre düşük hesaplama yapılarak analytics'e yansıyor. Zaten analiytcis'e yansıyan rakamlar nettir ve ikinci bir düşüm yapılmaz. Hatta partner olanların analytics'teki kazançları aynen o rakamlarla Network'üne yansıtılır.. Analytics NET'tir yani.

Evet bu durumdaki bir kanalın kazançları sabıkasının durumuna göre düşük hesaplama yapılarak analytics'e yansıyor. Zaten analiytcis'e yansıyan rakamlar nettir ve ikinci bir düşüm yapılmaz. Hatta partner olanların analytics'teki kazançları aynen o rakamlarla Network'üne yansıtılır.. Analytics NET'tir yani.

Hocam bahsettiğim youtube daki analitik değil mi ? O zaman telifli kanallarla uğraşmanın mantığı yok iyi izlenim almıyorsa.

Hocam sende youtube konusunda tecrübelisin 500 videoyu 3-5 kanala atsak etiket,açıklama vs.. sorun oluşturuyor mu spam falan ?

Hocam bi de reklam türlerinden baktığımda mesela 1 tık almışım 0.64$(metin) 14 tık 0.03$ (video) tbm 0.08$ görünüyor 64+3 = 67/2 olması gerekmiyor mu tbm ortalaması için ? Ben mi yanlış biliyorum ?

Şimdiden teşekkürler cevaplar için.

Hocam bahsettiğim youtube daki analitik değil mi ? O zaman telifli kanallarla uğraşmanın mantığı yok iyi izlenim almıyorsa.

Hocam sende youtube konusunda tecrübelisin 500 videoyu 3-5 kanala atsak etiket,açıklama vs.. sorun oluşturuyor mu spam falan ?

Evet kanalınızın Analytics sayfasından söz ediyorum.
Gelelim ikinci sorunuza; Bugüne kadar Youtube'de normal periyodlarla paylaşım yapmadığı için başına iş gelmeyen bir tek kanal göremedik. Toplu olarak kopya video yüklemek, video ile özdeşleşmeyen etiketler kullanmak, Bot veya Niche uygulamaları için youtube'de her zaman için risk vardır.

Evet kanalınızın Analytics sayfasından söz ediyorum.
Gelelim ikinci sorunuza; Bugüne kadar Youtube'de normal periyodlarla paylaşım yapmadığı için başına iş gelmeyen bir tek kanal göremedik. Toplu olarak kopya video yüklemek, video ile özdeşleşmeyen etiketler kullanmak, Bot veya Niche uygulamaları için youtube'de her zaman için risk vardır.

hocam cevaplar için teşekkürler 3.soruma da bir cevap verirseniz sevinirim.:)

hocam cevaplar için teşekkürler 3.soruma da bir cevap verirseniz sevinirim.:)

3.Sorunun net bir cevabına asla ulaşamayacaksın. Çünkü TBM değerleri kesinlikle sabit bir değerle işlemez. Daha önce bazı konularda da anlattığımız gibi TBM değerleri kanalın durumu, videoların içeriği, kalitesi, güncelliğine göre her an değişim gösteren bir hesaplama aracıdır ve size ait iki kanalda aynı videoları paylaşmış olsanız da TBM değerleri farklı çıkar. Çünkü netice sadece videolardan değil, kanalın genel durumundan da etkilenir.. Örneğin; izlenme ve abone sayısı, beğeni ve favori sayısı, ve kanalınızın Hit'i.. işte bunlar TBM'ye direkt etki eder.

Sizin yapmanız gereken tek şey günlük olarak veya videolar üzerinden TBM değerlerini baz almak yerine TBM değerlerinizi yükseltecek iyileştirmeler yapmaktır.

benim iki telifli kanalımın para kazanması kapandı seninki neden kapandı acaba ?

valla bilmiyorum iki telifli 4 ay geçiyor günlük ortalama 10 bin izlenme alıyor 4 aydır içerik yüklemiyorum ama bu aralar izlenmeler düştü daha doğrusu 200 300 binlik videolara 3. taraf geldi ve geliyor.

3.Sorunun net bir cevabına asla ulaşamayacaksın. Çünkü TBM değerleri kesinlikle sabit bir değerle işlemez. Daha önce bazı konularda da anlattığımız gibi TBM değerleri kanalın durumu, videoların içeriği, kalitesi, güncelliğine göre her an değişim gösteren bir hesaplama aracıdır ve size ait iki kanalda aynı videoları paylaşmış olsanız da TBM değerleri farklı çıkar. Çünkü netice sadece videolardan değil, kanalın genel durumundan da etkilenir.. Örneğin; izlenme ve abone sayısı, beğeni ve favori sayısı, ve kanalınızın Hit'i.. işte bunlar TBM'ye direkt etki eder.

Sizin yapmanız gereken tek şey günlük olarak veya videolar üzerinden TBM değerlerini baz almak yerine TBM değerlerinizi yükseltecek iyileştirmeler yapmaktır.

hocam onu biliyorum da reklam türleri bölümünde 1 tık 0.50$ verdi diyelim 2.tık 0.30$ genel tbm ortalaması 0.40$ olmaz mı adsense anasayfasında gördüğümüz tbm. Orda kafam karıştı benim.

Bu arada sen bayağı eskisin sanırım hocam bu youtube işlerinde kaç kanalın var öğrenebilir miyim ?

---------- Mesaj saat 18:17:50 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:02:06 civarında gönderildi. ----------

hocam telif yiyen videoların kazancı düşürülüyor değil mi sadece yoksa kanalın mı toplam kazancı düşürülüyor eğer düşürülüyorsa saçmalık olur yani tüm kanalın ?

---------- Mesaj saat 18:19:03 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:17:50 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar , serkan abiininde her zaman dediği gibi kanal telif alırsa derhal başka bir kanal açıp ordan devam edin , telifli kanalla uğraşmaya değmez

aynen kardeşim.

Youtube un kuralları çok katı ve saçma.

Buradan okuduklarımla kanalımı taşıyorum. :D

---------- Mesaj saat 20:00:34 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 19:59:54 civarında gönderildi. ----------

Nasıl yani 100$ kazanıyorsak 60$'ını mı alıyorlar?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri