Toplu Olarak Çerçeveye Video Ekleme Programı ? (program istek)

• Kullanıcı abasaran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yeni Başlayanlar Rehberi

abasaran

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.arifbasaran.com
Merhaba arkadaşlar..

öncelikle belirteyim, videolar youtube'de kullanılmayacak. eşimin kardeşi kreş öğretmeni ve dönem içinde çocukların özel günlerini, gezilerdeki görüntülerini, ara ara öğrencilerle sohbet ettikleri ve her öğrenci için ayrı ayrı çekilen videoları var (toplamda 71 adet)
benimde video düzenleme, editleme ile ilgili uğraştığımı bildiğinden benden yardım istedi.

kreş için oluşturulacak bir çerçeve olacak ve her öğrencinin videosu bu çerçeve içinde oynatılacak..
şimdi buraya kadar bir sıkıntı yok.. photoshop'tan güzel bir çerçeve hazırladım sayılır, AMMAAAAAAA
ben 71 adet videoyu tek tek camtasia'dan proje oluşturarak toplu renderle değilde, daha pratik bir yöntem ile direk çerçeveye nasıl eklerim ?

yani soruyu daha basite indirecek olursam.. toplu olarak videoları çerçeve içine alabileceğim bir program var mı ?

bazı programlar buldum ama onlarda çerçeve videonun üzerine geliyor.
benim istediğim / yapmaya çalıştığım çerçevedeki boş-şeffaf alana videoyu konumlandırarak tüm videolara aynı işlemi yaptırtmak.

videolar aynı kamera ile çekildiğinde (yükseklik X genişlik) aynı ..

bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. beni camtasia'ya 71 adet proje oluşturmaktan kurtarın :)

örnek çerçeve>>>>
nADppV.png
----------- örnek video resmi>>>>>
vgDVVz.jpg

yapmak istediğim >>>>
Lp6NNo.jpg
--------------- olmamasını istediğim>>>>>
1YoBBj.jpg

edit: örnek resimleri acele ile eklediğimde biraz garip olmuşlar :) şimdi fark ettim..
ayrıca konuyuda doğru yere açmışımdır umarım.. benzer program isteklerini bu kategoride görünce doğru diye düşündüm..

Son düzenleme:
hocam videonti'de örneğin şu aşağıdaki resimde yapılan renderde, videoyu kendimiz istediğimiz gibi konumlandırabiliyor muyuz ?
yoksa video belirlenen büyüklükte tam ortadamı oluyor ?

mdoM6Y.jpg
istediğin gibi koordinatlandırırsın.
demosuna bakarsın

hocam videonti'de örneğin şu aşağıdaki resimde yapılan renderde, videoyu kendimiz istediğimiz gibi konumlandırabiliyor muyuz ?
yoksa video belirlenen büyüklükte tam ortadamı oluyor ?

mdoM6Y.jpg

çerçeveyi ekliyorsun videoyuda ona göre konumlandırıyorsun.

istediğin gibi koordinatlandırırsın.
demosuna bakarsın

çerçeveyi ekliyorsun videoyuda ona göre konumlandırıyorsun.

şuanda demo için indiriyorum hocam programı..
umarım bu program sayesinde halledebilirim :)

yoksa o kadar videoyu tek tek projelendirip renderlemek gözümde çok büyüyor...

teşekkürler ilginiz için

---------- Spam Engelliyici 16:27 ---------- Önceki Mesaj 16:15 ----------

@daralll, [MENTION=14901]memurvadisi1[/MENTION]
ikinize de teşekkürler hocalarım :) tam da yapmak istediğim şeyi yapabiliyorum sorunsuzca...

ama şu konumlandırma kısmında değer vererek değilde, görüntüye bakarak yapmak mümkün mü ?

Vl7R2r.png

bu mümkün değil sanırsamda bak yukarıda videoya tıklayıp önizleme dersen oluşan görüntüyü görürsün ;)

bu mümkün değil sanırsamda bak yukarıda videoya tıklayıp önizleme dersen oluşan görüntüyü görürsün ;)

olsun buna da şükür :)

artık ya çerçeve için yapacağım çalışma için şeffaf bölüm olmayacak
ya da video boyutlarına göre 1-2 saniyelik deneme videosu oluşturup çerçeveye göre konumlandırmayı yapıp hepsine uygulayacağım :)

Son düzenleme:
tam detaya inmiyorum ama sony vegas ile hayal edebileçeğin her türlü şeyi yapabilirsinz ben 40 bölümlü diziyi oto ayarlar ile çerçeve ekleyip renderliyorum 4 saat sürüyo sonrada video boyutunu indiriyorum bu kadar

Benim son konularıma bakarsan aynı soruyu sormuştum. Videonti gerçekten parasını hak eden bir program. Bende onu kullanmaya başladım. 3. gün 2 tane lisans parasını çıkarttı hemen )

kendi çerçevenin ortasını boşalt yükle programa...
çerçeveni seç,videoyu arkaya koy kısmını seç...

tam detaya inmiyorum ama sony vegas ile hayal edebileçeğin her türlü şeyi yapabilirsinz ben 40 bölümlü diziyi oto ayarlar ile çerçeve ekleyip renderliyorum 4 saat sürüyo sonrada video boyutunu indiriyorum bu kadar

hocma sony vegası hiç kullanmadım açıkcası..
toplu olarak video editlemede videoları önce tek tek seçip sonra toplu olarak mı yapıyoruz
yoksa tüm videoları belli bir şablonda mı yapıyor ?

Benim son konularıma bakarsan aynı soruyu sormuştum. Videonti gerçekten parasını hak eden bir program. Bende onu kullanmaya başladım. 3. gün 2 tane lisans parasını çıkarttı hemen )

haklısınız hocam, program çok basit gibi duruyor ama gerçekten başarılı ve kullanışlı..
bakalım bende almayı düşünüyorum. şu iki günlük demodan sonra..
bu arada sizin tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mı hocam şu şekilde yaparsan daha kullanışlı sonuç alırsın gibi (videonti için)

hocma sony vegası hiç kullanmadım açıkcası..
toplu olarak video editlemede videoları önce tek tek seçip sonra toplu olarak mı yapıyoruz
yoksa tüm videoları belli bir şablonda mı yapıyor ?

haklısınız hocam, program çok basit gibi duruyor ama gerçekten başarılı ve kullanışlı..
bakalım bende almayı düşünüyorum. şu iki günlük demodan sonra..
bu arada sizin tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mı hocam şu şekilde yaparsan daha kullanışlı sonuç alırsın gibi (videonti için)

mesela render regions diye bi tools araç var dizileri at tek tek renderlesin eskide ncahilken 40 diziy tek tek render yapardım çok zor olurdu ama google araştırdım öğrendim

mesela render regions diye bi tools araç var dizileri at tek tek renderlesin eskide ncahilken 40 diziy tek tek render yapardım çok zor olurdu ama google araştırdım öğrendim

videonti ile şuanda gayet hızlı render alıyorum hocam..
ama bahsettiğiniz bu yöntemide deneyeceğim.
en azından alternatifim olur :)
teşekkürler ilginiz için..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar..

öncelikle belirteyim, videolar youtube'de kullanılmayacak. eşimin kardeşi kreş öğretmeni ve dönem içinde çocukların özel günlerini, gezilerdeki görüntülerini, ara ara öğrencilerle sohbet ettikleri ve her öğrenci için ayrı ayrı çekilen videoları var (toplamda 71 adet)
benimde video düzenleme, editleme ile ilgili uğraştığımı bildiğinden benden yardım istedi.

kreş için oluşturulacak bir çerçeve olacak ve her öğrencinin videosu bu çerçeve içinde oynatılacak..
şimdi buraya kadar bir sıkıntı yok.. photoshop'tan güzel bir çerçeve hazırladım sayılır, AMMAAAAAAA
ben 71 adet videoyu tek tek camtasia'dan proje oluşturarak toplu renderle değilde, daha pratik bir yöntem ile direk çerçeveye nasıl eklerim ?

yani soruyu daha basite indirecek olursam.. toplu olarak videoları çerçeve içine alabileceğim bir program var mı ?

bazı programlar buldum ama onlarda çerçeve videonun üzerine geliyor.
benim istediğim / yapmaya çalıştığım çerçevedeki boş-şeffaf alana videoyu konumlandırarak tüm videolara aynı işlemi yaptırtmak.

videolar aynı kamera ile çekildiğinde (yükseklik X genişlik) aynı ..

bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. beni camtasia'ya 71 adet proje oluşturmaktan kurtarın :)

örnek çerçeve>>>>
nADppV.png
----------- örnek video resmi>>>>>
vgDVVz.jpg

yapmak istediğim >>>>
Lp6NNo.jpg
--------------- olmamasını istediğim>>>>>
1YoBBj.jpg

edit: örnek resimleri acele ile eklediğimde biraz garip olmuşlar :) şimdi fark ettim..
ayrıca konuyuda doğru yere açmışımdır umarım.. benzer program isteklerini bu kategoride görünce doğru diye düşündüm..
sony vegasla yapabılırsın

sony vegasla yapabılırsın

şuanda sony vegası indiriyorum hocam.
eğer imkanınız varsa hocam, nasıl yapıldığı hakkında bilgi verebilir misiniz ?
hatta kısa bir video hazırlayabilirseniz çok hayra geçer :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri