Türkiye bunu başarırsa 2050'de süpergüç!

Boru işleyecek fabrikayı malzemeyi üretmezsek evet durum böyle.Bor işleyecek bir babayiğit türk firması çıksa,devlet'de destek verse bak neler oluyor o zaman.

Not: Ayrıca aç gözlülük bol malesef, 3 lira az kazanayım ama ülkeme katkı olsun diyen sanayici patron bir elin parmaklarını geçmiyor.

Babayiğiti yanlış yerde arıyorsun :D Koskoca Koç Türk arabası üretmeye yaklaşmıyor. Hiç bir firma taşın altına elini koymuyorki koçun rahatlıkla bunu yapacak gücü kuvveti var. Zaten para kazanıyorum deyip geçiyor.
Kendimiz üretmekten aciziz. Kendimizi küçümsüyoruz. Yok uzaya çıkan türk mangal yakıyor vs vs kendimizle dalga geçiyoruz o kadar uzakki bize bu olay :D Kendimize güvenimiz yok üreten beyinler yok. Hepimiz spamcıyız özgün sayısı çok az burdan bile anlaşılıyor az çok

Hocam ne kehaneti gelecegi sadece ALLAH bilir. O sana kehanet veriyoruz diyen arkadaşların dana 1 dk sonra başlarına ne gelecek onu bilmiyorlar gelmiş burda 2050 'den bahsediyorsun.

Amerika ve Rusya gibi başka ülkeleri sömürüp insanlarını öldürerek süpergüç olacaksak hiç olmayalım daha hayırlı. Birde şöyle bir olay var unutmayınki Çanakkale savaşında Türkiye ve karşısında 5 tane Süper Güç olan devlet vardı ama süpergüç olmaları onları kurtaramadı.ALLAH ülkemize yardım ederse bizlere yeter.

Hocam çanakkale savaşı gibi savaşlarda süpergüç ülkeler tüm askerleriyle saldırmadı. Öyle olsa çanakkale yerle bir olurdu. Biz savunma modundaydık. onlar saldırı modundaydı. Bizde savaşa tüm halk seferber olarak katıldı. Yani yaşlısı-genci, körü- topalı, çoluk çocuk herkes savaşa katıldı. O süpergüç olan ülkeler tüm askerleriyle saldırmadı. Amaçları olursa toprak parçası koparmaktı. Türklerden herkes savaşa seferber olunca başaramadılar. Türkiyeden böyle bir performans beklemiyorlardı. Ama sonuna kadar gitmeye çalışsalardı yani sürekli asker gönderselerdi başarma ihtimalleri yüksekti. Askerlerini riske almak istemediler. Bizde savaşacak asker pek kalmamıştı. Onlar olursa olur mantığıyla hareket etmiş. Tarih kitapları abartıyo bazı şeyleri. Adamlar için çanakkale bulunmaz hint kumaşı değil. Yani askerlerinin hepsini riske atacak kadar manyak değiller. Tekrar asker gönderselerdi. Yine askerlerini bir kısmı ölecekti. Tabii bizim savaşa katılanlarda ölecekti. Ama onlardan sağ kalan askerler toprağı ele geçirecekti. Tabii toprak artık o kadar bombadan mermiden dolayı işi yarar pozisyonda olursa. Binlerce veya milyonlarca askerlerini riske atacak kadar değerli görmediler. Toprağı herhangi bir ülke alsaydı bile zaten başka bir ülkede yıllar sonra ona saldıracaktı. Ve bu saldırıyla başa çıkamazdı. Çünkü daha önceden toprağı almak için baya hasar almış olurdu.
Yani çanakkaleyi ele geçiren bir ülke ekstra bir güç kazanmayacaktı. Çanakkaleyi alabilmek için verdikleri kaybı çanakkale gideremezdi. Bundan dolayı bu 5 süpergüç olan ülke tam güç saldırmadı. Diyelim x ülkesi çanakkaleyi ele geçirse. Ele geçirmek için ciddi askeri kayıp vermek zorunda kalacaktı. Ve çanakkaleye tekrar yıllar sonra başka bir ülke saldırdığında çanakkaleyi ele geçiren ülke o saldırıyla başa çıkamazdı. Zaten şuan Çanakkale bizde ama yine ekstra bir gücümüz yok. Sadece çanakkale boğazı var. Birde civarda ada lar olabilir. Tam olarak bilmiyorum.

Sonuç olarak hiçbir süpergüç ülke çanakkale için tüm askerlerini risk atarak savaşa göndermedi. Zaten mantıksızda. O kargaşaya niye tüm askerlerini riske atsınlar ki. Her türlü ciddi kayıp alacaklardı. O yüzden hepsi bir kısım askerleri riske attı. Alabilirsek alırız mantığında gittiler. Ve boylarının ölçüsünü aldılar. Ayrıca Zaten tarihteki birçok savaşta savaşarak başarılı olmadık. Masabaşından anlaşmalar yaparak arkayı kurtardık. Örneğin 2023 e kadar yer altı kaynaklarımızı çıkartamıyoruz. Bunun gibi bi sürü anlaşmalarda bişeyler verilerek arkayı kurtardık. Yani süpergüç ülkelerde başa çıkacak gücümüz yoktu. Sadece tüm halk seferber oluyor. Gerekirse ölüyordu ama ülkesini teslim etmiyordu, bayrağını yere indirmemek için tüm halk mücadele ediyordu. Süpergüç ülkeler türkiyeye saldırdıklarında türk halkıyla başa çıkmak için ciddi hasar alması gerekirdi. O yüzden bazı düşman ülkeler az kayıp vermek için aralarında ittifak kurarak başarılı olacaklarını düşündüler. Ama yine başarılı olamadılar.

---------- Spam Engelliyici 16:25 ---------- Önceki Mesaj 16:14 ----------

Çin süper güç felan olamaz.Çin'i çin yapan tek bir şey var milyonluk amele nüfusu. Gelişen sanayi ile beraber her geçen gün üretimde insana olan gereklilik azalıyor bu yüzden Çin'in bir önemi kalmıyor.Ayrıca yemişim öyle süper gücü hocam.Millet fakir olduktan sonra ülke dünyanın en zengini olsa ne yazar?

Hocam çinde şöyle bir olay var birde. Çinde zenginler çok zengin fakirler çok fakir. Çini çin yapan amele nüfusunu kullanan büyük şirketler. Yani senin dediğin gibi amele nüfusu. Büyük şirketler ucuz işçilik var diye oraya üretim sahası kuruyor. Ve çok ucuza ürün yaparak. Tüm dünyaya pazarlıyor.

Ayrıca çinin askeri gücü de var. +1milyarın üstünde nüfusu olan bir ülkeden bahsediyoruz. Türkiyeden kat kat fazla nüfusu var. Kat kat fazlada askeri nüfusu var. Türkiyeye savaş açsalar gökyüzünde f16 gibi jetlerden, bombalardan gök yüzü kararır. :D Türkiyede her metre kareye bomba yağdırırlar. Ama çinin türkiyeyle bi derdi yok. Çin, Japonyayla sorun yaşıyor. Geçmiş aylarda çin ve japonya arasında da hava sahası gerginliği yaşandı. Amerika rusyayla başa çıkması için Çin ve kuzey koreyi devre dışı bırakması lazım. Sanırım Amerikanın amacı çinle japonya arasında sorun yaşatmak. Çin ve japonya kapışırken. Amerikada türkiyeyle rusya arasını bozmaya çalışacak. Türkiye karışmazsa Amerika kendisi rusyayla uğraşacak. kuzey kore zaten fıs. Kuzey kore arkasında çin var diye hoplayıp zıplıyor. yoksa amerika kuzey koreyi yerle bir ederdi.

Son düzenleme:
Çok uzağa gitmeye gerek yok Amerika'nın Irak'a girdiği zaman git kırmızı çizgiler vardı ve o zaman da şimdi Suriye'de güvenli bölge istediğimiz gibi güvenli bölge istemiştik ama gene o zaman da kimse bizi takmamıştı ve üstüne Amerikan askerleri mehmetçiğimizin kafasına çuval geçirip tüm Dünya'ya izletti. Bizde teşekkür olarak bu adamlara üstler verdik incirlikte Adana'da. Biz Rusya'nın sınıra gelen uçağını düşürdük pilotları öldü diye adamların bir savaş çıkarmadığı kaldı ve bir mucize olmazsa ilişkiler kısa vadede kolay kolay iyileşecek gibi gözükmüyor. Birisi bana Amerika'ya neden üst verdiğimizi anlatsın yani İncirlik üstü bizim ama bizden başka tüm ülkeler kullanıyor Adamlar askerin kafaya çuval geçirip tüm Dünya'ya izletti nerede kaldı gururumuz haysiyetimiz ülke olarak Amerika ile Türkiye'nin müttefik olmasını onaylayan var ise ben dahil buna göz yumuyorsak zaten alayımız vatan hainiyiz o kafasına çuval geçirilip tüm Dünya'ya izletilen askerlerimizin hesabını kim verdi? birisi gelsin bana bunları anlatsın ondan sonra yapmış desin isterse ABD'yi Rusya'yı yenelim bu devlet benim gözümde ölü. Askerlerin hesabını sorduk ABD'ye üst vererek ABD'den Bizde her gün bomba patlıyor Suriye'ye kendi sınırımızdan 3 gün top atışı yaptık tüm Dünya ayağa kalktı ABD bizi PYD ile aynı kefeye koyup saldırmayın durun IŞİD'e odaklanın diye komutlar verdi ve 3 günün sonunda bıraktık saldırmayı Fransa'da bir bomba patladı sadece 1 kere bizdeki gibi ayda bir 15 de bir değil başkent de bizde 3 kere patlattılar galiba en sonda genel kurmay binasının önünde istese adamlar demek ki genel kurmayı da cumhuru da başbakanı da üst üste patlatabilir. Genel kurmay binasının önünde hemde başkent ayrıca bomba patlatmak ne demektir? bu nasıl devlet nasıl güvenlik? kuş uçmaması gerekiyor orada her neyse bu kadar ileri seviye terör saldırılarına maruz kalıyorken müdahale edemiyoruz Suriye'ye giremedik Fransa ertesi günü belirlediği IŞİD mevzilerini 20 uçakla bombaladı ve kimsenin gıkı çıkmadı. Yok Suriye'nin toprak bütünlüğü yok Rusya ABD falan ses yok kimseden. Aradaki farkı anlayın bir zahmet diyorum yani hayallerle yaşamayın diye söylüyorum ki bunların hepsi bir yana ABD bizim askerlerin kafaya çuvalı geçirip tüm Dünya'ya izletti ve bunun hesabı sorulmadı ve biz bu devleti destekliyoruz ya hepimiz hainiz açık ve net. Çıkıp sorsunlar o tüm Dünya'ya kafalarına çuval geçirilip izletilen askerlerin hesabını ABD'den hesap sormayı bırak bari en azından üst vermeyin birileri bana bunu açıklamadan yorum yapmasın lütfen yok köprü yok santral diye. Teknoloji falan hikaye savaş suçu işledi adamlar biz teşekkür olarak üst verdik ve kimse bunu önemsemiyor. Siz hala nelerden bahsediyorsunuz o çanakkale savaşını kazanan insanlarımızın torunlarının kafasına çuval geçirilip tüm Dünya'ya izletildi ABD tarafından hesabı soruldu teşekkür olarak üst verdik hale neler yazıyorsunuz gülüyorum sadece :)

Hocam gözünü seveyim. Bir düşün. Dünyada en zengin ilk 20 listesine girecek kadar zengin bir iş adamısın. Belki dünya çapında 5 milyon çalışanın var global şirketlerinde ve işlerinde.

Bu kadar zengin olduğunda tüm ülkelerde politika da çok ciddi bir söz hakkın ve etkin olacak.Bir çok politikacı ile çalışacaksın hatta onlar sana çalışacak.Böyle bir durumda her şey yolundayken dünya çapında savaş çıkmasına müsaade eder misin?Ne yaparsın para kazanamadığın yerleri sana sıkıntı çıkartan yerleri etki altına almaya çalışır oraları sahiplenmeye çalışırsın ama tüm dünyayı ateşe atmazsın.

İşte dünya çapında olanlarda budur.

Hocam amerika zaten zengindi ama ırağa karıştı. Petrolleri ele geçirmek için Nükleer silah var bahanesiyle saddamı öldürüp ırağın başına kendi adamını geçirdi. Amerikada hala zengin. Ama bu seferde suriyedeki petrolleri ele geçirmek için suriyeyi karıştırdı. Ama suriyeyle başa çıkamadı. Tam esadı köşeye sıkıştırdığı an Rusya Petrolleri ele geçirmek için esad a yardım etti. Amerikada buna kıl kaptı. Amerikada işid ve çeşitli örgütlerle birlikte hala mücadelesini sürdürüyor. Ama rusyada amerikaya orda pay kaptırmamak için uğraşıyor. Amerika, rusyayla türkiyeyi savaştırmak için çeşitli taktikler uyguladı ama ne rusya ne türkiye bunu yemedi. ikiside büyük bir savaş istemiyorlar. Büyük ülkeler diğer islam ülkelerinin hepsinde isyan çıkartıp ülke liderlerini öldürtüler. Türkiye haricinde birçok islam ülkesinde gerilim yarattılar. Irak, libya, Mısır, Filistin vs vs. şuan isimlerini hatırlamadığım birçok ülke :D Son durakları Suriyede çıkmaza girdiler. Rusyanın arkasında çin ve kuzey kore, var. Esad var birde. Ayrıca BM ülkelerini rusya arkasına almaya çalışıyor. Amerikanın arkasında israil var. Türkiyeyi ve japonyayı arkasına almaya çalışıyor. Birde amerika Nato ülkelerini arkasına almaya çalışıyor.

İnsanlar hiç bir zaman doymadı. Bu doyumsuzluğu ve açlığı yüzünden her zaman savaş çıkartmaya müsaitler. Yani bunu hırs ve parada denebilir. Bu hırsları yüzünden bazen sağlıklı düşünmüyorlar. süpergüç ülkeler daha fazla güç istiyorlar. Bazıları gücünün azalması için mücade ediyor. Bugün amerika çoğu yerde sözünü geçiriyor. Neden güçlü süpergüç ülkelerden biri. Peki türkiye olarak biz öyle olsaydık daha iyi olmaz mıydı?

Bazı mahallelerde mahalle abileri olur. Bu mahalle abilerde piyasada takıldığında mahallede sözü dinlenir, çevresi çok olur, kavgalarda falan çoğu yardıma gelir. Ama piyasada çekilip evde pc oynadığında belli süre sonra mahallede yeni abiler çıkar. Herkes yeni mahalle abisini dinler. Eski mahalle abisi sokağa çıktığında pek arkadaşı olmaz sözünü de kimse takmaz. İşte bu şekilde süpergüç ülkelerde sözünü dinletmek için dünya çapında çalışmalar yapıyor. Bazıları hırsları yüzünden zayıf ülkeleri çantada keklik olarak görüp saldırıp ele geçirmeye çalışıyor. 2 süpergüç ülke bu zayıf ülkeye saldırıp paylaşamazlarsa büyük savaşlar olabiliyor. Ama bu 2 süpergüç ülke aralarında anlaşma sağlarsa o zaman savaş olmuyor.

Amma yazmışsınız halbuki videoya gözüm takıldı benim. Bu videonun para kazanması açık mı?

Çok uzağa gitmeye gerek yok Amerika'nın Irak'a girdiği zaman git kırmızı çizgiler vardı ve o zaman da şimdi Suriye'de güvenli bölge istediğimiz gibi güvenli bölge istemiştik ama gene o zaman da kimse bizi takmamıştı ve üstüne Amerikan askerleri mehmetçiğimizin kafasına çuval geçirip tüm Dünya'ya izletti. Bizde teşekkür olarak bu adamlara üstler verdik incirlikte Adana'da. Biz Rusya'nın sınıra gelen uçağını düşürdük pilotları öldü diye adamların bir savaş çıkarmadığı kaldı ve bir mucize olmazsa ilişkiler kısa vadede kolay kolay iyileşecek gibi gözükmüyor. Birisi bana Amerika'ya neden üst verdiğimizi anlatsın yani İncirlik üstü bizim ama bizden başka tüm ülkeler kullanıyor Adamlar askerin kafaya çuval geçirip tüm Dünya'ya izletti nerede kaldı gururumuz haysiyetimiz ülke olarak Amerika ile Türkiye'nin müttefik olmasını onaylayan var ise ben dahil buna göz yumuyorsak zaten alayımız vatan hainiyiz o kafasına çuval geçirilip tüm Dünya'ya izletilen askerlerimizin hesabını kim verdi? birisi gelsin bana bunları anlatsın ondan sonra yapmış desin isterse ABD'yi Rusya'yı yenelim bu devlet benim gözümde ölü. Askerlerin hesabını sorduk ABD'ye üst vererek ABD'den Bizde her gün bomba patlıyor Suriye'ye kendi sınırımızdan 3 gün top atışı yaptık tüm Dünya ayağa kalktı ABD bizi PYD ile aynı kefeye koyup saldırmayın durun IŞİD'e odaklanın diye komutlar verdi ve 3 günün sonunda bıraktık saldırmayı Fransa'da bir bomba patladı sadece 1 kere bizdeki gibi ayda bir 15 de bir değil başkent de bizde 3 kere patlattılar galiba en sonda genel kurmay binasının önünde istese adamlar demek ki genel kurmayı da cumhuru da başbakanı da üst üste patlatabilir. Genel kurmay binasının önünde hemde başkent ayrıca bomba patlatmak ne demektir? bu nasıl devlet nasıl güvenlik? kuş uçmaması gerekiyor orada her neyse bu kadar ileri seviye terör saldırılarına maruz kalıyorken müdahale edemiyoruz Suriye'ye giremedik Fransa ertesi günü belirlediği IŞİD mevzilerini 20 uçakla bombaladı ve kimsenin gıkı çıkmadı. Yok Suriye'nin toprak bütünlüğü yok Rusya ABD falan ses yok kimseden. Aradaki farkı anlayın bir zahmet diyorum yani hayallerle yaşamayın diye söylüyorum ki bunların hepsi bir yana ABD bizim askerlerin kafaya çuvalı geçirip tüm Dünya'ya izletti ve bunun hesabı sorulmadı ve biz bu devleti destekliyoruz ya hepimiz hainiz açık ve net. Çıkıp sorsunlar o tüm Dünya'ya kafalarına çuval geçirilip izletilen askerlerin hesabını ABD'den hesap sormayı bırak bari en azından üst vermeyin birileri bana bunu açıklamadan yorum yapmasın lütfen yok köprü yok santral diye. Teknoloji falan hikaye savaş suçu işledi adamlar biz teşekkür olarak üst verdik ve kimse bunu önemsemiyor. Siz hala nelerden bahsediyorsunuz o çanakkale savaşını kazanan insanlarımızın torunlarının kafasına çuval geçirilip tüm Dünya'ya izletildi ABD tarafından hesabı soruldu teşekkür olarak üst verdik hale neler yazıyorsunuz gülüyorum sadece :)

Hocam bu tür olaylar hepimiz için acıdır. Bunun hesabının o günlerde sorulması gerekirdi. ve sorulmuşturda. Çuval geçirilen askerler, gelenlerin baskın için geleceğini bilmediği için hareket etmemiş. Yoksa o iş o kadar basit değil. Bu tür olaylar için bikaç kez eylem yapıldı. Videolarıda var. Ayrıca film bile yapıldı. kurtlar vadisinde polat abd askerlerinin kafasına çuval geçirdi. Ama abd bunun için bişey diyemedi. Ayrıca incirlikte de sarhoş olan abd askerleri göz altına alınıp kafasına çuval geçirilmiş basın duyurmamış. Zaten abd yi kınamak için çeşitli eylem yapılarak abd lilerin kafasına çuval geçirilen videolar var. Abd yi kınamak için abd askerlerine çuval geçirilen filmlerde var. Bu tür olaylar için savaş çıkamaz. Yani pire için yorgan yakılmaz yorgan ilaçlanır veya yıkanır. Yani bu gibi olaylar için çeşitli eylemler yapılarak intikam alındı. Abd de hiç bişey diyemedi. Bu işler o kadar basit değil. Orası onların çöplüğüyle bizim askerlerde olayın buralara geleceğini bilmediği için silah çekmediler. Onlar bizi karleşçe arkamızdan vurdu. Askerleri kelepçeleyip sonra çuval geçirip sorguladılar. Ama biz dünyaya gösterere göstere abd lilere eylem yaptık. Onlarda Bişey diyemediler. Zaten 2 ülke ile aynı anda savaşamazlardı. Çünkü sadece ırakta ciddi kayıp verdiler. Birde türkiyeyle savaşmaya kalksalar ırakı almaları mucize olurdu.

Bunun intikamını kişisel olarak almak isteyenler ABD ürünleri almasınlar. Herkeste yabancı ürün çılgınlığı var. Ben şahsen coco cola, fanta, burger king tir vs. çeşitli abd markaları kullanmıyorum. Bizim kullandığımız google ve yt de bile abd ye çalışmış oluyoruz. 5-6 aydır para almadan google ve yt ye kazandırmış oluyoruz. Niye çalışıyoruz çünkü kendi çıkarlarımız ve menfaatlerimiz için çalışıyoruz. İşte aynı şekilde devletlerde aralarında karşılıklı çıkarlar ve diplomasiler için savaş çıkarmıyor. ;) Bugün rusyaya kafa tuttuk. Ama bedeli de karşılıklı olarak ödüyoruz. O gün abd ye böyle bir olay için kafa tutsaydık. Daha ağır bedeller ödemek zorunda da kalabilirdik. O yüzden bu tür olaylarda intikam almak için bizde abd askerlerine ve abd vatandaşlarına çeşitli çuval geçirme eylemleri yapmış olduk. Onlarda karşılıklı çıkarlar doğrultusunda bişey demediler.

Artık Anıtkabirin Bayrap İpini Biz Üretiyoruz der susarım
anlayan anlar zaten

mesela amerika da mı. Bizim ülkeden 4 kat fazla suç olmuyorsa gelin buraya. İslam hukuku olan ülkelerden hangisinde suç oranı yüksek bi örnek verin .
Afganistan, Pakistan, Sudan, Yemen gibi ülkelerde tecavüz oranları yüksek.
Mesela
Masabaşından anlaşmalar yaparak arkayı kurtardık. Örneğin 2023 e kadar yer altı kaynaklarımızı çıkartamıyoruz. Bunun gibi bi sürü anlaşmalarda bişeyler verilerek arkayı kurtardık.

Türkiye'de ki altın ve kömür madenlerinde çalışanlar ne yapıyorlar peki? Madenlerde oturup 2023 yılının gelmesini mi bekliyorlar? :D

Lozan'ın gizli maddeleri falan yok arkadaşım, facebook çıktığından beri ota bota inanır oldunuz.

İlk sayfadaki 10 üzeri beğeni alan yorumlar bomba daha söylenecek laf bırakmamışlar :D:D

Türk e geçmişini unutturmuslar arkadaş. Türkler in büyüklüğünü orta asyadan dünyanın 4 bir yanına dağılırken kurduğu hayalden(güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar fethetme hayali) anlayamayan fukara fikirli bir toplum oluşturuldu resmen

Afganistan, Pakistan, Sudan, Yemen gibi ülkelerde tecavüz oranları yüksek.
Mesela

Türkiye'de ki altın ve kömür madenlerinde çalışanlar ne yapıyorlar peki? Madenlerde oturup 2023 yılının gelmesini mi bekliyorlar? :D

Lozan'ın gizli maddeleri falan yok arkadaşım, facebook çıktığından beri ota bota inanır oldunuz.

Onu bilemem hocam. Anlaşma sadece değerli yer altı kaynaklarıyla ilgili olabilir. Yani petrol gibi. Kömür değersiz sayılır. Kömür için savaş çıkartan bir ülke görmedim. Ama petrol için savaşan günümüzde çok ülke var. Doğuda çıkan petrollerin üstünü kapattıklarını duydum. Anlaşma adı üzerinde gizli. Gizli olduğu için kimse bilemez. Sadece üst mevkiidekiler bilir. Üst mevkidekilere de inanmayanlar olduğu için kaynak göstersem zaten inanmazsınız. :D Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri türkiye hiç kendi petrolünü kendisi çıkarmış mı? Bunu araştırın. Başta batman olmak üzere birçok doğu şehrinde petrol olduğu duydum. Ama çıkaran duymadım hiç. Çıkan petrollerin Üstünü kapattıklarını duydum bide.

Sonuç olarak Eğer ki Türkiye cumhuriyeti kurulduğundan bu yana kendi petrolünü çıkarmışsa ve bu petrolü işlemişse o zaman 2023 hikayesi yalan derim. Anlaşma değerli yer altı kaynakları ve petrollerle ilgili olduğunu duydum. Facebook kullanmıyorum. Haber sitelerini ve forum sitelerini kullanıyorum. ;)

Onu bilemem hocam. Anlaşma sadece değerli yer altı kaynaklarıyla ilgili olabilir. Yani petrol gibi. Kömür değersiz sayılır. Kömür için savaş çıkartan bir ülke görmedim. Ama petrol için savaşan günümüzde çok ülke var. Doğuda çıkan petrollerin üstünü kapattıklarını duydum. Anlaşma adı üzerinde gizli. Gizli olduğu için kimse bilemez. Sadece üst mevkiidekiler bilir. Üst mevkidekilere de inanmayanlar olduğu için kaynak göstersem zaten inanmazsınız. :D Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri türkiye hiç kendi petrolünü kendisi çıkarmış mı? Bunu araştırın. Başta batman olmak üzere birçok doğu şehrinde petrol olduğu duydum. Ama çıkaran duymadım hiç. Çıkan petrollerin Üstünü kapattıklarını duydum bide.

Sonuç olarak Eğer ki Türkiye cumhuriyeti kurulduğundan bu yana kendi petrolünü çıkarmışsa ve bu petrolü işlemişse o zaman 2023 hikayesi yalan derim. Anlaşma değerli yer altı kaynakları ve petrollerle ilgili olduğunu duydum. Facebook kullanmıyorum. Haber sitelerini ve forum sitelerini kullanıyorum. ;)

Neden petrol çıkaramadığımızı söyleyeyim o zaman.

1-Petrol çıkarmak oldukça pahalıya mal oluyor diye biliyorum.En ufak bir sondaj bile milyonlarca lira değerinde.

2-Petrol çıkaramamızın 2.nedeni ise pkk'dır.Bu yüzden petrol rafinerisi kurulsa bile orayı yağmalayacakları için devlet o riske giremiyor.

3-Türkiye Cumhuriyeti döneminde, yani 1933-1941 yıllarında ülkenin bazı bölgelerinde sondajlar açılarak petrol araması yapılmıştır. KAYNAK

Ayrıca gizli olan anlaşmayı nasıl sizin gibi insanlar bilebiliyor? :D Yüzyıllardır varolan gizli örgüt İLLUMİNATİ'yi ilkokul çocuklarının bildiği gibi bu lozan saçmalığı :D

Son düzenleme:

hocam haber siteleri falan görüp inanacağınıza, lozan antlaşması metni yazarsanız çıkıyor zaten :)

http://sam.baskent.edu.tr/belge/Lozan_TR.pdf

Kaynak; başkent üniversitesi

Burada tek bir kelimede bile yer altı madenleri hakkında bilgi yok. Bizim milletimiz araştırıp ne ne değil diyerek araştırma bilinçi olmadığı için hemen inanırlar böyle şeylere. Aslında Türkiye insanı biraz sorgulasa, duyduğu her şeye inanmasa her şey daha güzel olabilir :)

hocam haber siteleri falan görüp inanacağınıza, lozan antlaşması metni yazarsanız çıkıyor zaten :)

http://sam.baskent.edu.tr/belge/Lozan_TR.pdf

Kaynak; başkent üniversitesi

Burada tek bir kelimede bile yer altı madenleri hakkında bilgi yok. Bizim milletimiz araştırıp ne ne değil diyerek araştırma bilinçi olmadığı için hemen inanırlar böyle şeylere. Aslında Türkiye insanı biraz sorgulasa, duyduğu her şeye inanmasa her şey daha güzel olabilir :)

Hocam anlaşma gizli anlaşma olduğu için burda yazmayabilir. :D Adı üzerinde zaten gizli anlaşma.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri