Tüm Bulutlarınız Bir Çatı Altında..

Bay Torlak

Yasaklanmış
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır kullandığım bir cloud birleştirme programı olan odrive'yi tanıtıp kullanışını anlatacağım sizin için.

Öncelikle şunu belirteyim onlarca cloud firması var fakat çoğuna güvenemiyoruz. Veya birden fazla cloud hesabınız var ve hepsine gir çık yapması zor oluyordur. Odrive tamda burada işimize yarıyor;​

Yükledikten sonra buradan programa ulaşabilirsiniz. Bu çalıştıkca her dosya güncellemenizde, notdefterine bir rakam dahi ekleseniz bulutu güncelleyecek ve her bulutun acık oldugu pcye indirecektir.

Ardından "Add Link" Diyerek istediginiz bulut firmasından ekleyip masaüstüne klasörünü yansıtabilirsiniz. Güzel yanı güvenilir populer firmaların bulunması. Dropbox, Box, Google Driver gibi. Yukarıda Box.com dan örnek gösterdim box hesabı eklemek için add link > box demeniz yeterli olacaktır buraya 1 kereliğine email ve şifrenizi yazdıktan sonra odrive klasörünün içine box diye klasör oluşturucak eklendiğinde.

Buraya sınırsız istediğiniz kadar dropbox hesabınızı box hesabınızı vb ekleyebilir klasörlerine ulaşabilir istediğiniz dow.up. unuzu yapabilir yedeklerinizi böle böle uplayabilirsiniz :)

Şimdiyse en sevdiğim 2. özelliğine gelelim;

Bu benim klasörden görüntü download sunucumun yedek aldıgım boxlar.

İçleride aynen şu şekilde;

Bu dosyanın buluta yüklenmiş oldugunu gösteriyor. Pc de Sunucuda herhangibir yer kaplamaz üzerine 2 kez tıkladıgınızda anında bulundugu yere iner ve çalışır.

Buda bahsettigim çift tıklayınca indirme ekranı. O sıra download yaptıgım için hız biraz yavaş cıkmış normalde böyle degil :) Toplu şekildede indirme yapabiliyorsunuz.

Not: İndirme bittiği gibi videoyu başlatıyor onu yaşamamak için indirmek istediğiniz dosyaya sağ tıklayıp odrive>sync file demeniz yeterlidir indirmeye başlayacaktır. Toplu şekilde indirmedede kullanabilirsiniz.

Bu dosyanın indiğini / buluta yüklendiğini belirtir. Bu simge var ise ve dosyayı silerseniz buluttanda silecektir.

Dosyanın bilgisayarınızda yansıma oldugunu belirtir. Buluta yüklenmiş oldugunu gösterir.

O dosyanın şu anda buluta yüklendiğini gösterir herangibir yerdeğiştirme veya silme işlemi yapamazsınız yüklenen dosyaya. Ayrıca yüklemelerin kaç tane oldugunu ne hızla yükledigini vb. özellikleri alttaki resimde de gördüğünüz yerden kontrol edebilirsiniz. Yükleme işlemi basittir. İlgili yüklemek istediginiz bulutun klasörüne attıgınız dosya anında yüklenmeye başlar. Tabi anlık yükleme ve değişimlerde indirme işlemlerinin çalışması için odrivenin çalışır durumda durması gerekmektedir.

Dosyalarım yüklendi yanlarında tik işareti çıktı ve hala pcde yer kaplıyor diyorsanız dosyaya sag tıklayıp odrive sekmesinden > Unsync File demenizle dosya 1 kb boyutuna düşecek ve bulutta güvende olacaktır :)

Sync File Dosyayı indirmeye yarar
Unsync File Pcden silip Bulutta kalmasını ve pcye sadece isim olarak yansımasını saglar
Share Dosyayı paylaşmanızı saglar
Open in Box Dosyayı bulutun sitesinden giriş yapıp görmenizi saglar.

Kısaca kullanışı ve kendisi bu şekilde odrivenin. Ben hem kişisel hemde arşivim için sık sık kullanıyorum ve epey rahatlık saglıyor. İsmi bilinmeyen cloudlara güvenemiyorum ve dropbox box gibi yerleri tercih ediyorum dosya güvenligi açısından. Sizede tavsiye ederim kullanmanızı. Hepinize iyi akşamlar...

Güzel paylaşım.
Çok teşekkür ederim.

Oldukça faydalı hocam . Teşekkürler , bende çekiniyordum birden fazla bulut kullanmaya

Mesajım bulunsun her zaman aradığım birşeydi teşekkürler

Mutlaka denicem teşekkürler.

Benim icin asiri faydali bir konu 100 kadar google drive hesabim oldugunu dusunursek :) tesekkurler

lazım olduğunda bakarız şimdilik değil. sağol paylaşım için.

aylık 20 lirayı bayılıp 1 tb skydrive hesabı alıyorum. tavsiye ederim en temizi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri