Ter Kokusuna Çözüm

pynrs

Yasaklanmış
Arkadaşlar Malum yaz mevsimindeyiz. Ben biraz kilolu (fazla değil :D) olduğum için çabuk terliyorum. Ter kokusunu araştırırken tamamen doğal bir çözüme denk geldim. Sizinle de paylaşmak istedim. Deodorant kullanmak istemeyenler için. .. Bende bugün deneyeceğim.

"Ne yaptıysam ter kokusuna çözüm bulamadım ve deodorantlar da çok etkili olmuyor diyenler için oldukça olumlu sonuçlar alabileceğiniz bir ter kokusu giderme kürümüz var. Bu karbonat kürünü bir komşumuz önerdi banyodan sonra koltuk altına az miktarda karbonat sür hiç ter kokmuyorsun diye. Denedim gerçekten de hiç kokmuyor terliyorsunuz ama koku yok. Bunu herkese söyledim herkeste çok memnun sizlere de yazıyım dedim.
İster banyodan sonra ister günün herhangi bir saatinde hatta baktınız ter içindesiniz hemen parmak uçlarınızı biraz ıslatıp karbonata az batırın öyle bolca almanıza gerek yok.koltuk altınıza iyice sürün bu kadar.artık ter kokmuyorsunuz. Dediğim gibi terliyorsunuz bu işlem terlemeyi önlemiyor sadece ter kokusunu önlüyor."

Alıntıdır!

hocam sadece karbonat mı yoksa karbonatı suyla karıştırp sürecez mi tam olarak söylermsnz lütfen. :)

doktora gittiniz mi hocam? ter kokması hastalık belirtisi olabilir, cilt hastalığı olabilir.

hocam ter herkeste kokar :D terleyip de teri parfüm kokcak değil ya sonucta insanız

doktora gittiniz mi hocam? ter kokması hastalık belirtisi olabilir, cilt hastalığı olabilir.

Normal ter hocam. Biraz kilo alınca biraz hareket etsem terliyorum.bu yüzden doktora gitmeye gerek duymadım.

Ayrıca arkadaşlar deodorantlar deri gözeneklerini tıkadığı için birçok hastalığa neden olabiliyor.

Dedigim gibi deodorant lar gözenekleri tikadigi için ben pek sağlıklı görmüyorum.

Bişey olmaz hocam, afedersin ama orası malum kıllı bölge, kıl çıkar temizler gözenekleri, ayrıca 2 günde bir duş alıyoruz nerdeyse hepimiz. İyice temizleniyor.
Gözenek deyince sadece kıl gözenekleri yok tabi ama o kadar önemli olacağını sanmıyorum yani.

Terleme, vücut sıcaklığının istenilen aralıkta kalması ve rahatlığının sağlanabilmesi için yapılan bir dengeleme faaliyetidir. Vücudun son derece sağlıklı bir tepkisidir. Sıcak bir yere girildiğinde ısı dengesini sağlamak için vücudun bazı mekanizmaları devreye sokulur ve termostat gibi çalıştırılan sistemle vücut sıcaklığımız dengelenir.

Normalde kokusuz olan ter, yağ bezlerinin salgısı ve cildimizde tabii olarak bulunan bakterilerin çeşitli şekillerde bir araya gelmesiyle kokulu hale gelir. İnsanlar genellikle kokusu sebebiyle terden şikâyet eder. Hatta terlemeyi engellemeye çalışırlar. Oysaki terlemeyi engellemek için koltuk altına uygulanan kozmetik ürünler, ter bezleri açıklıklarının kapanmasına sebep olur. Bu da vücudumuzdan uzaklaştırılması gereken zararlı maddelerin içerde kalmasına ve vücudun zarar görmesine yol açar.

Ter kokularından kurtulmanın en sağlıklı yolu, sık sık yıkanmaktır. Ayrıca arka arkaya terleme durumlarında yıkanılmadığı durumlarında yıkanılmadığı zaman, ter ile dışarı atılan toksik maddeler, vücut tarafından tekrar geri emilir.Terlemek, bir savunma mekanizması olduğundan teri engellemeye çalışmak, bilhassa yaz aylarında güneş çarpması riskini arttırır.

Gözenekler tıkanınca terlemeyi engelliyor. [MENTION=13597]flypow3r[/MENTION]

Öyle terlemeyi tamamen kestiği falan yok rexona nın.
Normalde de teri çok kokan bir insan değilim.
Bunu sürdüğümde test etmesemde hemen hemen aynı şekilde terliyorum ancak artık sıvıyı pudra mı emiyor bilemiyorum, karbonatla aynı mantıktır belki, bir şekilde kokuyu önlüyor işte.
Pudralı deodorantların bile ter kokusunu önlemediğinden yakınan insanlar var.
Demekki terlemeyi tamamen engellemiyor.
Neyse hocam saolun, doğal yönteme teşvik ettiğiniz için.

Beyler iyi dinleyin. "Deotak" adlı mucizevi ürünü bilmeyen çok insan var. Benim hayatımı değiştirdi resmen. Eğer koltuk altınız terliyor ve kokuyorsanız, mutlaka deneyin. Ben her gün 2 defa banyo yapmak zorunda kalan biriydim, bu ürün sayesinde 4-5 gün Mersin sıcağında banyo yapmadan durabiliyorum. İnanılmaz güzel bir ürün.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri