Trafik Cezası Acil Yardım

• Kullanıcı Emr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

Emr

Kayıtlı Üye
Ben geçen sene eylül ekim gibi galiba bi trafik cezası yedim ehliyetsiz araç kullanmaktan bana 1407 tl ceza kestiler onu ödedim meğersem cezayı hem bana hemde arabaya kesmişler 1407 bana 1407 de arabaya 2814 tl ceza kesmişler toplam ben 1407 sini ödedim diğerinden haberim yoktu saçma olan şey bu niye bu kadar yüksek bi ceza alkollü araç kullanan olsa benden daha az ceza yerdi neyse eve kağıt gelmiş ceza 4000 küsür olmuş ne yapabilirim ben buna fikri olan var mı sildirebilir miyim bu cezayı çok mantıksız çünki ve çok para

Sent from my iPhone using Tapatalk

Caydirici olmazsa herkes kullanir haci daha once ceza olduguna dair eve kagit gelmediyse belki bi itiraz sansi olabilir ama pek sanmiyorum

Ceza mantıksız değil çünkü ehliyetsiz kullanan kişinin akıllanması gerekiyor ve araç sahibi aracını verdiği zaman suça teşvik olduğundan iki kişiyede aynı cezadan uygulanır ve bu cezalar belli sürelerde faiz yer. Bu cezayı ne yazık ki ödemek zorundasınız. Çevirmeye girmeyip kaçmış olsaydınız sadece 400 tl gibi bir ceza yerdiniz :)

Sildiremezsin hocam ama belki taksite bölme gibi bir şey olabilir.

devletten kurtulmanın yolu yok gibi birşey.ama ehliyeteiz kullandığınız ve bunun suç olduğunu bile bile yaptığınız için bence gayette mantıklı.
neyse geçmiş olsun öderseniz kurtulursunuz.faiz kötü olmuş cidden

Hocam 3 gun icinde peşin odeseydin %25 indirim alırdın. Aynisini bende yemistim. Hem babama hem bana ceza kesilmisti.

---------- Spam Engelliyici 13:30 ---------- Önceki Mesaj 13:29 ----------

O cezayı kesin ödemen lazim. Devlete 1 tl bile borcun olsa faize geçer devamli.

Merhaba araca kesilmiş derken ruhsat sahibine ayrı sana ayrı kesilir ceza

yapman gereken gidip vergi dairesinde taksitlendirmek ..

yada vergi dairesinden ödeme emri geldi ise eline gectıgı günden itibaren 7 gun içinde vergi mahkemesine dava açmak

geçmiş olsun

Ben ayvayı yemişim desenize ama çok acımasız bir ceza bi insan elini direksiyona sürer sürmez ceza yermi arkadaş ya :(

Ben ayvayı yemişim desenize ama çok acımasız bir ceza bi insan elini direksiyona sürer sürmez ceza yermi arkadaş ya :(

yanlış anlamada ne kadar biliyorum dersen o ehliyet olmadan olmuyor

iyiki hapis cezası gelmedi

ödemem dersen aracı satarken sıkıntı

süreyi uzatırım dersen dava açarsın ki faiz işlemeye devam eder

öderim dersen vergi dairesi bi güzellik yapar :)

hocam bende ehliyetsiz kullandım bir süre.Şoförlüğüm iyidir ancak mecbur kaldım bir süre.Ehliyet sınavlarını geçtim ancak 800 tl param yoktu ve uzunca bir süre alamadım ehliyeti emniyetten.Gerçekten hep korkarak kullandım arabayı çevirmeye yakalanırsam diye.Benim korktuğum senin başına gelmiş.Allah yardımcın olsun çok kötü birşey:(

hocam bende ehliyetsiz kullandım bir süre.Şoförlüğüm iyidir ancak mecbur kaldım bir süre.Ehliyet sınavlarını geçtim ancak 800 tl param yoktu ve uzunca bir süre alamadım ehliyeti emniyetten.Gerçekten hep korkarak kullandım arabayı çevirmeye yakalanırsam diye.Benim korktuğum senin başına gelmiş.Allah yardımcın olsun çok kötü birşey:(

Eyvallah hocam sağol

---------- Spam Engelliyici 13:49 ---------- Önceki Mesaj 13:49 ----------

yanlış anlamada ne kadar biliyorum dersen o ehliyet olmadan olmuyor

iyiki hapis cezası gelmedi

ödemem dersen aracı satarken sıkıntı

süreyi uzatırım dersen dava açarsın ki faiz işlemeye devam eder

öderim dersen vergi dairesi bi güzellik yapar :)

Hocam çok güzel motive eddin sağol [emoji4]

Eyvallah hocam sağol

---------- Spam Engelliyici 13:49 ---------- Önceki Mesaj 13:49 ----------

Hocam çok güzel motive eddin sağol [emoji4]

acı ama gerçek :D kardeşim geçmiş olsun

olan paraya olsun yerine gelirde

gidipte birine zarar vermektense.. olaya birde o açıdan bakmak gerek

Son düzenleme:
acı ama gerçek :D kardeşim geçmiş olsun

olan paraya olsun yerine gelirde

gidipte birine zarar vermektense.. olaya birde o açıdan bakmak gerek

Zaten tenhadaydım yanımda ehliyetli biride vardı o sıkıntı değilde para olsa olan paraya olsunda para yok işte :)

hocam kağıt geldikten 15 gün içinde ödersin indirim olabilir belki. %20-25 falan. Tam emin değilim ama indirimi araştırın bence.

Tarafınıza tebliğ edilmemiş ise itiraz edebilirsiniz ama ceza yazıldığında sözlü olarak ve ceza makbuzu size verilerek tebliğ edilmiş sayılır eve ayrıca göndermezler. Ehliyetsiz araç kullanımı cezası yüksektir hem kullanan hemde kullandırana yazılır. Hepsini toplu ödeme imkanınız yok ise bir kısmı peşin ödenmek şartıyla taksitlendirme yapabilirsiniz. Geçmiş olsun

Bende ehliyete girdim yazılı sınavına girdim. Neyse eğer derslerden yanlış hatırlamıyorsam bir trafik cezası ödemezsem max 2 ye katlanıyor yani 1407 tl max 2814 tl olup kalması gerekiyordu. Diğer konuda cezayı aldıktan sonra 15 gün içinde ödersen %50 indirim oluyordu. Aklımda kalanlar bunlar yanlışda olabilir :( Geçmiş olsun...

Bende ehliyete girdim yazılı sınavına girdim. Neyse eğer derslerden yanlış hatırlamıyorsam bir trafik cezası ödemezsem max 2 ye katlanıyor yani 1407 tl max 2814 tl olup kalması gerekiyordu. Diğer konuda cezayı aldıktan sonra 15 gün içinde ödersen %50 indirim oluyordu. Aklımda kalanlar bunlar yanlışda olabilir :( Geçmiş olsun...

Sağol kardeşim ama bana mantıksız olan şey 1407 tl'nin 1 senede bu kadar ceza gelmesi normal mi sizce?

Sağol kardeşim ama bana mantıksız olan şey 1407 tl'nin 1 senede bu kadar ceza gelmesi normal mi sizce?

Her ay %5 faiz ekleniyor. Faiz oranına göre 1.000 liralık bir cezası olan kişi her ay 50 TL daha fazla ödeyecektir.

kısacası sen burada çaresizce boş yere vakit kaybettikçe faiz yemeye devam edeceksin :)

ayrıca bu hesaba göre de şu an 4000 tlden aylık 200 tl faiz işliyor :)

Son düzenleme:
Her ay %5 faiz ekleniyor. Faiz oranına göre 1.000 liralık bir cezası olan kişi her ay 50 TL daha fazla ödeyecektir.

kısacası sen burada çaresizce boş yere vakit kaybettikçe faiz yemeye devam edeceksin :)

ayrıca bu hesaba göre de şu an 4000 tlden aylık 200 tl faiz işliyor :)

Yok 50 tl faiz bişiy değil ama bana uygulanan faiz oranıda normal değil yani dimi

Aklıma gelmişken faiz değilde ödemesini yaptığınız cezanında düşürüldüğünden emin olun. Çünkü 15 gün içinde ödeme yaptığında bazen vergi dairesinde sonradan tekrar aynı ceza yazılabiliyor. Siz erken ödeme yapıyorsunuz ama trafik evrakları sonradan gönderince yeni bir ceza yemiş gibi tekrar borç çıkarılıyor. Bende kabahatler kanunundan ceza yemiştim 3 kere aynı ceza girilmişti. Ödeme makbuzu ile gidip düzelttirdim vergi dairesinden.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri