TTNET'in yeni IP uygulaması (Ortak IP havuzu)

• Kullanıcı kiltuy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

kiltuy

Kayıtlı Üye
Biraz uzun olacak ama yaptığımız işten para kazananlar için hayati bi önem teşkil ettiği için okumanızı rica ediyorum.

Dün gece saat 3'te internetimde 10'ar dakika arayla kopmalar başladı. Önce bilgisayarı resetledim, ardından modemi resetledim ve sonrasında da Dns numaralarımı değiştirdim.

Modem sayfasına girdiğimde bugüne kadar hiç şahit olmadığım 100. ile başlayan bi IP numarası gördüm. Ardından whatismyipdress.com'a girip bi test etmek istedim ve çıkan IP numarası 80 küsürlü bi Ip ve normalde benim bağlandığım şehir yerine tam zıt bi şehir, Niğde'yi gösteren bi şehir çıktı.

Internet'te biraz araştırma yaptıktan sonra bunun Carrier grade nat denilen, binlerce kullanıcının aynı IP havuzundan internete çıkış yaptığı bi uygulama olduğunu öğrendim.

Dezantajlarını yaptığımız iş dolayısıyla tahmin edebilirsiniz. Bir çok kişinin ortak kullandığı ve lokasyon olarak değişmeyen bir IP numarası ile kontrol ettiğiniz kanal ve Adsense hesaplarınızı düşünün.

Bunun yanında bi çok daha negatif yönü var. Port yönlendirmesi yapamamak, iş yeriniz ya da evinizde kullandıınız güvenlik kameralarına erişememek, oynadığınız online oyun içinde ping sorunu ile karşılaşmak ve hiç bi hatanız olmamasına rağmen kullanılan bu ortak IP havuzundan dolayı banlanmalar vs.

TTNET'i aradım, durumu anlattım ve bu IP havuzundan çıkmak istediğimi söyleyip arıza kaydı bıraktım.

Gün içerisinde 4 kere aradılar ve tüm aramalar sonucunda çıkan sonuç:

" Bundan sonra TTNET olarak tüm kullanıcılarımız için bu ortak IP havuzunu kullanıcaz, eğer ki port yönlendirmesi yapmak ve bu gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız ekstra ücret ödeyerek Statik IP yani, sabit IP numarası alın ".

Özetle binlerce kişi ile aynı IP numarasından internete çıkmaya başladık. Ve bunun da çözümü yokmuş.

Kısacası çok büyük bi problem ile karşı karşıyayız.

Diğer ISS'ler de bu sorunun olmadığını ummak istiyorum.

TTNET üyesi arkadaşlar modem sayfalarında yer alan IP numaraları ile whatismyipadress.com, speedtest.net gibi benzeri siteler üzerinden IP numalarını karşılaştırabilirler mi lütfen?

Cevap ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Benim bildiğim kadarıyla önceden de böyleydi havuz vardı ama dediğiniz gibi şehir olarak değildi bölge bölgeydi.

Belkide tam tersi olur. Herkes ortak ip havuzunu kullanırsa ip ten dolayı banlanma olayı ortadan kalkar. Bütün ttnetlileri banlayamaz ya...

Zaten ip havuzu hep ortaktır sadece hangi ip'nin kime hangi saatte atandığının kaydı tutuluyor.

superonline 1 seneden fazla oldu boyle video yap kullananlar farketmiştir tanala token verirken modemin arayuzundeki ıp ile video yap ın konrolunde cıkan ıp farklı rakamlar la başlıyor. ama bu sorun değil sabit ıpnin de son rakamları değişiyor her modem resetinde değişir bu uygulama saten saçma bir durum sabit olmuş olsaydı statik ıp satmazlardı.

anca ronaldoya 2.5m euro vermeyi tv lerde reklam yapmayı bilirler gerisi fıss

Belkide tam tersi olur. Herkes ortak ip havuzunu kullanırsa ip ten dolayı banlanma olayı ortadan kalkar. Bütün ttnetlileri banlayamaz ya...

+1 Herkesi banlıcak halleri yok, eskisinde takip edilebiliyordu bölge bölge olduğundan, bölge sınırı kalktıysa sevindirici bi haber bence.

Bu havuz IP'si her ISS'de aynıdır ama ISS'ler genelde MAC yada Eth-IP ile entegre ederler sistemi. Sizin bağlantı kopması yaşamanızın sebebi belki de fazla yükten olabilir.

Mesela 16 mbps'e kadar altyapınız destekliyor derler ama hat zayıflamasını hesaba katmazlar. 16 mbps gözüken altyapı 12 mbps'liktir aslında. Yüksek paket gönderildiği için sürekli hata verir modem ve restart çeker arayüzüne. Bu bağlantıyı düşürtüp bir süre deneyin, bağlantıda kopma olmadığını anlarsınız.

Özel IP diye bir şey de yok denilebilir aslında. Statik IP denilen olay, yerel sunucuya sabit bir yoldur. Güvenlik kamerası veya diğer IP bağlantılı cihazlar için Statik IP kullanılmasının sebebi, sürekli değişken olmaması ve uğraştırmaması içindir. Yoksa her IP için tekrar tekrar IP girilmek zorunda kalınır.

Dsl mimarisi bu sekilde calisir. Gece gece kafan donmus senin. Banlanma yada farkli nedenlerle ayni ip yi kullanma diye bisey soz konusu degil. Kafaya takiyorsan sabit ip al sen.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri