Ticari Kullanım Hakkı İspatı (SORU)

• Kullanıcı bemonth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

bemonth

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Bu sabah özgün bir videoyu yükledikten sonra ünleme düştü ve benden ticari kullanım hakkını kanıtlayın tarzında bir şeyler sordu.
Video tamamen özgün, içerisinde bulunan müzik ise youtube tarafından sunulan müzik. Başka birşey yok zaten. Gerisi özgün çekim.
Ben bu hakkı nasıl kanıtlayabilirim?
video boyutu 1gb'a yakın olduğundan ve 4mbit (TTNET Sağolsun) max internet erişimim mümkünken videoyu silip tekrar yüklemek çok büyük bir mesele ki arada birde internetin kopması tuzu biberi oluyor.
Kısacası ben bu videoyu silmeden nasıl kanıtlarım bana ait olduğunu?
Tşkler..

Videonun mekanı ve ne ile çektiğini editlediğini vs yazsan işini görür sanırım.Her video için belge alsak uzun iş. :)

Videonun kaynaklarını ve ne ile çektiğini editlediğini yazsan işini görür sanırım.Her video için belge alsak uzun iş. :)

Ben videonun hangi cihaz ile çekildiğini, çekilme tarihini, edit programını, müziğin nerden indirildiğini, video tam byt boyutunu, video ekran çerçeve boyutlarını, düzenleme tarihini, videonun pc üzerinde bulunan yolunu ve yüklemeden önce belirtilen ismini gibi birçok özellik belirttim, acaba bunlar yeterli olur mu diye düşünüyorum.
Nasıl bir belge kast etmiştiniz?

Ben videonun hangi cihaz ile çekildiğini, çekilme tarihini, edit programını, müziğin nerden indirildiğini, video tam byt boyutunu, video ekran çerçeve boyutlarını, düzenleme tarihini, videonun pc üzerinde bulunan yolunu ve yüklemeden önce belirtilen ismini gibi birçok özellik belirttim, acaba bunlar yeterli olur mu diye düşünüyorum.

Telif hakkının size ait olduğuna dair bir kağıt kastetmiştim.
http://www.telifhaklari.gov.tr/ana/sayfa.asp?id=395

hocam edit programı umarım ticari kullanım için uygundur. yoksa sıkıntı çıkarıyor youtube. keşke video edit programından hiç bahsetmeden ispat etmeye çalışsaydınız. başıma geldi ondan diyorum.

hocam edit programı umarım ticari kullanım için uygundur. yoksa sıkıntı çıkarıyor youtube. keşke video edit programından hiç bahsetmeden ispat etmeye çalışsaydınız. başıma geldi ondan diyorum.

Hmm anladım dostum, tşk ederim bilgilendirmeniz için. Video edit programı olarak Sonny vegas pro 11 mevcut. Bunun kullanım hakkı ile ne alakası varmış ta istiyorlar kanıt :) Yanlış anlamayın öyle birşey olmaz demiyorum. Bunun kanıtı ile yüklediğim videoyu neden bağlaştırıyorlar anlamış değilim açıkçası. Bakalım artık sonucu bekleyelim, yaklaşık 9 saat oldu, şuanda incelemede. Her video için bu kadar uğraşırsam benim iş yaş :)

[MENTION=3199]KondansatoR[/MENTION] tşkler.

Hmm anladım dostum, tşk ederim bilgilendirmeniz için. Video edit programı olarak Sonny vegas pro 11 mevcut. Bunun kullanım hakkı ile ne alakası varmış ta istiyorlar kanıt :) Yanlış anlamayın öyle birşey olmaz demiyorum. Bunun kanıtı ile yüklediğim videoyu neden bağlaştırıyorlar anlamış değilim açıkçası. Bakalım artık sonucu bekleyelim, yaklaşık 9 saat oldu, şuanda incelemede. Her video için bu kadar uğraşırsam benim iş yaş :)

[MENTION=3199]KondansatoR[/MENTION] tşkler.

rica ederim hocam.

youtube'da işler çok farklı yürüyor artık. ticari kullanıma uygunluğu bırakın kullandığım bilgi kaynaklarının sahibinin onayını istedi; yani akademik kanıt istedi benden. gerisini siz düşünün :)

kullandığınız programın kullanım şartlarına bakarsanız orada ticari kullanım şartları yazıyordur. kullandığınız programın yanında bu bilgiyi de vermeniz gerekirdi. ama yine de kabul edilebilir başvurunuz, ümidinizi yitirmeyin.

kamera arkası tarzı bi video çekin asıl videoyu çekerken

youtube ispat istediğinde sadece kamera arkasını gönderin. yeterli olur

bak bu güzel bir fikir, denenmiş midir?

denendi hocam zaten baska türlü kanıtlama imkanınız yokki yani mantıklı olarak düşününce şu kamerayla cektim sununla editledim demek video sahibi olmayan kişilerin de söyleyebileceği şeyler ama bi kamera arkasını video sahibinden başkası çekemez :) tertemiz kanıt tertemiz ispat

kanal açtım 30 video yükledim 3 tanesinin dolar işareti yandı, gerisi ünleme düştü. hepsi aynı dizinin farklı bölümleri. diğer kişilerde reklam çıkıyo. çok tuhaf bişey ya.

Yüklediğim Bütün videolardan Ticari Kanıt İstiyor Dünden beri aynı sıkıntı,yeni güncellemeler geldi sanırım

---------- Mesaj saat 12:53:35 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 12:46:36 civarında gönderildi. ----------

Eğer Her Videoya Ticari Kullanım Hakkı Sorarsa Youtube işi bitmiştir

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri