TTNET Altyapısı Yetersiz

• Kullanıcı CyberTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
TTnet her zaman için sömürmekten yanadır. Alt yapı yetersiz lafı hikayeden başka birşey değil. Yıllarca sen bu bu ülkede tekel oynadın ve hala da öylesin. Götürdüğün paranın haddi hesabı yok. Sen bu 3 melyar yedi yüz elli sen naptın TTNet ? :D
SuperOnline alt yapısı varsa onu kullan. ;) Bizim burda Super Online'da TTNet'in ağlarını kullanıyor. O yüzden geçmiyorum. :(

Bendede bu aralar çok kopmalar olmaya başladı
çok şükür bi bana özel zannettim, demek genelmiş, genel olunca eninde sonunda düzeltiyorlar

Merhaba arkadaşlar,

Bulunduğum adreste 16mbps net paketi kullanmama rağmen bana maksimum 1.5mbps internet sağlayabiliyorlar. Aradım altyapı yetersiz diyorlar. Bunun gibi bir durum geçti mi başınızdan? Ne yaptınız bu durumda?

İlçedeyim aynı sorun bendede var. 50 gb kadar 16 mps diyorda ben hiçbir zaman o kadarını görmedim :D Adamlara gidip sordum alt yapı yetersiz dediler. ev ptt subesine yakın olsaydı 12 ye kadar çıkar dedi:D bende kızdım tabi o zaman evi ptt nin karşısına tasicam dedim :D inek adam

bende önceden eski bi modem kullanıyordum,8-10 yıllık filandı :) üniden sonra eve döndügümde fiberden inip ttnete bindik mecburen ve haliyle çok zor günlerdi...aynı evde,farklı modemle daha öncede ttnet kullandım ama önceden daha hızlı gibiydi.heralde fiberden ttnete geçtik,ondan öyle geliyor bana diye kullandım bi süre.sonra donanımhaberde biyerde lafı geçti,bi arkadaş nerden bakıldıgını hatırlamıyorum şuan ama hattın destekledigi hızı kontrol et dedi.söyledigi yere bakıp sonucu kendisine gönderdim,hattın 14-15 destekler dedi bende 2mb kullanıyorum o ara.ttnettekiler hattınız en fazla 8mblik takarız onunda yarısını alırsınız ancak diyordu.16mbitlikte kampanya vardı,donanımhaberdeki arkadaşında yönlendirmesiyle gidip ona geçtim.bu arada yeni,güzelde bi asus modem aldım.şimdi 14mbit civarında kullanıyorum.konuda görmedim ama hattın kaldırabildigi bu hızı kontrol etme yerini biliyorsanız bakın yada bilen birisi varsa hatırlatsın bi zamhet :D

benim mahalle 50binlik ilçe 1 milyona gidiyor
biggrin.png
ama hala 7 mbps :mad:

gebze o konuda berbat haklısın bende 5mbps alıyorum ne fırçalar kaydım. eve ilk taşındım 16mbps ile nete giriyordum sonra komşum net aldı 5 e düştü. aradığımda alt yapı diyorlar dedimki 1 hafta önce alt yapı mükemmeldi kablolarınızımı çaldılar. bol bol ara dalga geç.

bende önceden eski bi modem kullanıyordum,8-10 yıllık filandı :) üniden sonra eve döndügümde fiberden inip ttnete bindik mecburen ve haliyle çok zor günlerdi...aynı evde,farklı modemle daha öncede ttnet kullandım ama önceden daha hızlı gibiydi.heralde fiberden ttnete geçtik,ondan öyle geliyor bana diye kullandım bi süre.sonra donanımhaberde biyerde lafı geçti,bi arkadaş nerden bakıldıgını hatırlamıyorum şuan ama hattın destekledigi hızı kontrol et dedi.söyledigi yere bakıp sonucu kendisine gönderdim,hattın 14-15 destekler dedi bende 2mb kullanıyorum o ara.ttnettekiler hattınız en fazla 8mblik takarız onunda yarısını alırsınız ancak diyordu.16mbitlikte kampanya vardı,donanımhaberdeki arkadaşında yönlendirmesiyle gidip ona geçtim.bu arada yeni,güzelde bi asus modem aldım.şimdi 14mbit civarında kullanıyorum.konuda görmedim ama hattın kaldırabildigi bu hızı kontrol etme yerini biliyorsanız bakın yada bilen birisi varsa hatırlatsın bi zamhet :D
Modem linkini atabilirmisin

Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Speedtest.net by Ookla - My Results 25mb fibernet bağlı benim evde sonuç bu.
yalnız saçmalamışlar biraz. alt yapı yetersizse niye bağlamışlar 16mblik paketi. benim eski evde alt yapı fibernet i desteklemiyordu. evi değiştirdim bende alt yapı uygun fiber bağlattım.

benim alt yapım fiberi geçtim, metro etherneti kaldıracak seviyede ama ttnet fiber full limitsiz paketinde 35 mbps download'a 2 mbps upload alıyorum. aradım: "35 mbps download'a en az 10 mbps upload vermeniz gerekir" diye. adamlar bana: "biz böyle upload verirsek bölgenin switch kutularını yakarız" dediler. yani anlayacağın sen 1 mbps upload kullanıyon ödediğim 250 tl faturaya rağmen ben 2 mbps kullanıyom. gerek superonline gerekse de ttnet'in alt yapılarının çok yetersiz olduğunu verdikleri upload miktarından anlayabilirsin. eve iki tane hat çektirdim biri superonline diğeri ttnet. bu arada internet hattının kalitesi download miktarın da değil upload miktarın da gözlenir.
faruklar mesela superonline en üst download miktarı olan 1000 mbps internet kullanıyorlar, upload miktarı ise 20 mbps ödedikleri fatura 1000 tl. halbu ki ttnet yada superonline'nın simetrik kurumsal metro ethernet paketlerin de olan 30 mbps download 30 mbps upload 2000 tl civarı. hangisi daha kaliteli ? tabi ki, metro ethernet.

Son düzenleme:
8mb internet aldık zamanında 1.50mb zor veriyorlardı gittik 8mb sınırsız aldık 137 tl ödüyorum 2 yıla yakındır bir gün olsun 6.90mb geçmedi garanti 8mb hız olmasına ragmen ,fiberde yok burda ,milleti keriz yerine koyuyorlar.allah kurtarsın bu ttnetten bizleri..

Süperonline varsa ona geçmenizi öneririm 25mbit hat kullanıyorum, 30mbite kadar çıkıyor ve adil kullanımı aşmama rağmen hız düşmüyo ne hikmetse.. Allah bozmasın :D

Merhaba arkadaşlar,

Bulunduğum adreste 16mbps net paketi kullanmama rağmen bana maksimum 1.5mbps internet sağlayabiliyorlar. Aradım altyapı yetersiz diyorlar. Bunun gibi bir durum geçti mi başınızdan? Ne yaptınız bu durumda?

oralardan ayrılıp bizim buraya gelmen lazım

Modemin arayüzüne girin. modem durumundan " Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) " yada hat zayıflaması (db) " degerleri vardır ordaki yazan degeri.

Downstream Attenuation :
::. Kitz - Max speed calculator .::

kısmına yazın ve alabilceginiz max hat degerlerini veriyor ( doğruluk payı bence %75 donanımhaberden buldum linki )

benim sonuçlar :D

Z1GBWZ.jpg

ttneti arayıp portunuz eski ise yeni porta tasınmasını isteyin. buyuk ihtimal düzelicektir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri