Türkçe BGBG yükseltme Taktiğim

Elenia Pol

Kayıtlı Üye
Öncelikle siz'de işe yarar mı yaramaz mı bilmiyorum onu söylim ama bende 2 defa işe yaradı

Benim yaptımı anlatıyorum:

Benim şimdi tek adsenseye bağlı tek kanal vardı ve bunun BGBG oranı 0,40 la 0.50 arası gidip geliyordu o zamanlar izlenimde açıkcası cok iyi değildi ben de dedim bi yabancı kanal açım bakalım onda durum nedir.Kanalı açtım ve adsenseme bağladım aradan 2 gün geçti yabancı kanalımdaki izlenim 3 videodan toplasan 1.000 bin izlenim gelmişti ve adsense kazançlarıma baktımda BGBG oranın günü normalde 0,45 gibi kapatırken 0.90 la kaptattını gördüm dedim şansdır sonra pek üstünde durmadım..aradan 1.5 ay geçti yine BGBG düşmeye başladı ben yine aynı katogoride aynı şekil ingilizce kanal açtım ertesi gün BGBG yükselmeye başladı.(bunda 'da toplasan 100 izlenim yok)

Kısaca olay bu ben türkçe özgün çalışıyorum ve izlenim baya yüksek ama bgbg den dolayı kazandım baya azdı böylece biraz da olsun düzelme oldu siz de deneyin sizde de değişim olcaktır.

Şunu anlayamadım, aynı adsenseye İngilizce kanal ekleyince mi diğer kanalın bgbg sini etkiliyor?

Ben adsense zarar gormemesi icin kanali yonetici olarak ekliyorum ne kadar dogru yapiyorum bilmiyorum ins sikinti cikmaz

Örnek:
Türkçe bgbg 1
İngilizce bgbg 3

hem türkçe, hem ingilizce aynı adsensedeyse ortalama bgbg 2 olur. ( 1 + 3 = 4, 4/2=2 bgbg)

hem türkçe, hem inglizce kanal bağlı olan adsense türkçe video izlenmeyip sadece yabancı video izlenirse de bgbg 3 olur.

yabancı kanal silinip sadece türkçe kalırsa yine 1 bgbg olur.

Bunda nerde anormallik var onu anlamadım. (Hesaplamayı örnek olarak yazdım. türkçe bgbg 1 olmaz, yabancı bgbg 3 olmaz gibisinden saçma yorumlar yazmayın)

Örnek:
Türkçe bgbg 1
İngilizce bgbg 3

hem türkçe, hem ingilizce aynı adsensedeyse ortalama bgbg 2 olur. ( 1 + 3 = 4, 4/2=2 bgbg)

hem türkçe, hem inglizce kanal bağlı olan adsense türkçe video izlenmeyip sadece yabancı video izlenirse de bgbg 3 olur.

yabancı kanal silinip sadece türkçe kalırsa yine 1 bgbg olur.

Bunda nerde anormallik var onu anlamadım. (Hesaplamayı örnek olarak yazdım. türkçe bgbg 1 olmaz, yabancı bgbg 3 olmaz gibisinden saçma yorumlar yazmayın)

konudan şunu anladım kardeşim

30 40 k izleniyor bgbg 0.40 larda
ingilizce bi tane kanal bağlayıp günde 1 k izlense adsense günün geneli 41 k izlenmeye 0.90 a çıktığı

youtubenin algoritması gerçekten çok garip denemekte fayda var diye düşünüyom :D

konudan şunu anladım kardeşim

30 40 k izleniyor bgbg 0.40 larda
ingilizce bi tane kanal bağlayıp günde 1 k izlense adsense günün geneli 41 k izlenmeye 0.90 a çıktığı

youtubenin algoritması gerçekten çok garip denemekte fayda var diye düşünüyom :D

Hocam 0,90 bgbg süper bişey mi yani.

Tekrar Örnek Hesaplama
Tr bgbg 1
Yabancı bgbg 10

tr izlenme 1000 bgbg 1
yabancı izlenme 1000 bgbg 10
hem tr hem yabancı izlenme 1000 bgbg 5-6
tr izlenme 10.000, yabancı bgbg 1.000 Ortalama bgbg 2 olur.

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Türkçeyi falan yükseltmiyor. Yabancı bgbg yüksek olduğu için ortalama da yüksek görünüyor.

Her kanal kendi içinde tıklanmasına göre para getirir.

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Türkçeyi falan yükseltmiyor. Yabancı bgbg yüksek olduğu için ortalama da yüksek görünüyor.

Her kanal kendi içinde tıklanmasına göre para getirir.

Ozgunde izlenimin cok ise bgbg dusuk ise yabanci bir video herseyi toparliyor tabi izlenimi iyi olursa

Ozgunde izlenimin cok ise bgbg dusuk ise yabanci bir video herseyi toparliyor tabi izlenimi iyi olursa

pardon pardon izlenimi yüksek olursamı ? ozmn kardeş arkadaşların dediği noktaya geliyor

ben sanıyorum ki ybancı içerik düşük izlenimle yüksek bgbg ye çıkartıyor

bırakta bgbg yükselsin kardeş emiminki tr olan içerikten yabancıyı çıkartırsan yine 0.40 kazanmaya başlayacaktır bunu düşünmekte zorlandığımı farketmedim :D

ortalamayla alakalı bişey örnek olarak 10kişilik bir bir sınıf düşün bu 10 kişiden 9u sınavdan 0 aldı 1 kişi 100 aldı sınıfın ortalamasını almak istersek o 1 kişinin 100 alması sınıfın ortalamasının yükselmesini sağlıyo ama digerlerinin 0 aldıgı gerçegini değiştirmiyo bu. bunun gibi hesap

pardon pardon izlenimi yüksek olursamı ? ozmn kardeş arkadaşların dediği noktaya geliyor

ben sanıyorum ki ybancı içerik düşük izlenimle yüksek bgbg ye çıkartıyor

bırakta bgbg yükselsin kardeş emiminki tr olan içerikten yabancıyı çıkartırsan yine 0.40 kazanmaya başlayacaktır bunu düşünmekte zorlandığımı farketmedim :D

Valla be su an oyle dewam ediyorum gayette memnunum taktigi acikladin isteyen dener isteyen razi olur bgbgsine::-)

@ByHergeLe;hocanın açıkladı şekilde.

Bu matematiksel bişey. Ortada bi açık yok. Açık yakaladım diye düşünmeyin.

Bir sınıfta 10 tane öğrenci var. 9 sınıf 0 aldı. 1 öğrenci 100 aldı. Sınıfın ortalaması 0 iken 100/10=10 a yükseldi. Sadece 100 alan öğrenci sayesinde sınıf ortalaması yükseldi. Diğer öğrenciler hala sıfır. Yine siz diğer yerli kanallardan kazanmıyorsunuz. :D

100.000 izlenme x0,50 = 50.000 (bgbg 0,50) (yerli)
10.000 izlenme x 10 =100.000 (bgbg 10) (yabancı)

150.000 / 110.000 = 1,36 (bgbg 1,36 oldu.)

100 kişide toplam 1.000 TL para var. Ortalama 10 TL para var.
1 tane zengin biri geldi gruba katıldı. 5.000 TL çıkardı.
Toplam 6000 TL oldu.
6.000 TL / 101 kişi = 59 TL
101 kişi de ortalama 59 TL para var

Yani Sonuça Gelirsek; Siz yerliden yine kazanamıyorsunuz. Yabancıdan kazanıyorsunuz. Yabancı kanal ortalama yükselttiği için motivasyonunuz artıyor. Yabancı kanal izlenmese ortama düşer. Yabancı kanalçok izlenirse artar. Silinirse sadece tr ortalaması olur.

Son düzenleme:
Bunun net bir açıklaması yoktur bence . Bir kanal başka bir kanalı etkilemez orası doğru ama sonuç olarak da adsenseden para çekeceğiz ve orda bgbg yüksek oldu mu kazanç da yüksek olur . 1 yıldır arada bu konuyu düşünmüşüm hep ama hiç denemedim :)

arkadaşlar burda somut 2 tane örneğim var ben size söyledim uygalıyıp ugulamamak sizin elinizde

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri