türknet kullanan var mı?

DeftoneS

Kayıtlı Üye
arkadaşlar internet aboneliğim yeni bitti (ttnet)

türk net den internet almak istiyorum, daha önce kullanan arkadaslar var midir?

varsa görüşlerinizi alabilir miyim?

Ttneti biten herkes türknete geçiyor bu ara, geçen arkadaşlarım da gayet memnun

benimde az kaldı bitmesine, bende geçecem,

bir sorum olacak;

ttnet taahüt bittiğinde ttnet aboneliğini sonlandırmadan türknete başvursam oluyor mu, çünkü türknet interneti hemen gelmeyebiliyor anladığım kadarıyla bu süre içerisinde internetsiz kalmak istemiyorum,
ve Türknet geldiğinde, aynı internet kablosundan hem türknet hem ttnet olabiliyor mu

ttnet kullanan 2 arkadaşım turknet'e geçiş yaptılar şuan memnunlar. önceden ttnet kullanırken cs go oynuyorduk zırt pırt oyundan düşüyorlardı. şimdi yine oynuyoruz bir sıkıntı olmuyor.

Turknet hakkında çok yazı yazdım bu forumda.
Tavsiyem alt yapınız VDSL desteği varsa geçin. Yoksa bir anlam ifade etmeyecek.

Ben geçeli 3 ay kadar oluyor. Memnunum.
Upload 4 mbps net görüyorum. Ttnette bu değer 2 mbps üstünü vermiyor. Sebebi ise %20 lik bir hat üzerinde değişik bir kesinti yapıyorlar.
Download 51 mbps Bulunduğum saha dolabından internet alan çok kullanıcı var. Yoğun kullanım saatlerinde hızım ortlama 8 mbps ile 20 mbps arası değişken. Gece 22.00 sabah 10.00 arası 35 ile 45 mbps arası rahat görüyorum.
Tamamen bulunduğunuz saha dolabındaki trafikle doğru orantılı hız . Ttnetten de alsaydım aynı hizmeti birşey değişmeyecekti.

Benim asıl memnun olduğum hususlar.
1)59.90 lira içerisinde ev telelfonu ve internet dahil tek fatura ödenmesi.
2) Bu fiyat içinde 1000 dakika her yöne ve 1. kademe yurt dışı sabit numaralarida arayabiliyor olmanız.
3) Taahhüt yok. İstediğiniz zaman başka operatöre geçis yapabilirsin.
4) Online kullanıcı panalleri şahane birkaç saat gecikmeli bütün telelfon konuşmaları ve hangi saatte nekadar download ne kadar upload yapılmış görebiliyorsunuz.
5)Gece 2 ile 8 arası hattınızın maximum verdiği hızda kullanabiliyor olmanız şahane. Ustelik bunu ayrı olarak online panelde görebiliyorsunuz.
Aklıma gelenler bunlar

Düzeltme; ttnetin verdiği eski modemi kulkanacaksaniz turknete gectikten sonra hattınızda bazı kısıtlamalara sebep olabiliyor.
Bunları bazıları
1)bazı saatlerde cihazlarının ip alamıyor. Ben turknete suç buldum sürekli aradım kızdım. Oysaki sorun modemdeymis ve ttnettymis. Modem üzerine bırkaç ayar ile bu sorunu astım
2)Duyduğum kadarı ile bazı modemler internet hızınada engel koymaya çalışıyormus. Bunu yaşamadım sadece bir forumdan okumuştum

Benim önerim bütçeniz varsa. 812 11.AC desteği olan bir modem alın. Kullanacağız tabletkerde telefonlarda ve bilgisayarlardada AC desteği olan wriless kart varsa 5ghz bandında muazzam internet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Valla hocam ben ttnet bitmeden türknete geçtim şimdi ikisne birden fatura ödüyorum :)
Üç aydır kullanıyorum.
Ttnet e göre çok daha iyi bir konumda olduğunu söyleyebilirim.
Zaman zaman internet gidiyor ama aynı şey ttnet de de oluyordu. Olayın diğer bir yanı sıra türk telekomun alt yapısını kullanıyor.
TTnet te 6 mp hızdan fazlasını görmedim. Türk nette 11 e kadar çıkıyor.
kotayı yeni güncelleme ile 250 gb yaptılar her videoyu 720p izliyorum yine de dolmuyor. (çok film izlerim :))
uzun lafın kısası ben memnunum ama öyle ahım şahım bir yanları da yok yani

Bende 1 yıldan fazladır turknet kullanıyorum. Gayet memnunum. Sadece ocak-şubat aylarında devamlı kesinti oluyordu, aradım şikayet filan ettim o sorunda düzeldi. O zamandı beride herhangi bir sorun olmadı.

5 6 yıl önce kullanmıştım. İnternet fatura ödenmediğinden kapanmıştı. Web sitesi açınca fatura ödemediğinizden internetiniz kapanmıştır. Ödeme yaptıysanız hemen açtırmak için tıklayın butonuna tıklayınca yönlendirdiği sayfadaki formu sallayarak doldurmuştum. İnternet açılmıştı halbuki ödeme felan yapmamıştım. Öylesine bir doldurayım dedim açılmıştı internet. Sonra ödeme yapılmıştı bir ara tekrar kapandı yine aynı şekil açmıştım :) açık felan vardı büyük ihtimal. Sonra bir daha konrat imzalamamıştık.

Bulunduğum yerde 75mbps vdsl destekleniyor ama ben bu dalgalanma olayını çözemedim? Şu an superonline ın 50mbps fiberini kullanıyorum her zaman sabit hız alıyor. Ama turknetliler yoğun saatlerde 15mbps şu saatte bu mbps filan diyorlar kafam karıştı...
Fiber varken vdsl'e geçmek şu an için pek mantıklı gelmedi açıkcası. Heralde taahhüt bitince vodafone supernetin fiber 100mpbs 100gb akk lisine geçiş yapacağım...

superonline fiber var ben bile oyundayken lag sorunu yaşıyorum

sanırım kısa süreli internet düşmesinden oluyor

Bulunduğum yerde 75mbps vdsl destekleniyor ama ben bu dalgalanma olayını çözemedim? Şu an superonline ın 50mbps fiberini kullanıyorum her zaman sabit hız alıyor. Ama turknetliler yoğun saatlerde 15mbps şu saatte bu mbps filan diyorlar kafam karıştı...
Fiber varken vdsl'e geçmek şu an için pek mantıklı gelmedi açıkcası. Heralde taahhüt bitince vodafone supernetin fiber 100mpbs 100gb akk lisine geçiş yapacağım...
Fiber varsa gecmeyin zaten tavsiye etmem.
Vdsl frekansı sonuçta bakır kablo ile geliyor. Saha dolabına olan uzaklığa göre dalgalanma olması ne yazikki normal.
Vdsl mantığı şudur. Saha dolabına giga bit fiber kablo gelir. Tek dolaptan bulunduğu lokasyondaki binalara bakır kablo ile dağılım olur. Evin artık saha dolabına ne kadar yakında ona göre 100 mbps ye kadar hızı görebilirsin. Mesefe uzadıkça hız düşer. Tabı tek kutudan dagilim olduğu için kullanma yoğunluğuna göre dalgalanmalar oluyor

Fiber internette ise ya evin içine kadar fiber kablo girer. Yada Bina girişine kadar gelir ordan binadaki dairelere dağılır. Bu yüzden dalgalanma neredeyse hiç olmaz

Son düzenleme:
Fiber varsa gecmeyin zaten tavsiye etmem.
Vdsl frekansı sonuçta bakır kablo ile geliyor. Saha dolabına olan uzaklığa göre dalgalanma olması ne yazikki normal.
Vdsl mantığı şudur. Saha dolabına giga bit fiber kablo gelir. Tek dolaptan bulunduğu lokasyondaki binalara bakır kablo ile dağılım olur. Evin artık saha dolabına ne kadar yakında ona göre 100 mbps ye kadar hızı görebilirsin. Mesefe uzadıkça hız düşer. Tabı tek kutudan dagilim olduğu için kullanma yoğunluğuna göre dalgalanmalar oluyor

Fiber internette ise ya evin içine kadar fiber kablo girer. Yada Bina girişine kadar gelir ordan binadaki dairelere dağılır. Bu yüzden dalgalanma neredeyse hiç olmaz
Şimdi anladım teşekkürler. Evet bizde evin içine kadar fiber kablo geliyor...

Hocam ben TTNET kullanıcısıyım taahhütüm henüz bitmedi ama ben Türknet e geçtim.
Bizim burası VDSL destekliyor fakat TTNET bir türlü kabul etmedi. Orası adslden başka birşey desteklemez dedi. her neyse tamam olsun dedim bana 200 gb kotalı paket verin dedim yok dediler en fazla 100 gb var dediler. Bende araştırma yaptım ve Türknet'i keşfettim. TTNET de internet hızım akk yi geçmeden 16 mbs geçtikten sonra 3 mbs idi. Türknet'de ise 150 gb akk var 50 mbs hız alıyorum (o kadar destekliyor.) ve kotayı aşınca internet hızım 16 mbs ye düşüyor. Harika bir olay. kotayı aşsam bile gece 2 sabah 8 arası 50 mbs devam :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri