Türkiyedeki zombi bilgisayarlar hakkında yasal işlem başlatılıyormuş

B
  • Kullanıcı Bur@k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
B

Bur@k

Guest
Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS) Zirvesi 2016 etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 2 milyon zombi bilgisayar olduğunu açıkladı ve bu bilgisayarların IP numarasını bulmak amacıyla cihazlara işletim sistemi sağlayan şirketlerle ortaklaşa bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Dünyadaki siber saldırı sıralamasında 8. ülke konumunda olan Türkiye’de yaklaşık 2 milyona yakın zombi bilgisayar bulunduğunu belirten Bakan Yıldırım, cihazların yerlini işletim sistemlerini sağlayan firmalar ile ortaklaşa çalışma sonucu tek tek belirleyip haklarında yasal işlem başlatılacağını duyurdu. Eskiden ıslak imza yöntemi ile saklanan resmi belgelerin şuanda küçük bir belleğe yerleştirildiğini söyleyen Yıldırım, her ilacın bir yan etkisi olduğu gibi her cihazında bir siber güvenlik tehditini beraberinde getirdiğini söyledi.

Binali Yıldırım, zombi bilgisayarlar ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “İşletim sistemlerini sağlayan dünyanın bilinen firmalarıyla çalışma başlattık. Zombi bilgisayarların IP’lerini tespit edip, yasal süreçleri başlıtacağız. Vatandaşlarımızın haksız yere suçlanmasının önüne geçiceğiz.”

Bunların yanı sıra Türkiye’deki teknolojik haberleşme cihazı kullanımının diğer ülkelerle yarıştırılamayacak kadar yüksek bir seviyede olduğunu belirten Yıldırım, “Amerika’yada gittim, Avrupa’ya da gittim. Cep telefonuyla doğru dürüst görüşmüyolar” dedi. Bu ülkelerdeki alt yapının ülkemizdeki kadar iyi olmadığını belirten Bakan Yıldırım, “Biz bir adım öndeyiz. Bizim trafiğimiz onlar kadar değil. Bu bizi yanıltmasın. Akıl yollarının sayısını arttırmamız lazım. Sadece bölünmüş yol yapmak yetmiyor. Ulaşımda hız felakettir, bilişimde hız berekettir. Bilişimde ne kadar hızlı giderseniz gidin engel yok. Yolların kralı olmaz yolların kuralı olur” dedi.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz belki bizim bilgisayarlardada vardır böyle bi yazılım yarın birgün mahkeme kağıdı kapıya dayanmasın
smile.gif

KAYNAK

Pek ciddiye alma bence.

https://www.youtube.com/watch?v=Sn7pNTsY5iY

Bilişimciler pc yi alır araştırır ve virüsü bulursa herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmazsın. Ama herhangi bir virüs bulunamazsa o işlemleri senin yaptığın düşünülebilir :) Valla güzel bir güvenlik duvarı kullanın hatta gerekirse ara sıra ağ etkinliklerini izleyin hangi exe ne yapıyor diye. Korunmak çokta zor değil aslında.

Pek ciddiye alma bence.

https://www.youtube.com/watch?v=Sn7pNTsY5iY

Bilişimciler pc yi alır araştırır ve virüsü bulursa herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmazsın. Ama herhangi bir virüs bulunamazsa o işlemleri senin yaptığın düşünülebilir :) Valla güzel bir güvenlik duvarı kullanın hatta gerekirse ara sıra ağ etkinliklerini izleyin hangi exe ne yapıyor diye. Korunmak çokta zor değil aslında.

bu hangi bakandı? turizm bakanıydı galiba :D

Duyduğuma göre bu bot bilgisayarları araştırıp ip adresinden bulup bilgilendirme yapılacak. Yani dediğin gibi mahkeme kağıdı kapıya dayanmıyor. Bunun gibi olayların engellenmesi (mahkeme) için bir çalışma başlatılıyor. Bu olayda bu çalışmayı kapsıyor. Yanlışsam düzeltin.

Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS) Zirvesi 2016 etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 2 milyon zombi bilgisayar olduğunu açıkladı ve bu bilgisayarların IP numarasını bulmak amacıyla cihazlara işletim sistemi sağlayan şirketlerle ortaklaşa bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Dünyadaki siber saldırı sıralamasında 8. ülke konumunda olan Türkiye’de yaklaşık 2 milyona yakın zombi bilgisayar bulunduğunu belirten Bakan Yıldırım, cihazların yerlini işletim sistemlerini sağlayan firmalar ile ortaklaşa çalışma sonucu tek tek belirleyip haklarında yasal işlem başlatılacağını duyurdu. Eskiden ıslak imza yöntemi ile saklanan resmi belgelerin şuanda küçük bir belleğe yerleştirildiğini söyleyen Yıldırım, her ilacın bir yan etkisi olduğu gibi her cihazında bir siber güvenlik tehditini beraberinde getirdiğini söyledi.

Binali Yıldırım, zombi bilgisayarlar ile ilgili olarak şunları dile getirdi: â€œİşletim sistemlerini sağlayan dünyanın bilinen firmalarıyla çalışma başlattık. Zombi bilgisayarların IP’lerini tespit edip, yasal süreçleri başlıtacağız. Vatandaşlarımızın haksız yere suçlanmasının önüne geçiceğiz.”

Bunların yanı sıra Türkiye’deki teknolojik haberleşme cihazı kullanımının diğer ülkelerle yarıştırılamayacak kadar yüksek bir seviyede olduğunu belirten Yıldırım, “Amerika’yada gittim, Avrupa’ya da gittim. Cep telefonuyla doğru dürüst görüşmüyolar” dedi. Bu ülkelerdeki alt yapının ülkemizdeki kadar iyi olmadığını belirten Bakan Yıldırım, “Biz bir adım öndeyiz. Bizim trafiğimiz onlar kadar değil. Bu bizi yanıltmasın. Akıl yollarının sayısını arttırmamız lazım. Sadece bölünmüş yol yapmak yetmiyor. Ulaşımda hız felakettir, bilişimde hız berekettir. Bilişimde ne kadar hızlı giderseniz gidin engel yok. Yolların kralı olmaz yolların kuralı olur” dedi.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz belki bizim bilgisayarlardada vardır böyle bi yazılım yarın birgün mahkeme kağıdı kapıya dayanmasın
smile.gif

KAYNAK

https://www.youtube.com/watch?v=DD6VeZU4bCI

http://videonuz.ensonhaber.com/izle/binali_yildirim_4_5g_hakkinda_fatura_uyarisi_yapti

konuşmayı bilmiyor daha bu adam hemde bilişimin bilgisayarın teknolojinin baş harfinden bile anlamıyor buda kaçınılmaz bir gerçek o yaştan sonra da öğrenecek değil anca altında çalışan bürokratlar bir şeyler yaparsa yapar. ciddiye alınması gereken bir şey değil bu adam bilişim hakkında söylediği sözler :D okumam bile bu adamın bilişim ile ilgili söylediği şeyleri çünkü kendim o adamdan çok daha fazlasını biliyorum ve şu forumun bir çoğu daha fazla bilgisayar bilişim hakkında bilgiye sahiptir bu adamdan.

en son şu 4.5 g konuşmasında bile yanındaki kimse ona soruyor yanındakinin söylediklerini geçmiş kamera karşısına söylüyor. bu adamın dediklerini ciddiye almayın yani hehe deyip geçmek gerekiyor :D

Son düzenleme:
"Biz bir adım öndeyiz. Bizim trafiğimiz onlar kadar değil. Bu bizi yanıltmasın. Ulaşımda hız felakettir, bilişimde hız berekettir. Bilişimde ne kadar hızlı giderseniz gidin engel yok."

trafiğimiz düşük diye övünmelerine mi yanalım? bilişimde hızın önemli olduğunu bildiklerine mi sevinelim? ne kadar hızlı giderseniz gidin engel yok derken aklımıza AKK geldiği için mi ağlayalım? ne yapalım biz ?

edit : mahkeme kağıdı falan gelmez zombi bilgisayar kullanıcılarına. o konuda rahat olun

Belki bir şeyler yapılması çok mümkün değil. Ancak, zombi bilgisayar konusu önemli.

Benim iznim ve onayım olmadan, bana ait olan bilgisayardan ve IP den birileri bir şeyler yapacak, artık her ne yapıyorsa ???

Bilen arkadaşlar vardır burada. Zamanınız olduğunda lütfen bir makale yazın bizlere (bilmeyenlere) .

Mevcut durumu nasıl tespit ederiz? Nasıl temizleriz? Nasıl korunuruz?

Emeği geçecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

Turkıyede oldugumuz ıcın dıkkate alınmaması gereken bır haber bence (yorumum sıyası tartısmaya donusmesın)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri