Türknet nasıldır - ttnet taahhütüm 2 gün sonra bitiyor

Türknet nasıldır - ttnet taahhütüm 2 gün sonra bitiyor.

Şu başlık resmen bugün yaşadıklarımın özeti :) Bende bütün gün bununla uğraştım. En son hattıma ne kadar hız alabilirim onun araştırmasını yapıyodum :)

taahhüt olmadığından fiyat yükselmesi gibi bişey olur mu sizce? sonuçta taahhütte ödeyeceğimiz parada belli

Hocam zaten ödemeyi kullanmadan önce yapıyorsunuz ve 1 ay kullanım hakkına sahip oluyorsunuz. Faturayı gelecek ay ödemezseniz hizmet kapatılıyor. (Kapanınca 15₺ açma kapama ücreti varmış açmak istersen...)

TurkNet lokasyonunuzda VDSL frekans desteği varsa çok iyi bir İSS

TurkNet'e geçiş yaparsanız özellikle belirtmek istediğim bazı hususlar olacak.

1)TurkNette tek bir paket var, hattınızın desteklediği maximum hızı sizelere sunuyor. Yok 16, yok 24, yok 50 v.s değil. Hattıınız maximum kaç mbps hız görüyorsa hepsini size sunuyor.
2)TurkNette tek fiyat var 59.90 lira. Aslında bu fiyatın 49.90 lirası internet hizmeti 10 lirası ise her yöne 1000 dakika konuşma ücretidir. Ttnette olsaydınız ya yalın internet alacaktınız, veya telefon hattıda alıp ayrı ayrı fatura vermek zorunda kalacaktınız. Oysa bu TurkNette tek faturada ve oldukça uygun fiyata. Her yöne konuşmanın içinde 1. kademe sabit ülkelerde bulunmakta.

3)Olurda geçmek isterseniz Kesinlikle ama kesinlikle Ttnetİn daha önce vermiş olduğu bir modem ile TurkNet kullanmayın!!!
Sebepleri:
Tttnet bu modemleri üreticilerden teslim alırken özel yazılımla gelmekte. Sadece Ttnet DNS lerine uyumlu şekilde üretiliyor bu modemler. Bunu uzun araştırmalarım sonucu öğrendim. 3 ay önce TurkNet e geçiş yaptım. Elimde hazırda TtNET ZyXEL VMG3312-B10B modem vardı. Bununla TurkNete geçiş yaptım kullanmaya başladım. İlk 2 ay bana zulum gibiydi. Sürekli hatta dalgalanmalar oluyordu. İnternet hızını stabil alamıyordum. Dalgalanmalar oluyordu. Daha sonra modeme cihazlarım üzerinden ulaşamamaya başladım. Fatal Error hatası almaya başladım. Anladımki modemde bir sorun var. Forumlara konular açtm sebebini araştırmaya başladım. Daha sonra TTNET çıkışlı modemlerim TurkNet DNS desteklemediğini gördüm. Şimdi yeni bir modem aldım hızımı son noltasına kadar günün her saati görebiliyorum artık. Hiçbir sorunum kalmadı.

İşin özeti:
TurkNet tavsiye edilir, ama Ttnet modemlerle değil. Yeni bir modem alınması gerekir. Sebebi ise Ttnetin vermiş olduğu modem TurkNete kısıtlama uygulaması.

Ne marka modem aldın hocam?

AKN' siz, Taahhütsüz,
100 Mbpse Kadar,
Sınırsız İnternet!
60,00 tl bu nasıldır ? taahütsüz üstelik.

not: ayriyeten telefon masrafı yok. ev telefonu kullanmıyorsan para yansımıyor sıfır tl..

Ben de 1 ay önce bağlattim. Başlarda kopmalae oldu çok kez ama bu ara normal. Upload uzun videolarda da tatmin edici hızda. Ancak altyapı yoksa benim gibi 70 Mbps maksimum limiti çok bir işe yaramaz. Müşteri hizmetlerine çabuk bağlanıyor sayilir

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AKN' siz, Taahhütsüz,
100 Mbpse Kadar,
Sınırsız İnternet!
60,00 tl bu nasıldır ? taahütsüz üstelik.

not: ayriyeten telefon masrafı yok. ev telefonu kullanmıyorsan para yansımıyor sıfır tl..

akn muhabbeti çok sağlam bu konuyu araştıracam

kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi

Bana yaz boyunca yani 3 ay, aylık 350 GB AKN vermişlerdi. Şu an 250'e düşürmüşler.

yeni binada oturuyorsan alt yapın sağlamsa ttnet candır 160 bin hız gelmektedir
yoksa turk net candır :)

turkcell superonline gibi evin içine yeni hat mı çekiyor bunlar yoksa varolanı mı kullanıyor?

[MENTION=58910]antalya[/MENTION]

Hocam 160 bin nedir çözebildiniz mi :)

ben çözemedim 160 megabit mi 1.6 megabaytmı :D

yok çözemedim bende, benim 1 ay sonra ttnet taahütüm bitiyor, hem turkneti aradım hemde canlı destekten yazdım, ilk başta adresinizde bakır kablo yok demişlerdi, facebooktan yazınca bu sefer bunu dediler

adresinizde bakır kablo olmaması altyapınızın fiber olduğunu göstermektedir. Farklı firma tarafından fiber altyapınız olduğu için TurkNet olarak hizmet verememekteyiz. İlginiz için teşekkür ederiz.

1 ay sonra ttnet, superonline, avea hangisinden güzel kampanya yakalarsam ona geçicem

Turknet kullanıyorum. İşin kısa özü hemen geçiş yap :)

Yıllarca ttnet kullandım fiyat ve hizmet olarak vasat durumdalar.

1) 150 gb kota 70 mbbit kadar hız alabilme (TTnet 8 mbbit 100 gb kota)
2) Telefon ve İnternet 60 TL (Ttnet 62,50 +TLF 25 tl öderdim)
3) İnternet bankacılığı veya ptt şübelerinden ödeyebilirsin (PTT şübesi +1,5 tl ücret alır.) Enpara ile ödeme yapıyorum.
4) Temmuz Faturası aynı ay içerisinde ödeme yaparsın 12-20 temmuz. TTnet gibi geriden gelerek takip etmezsiniz. Ttnet haziran ayın faturasını temmuzda ödemek.
5) Kota Her ayın başında yenilenme yapılmaz. Ayın 28 de geçiş yaptığınızda kota sıfırlanması gelecek ayın 28'de olur.
...........................................

Turknet nasıl geçiş yapabilirsin.
Müşteri hizmetleri ile görüşme yaptığında sizin mail adresinize evrak sözleşmesini gönderirler çıktı alırsınız gerekli yerleri doldurursunuz. Kargo veya Ptt ile Tekirdağ/Velimeşedeki Organize Sanayideki Hobim adresleri var evrakları göndermenizi isterler. Benim tercihim PTT olmuştu.
...........................................
TTnet Sözleşmem bitmeden 1-2 ay önce hep iletişim halinde olmuştum. Bir hafta kala evrakları hazırladım ve gönderdim. Benim sözleşmem ayın 8 de bitmişti 12'sinde geçiş işlemi yaptılar.
................................

VDSL+2 alt yapınız destekler ise 70 mbbit hız alırsınız yoksa 16 mbbit hız ile 150 gb kota verirler.
VDSL+2 destekleyen modeminiz olması lazım.
............................

Öncelikle alt yapıyı sorgula

https://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/

nWrY7V.png

Temel olarak turknet karşılaşabileceğin kafandaki tüm sorular bunlar.
hıza bak ne güzel imrendim benim olduğum yer metropol olmasına rağmen 50 gb kaldırıyo 35 ten geçiş yapayım dedim 50 kaldırmadı modem arızalandı tekrar 35 e döndüm oda 27 falan yansıyo kablosoz

Turknet veya Kablonet 2side çok iyi durumda şuan Türknet'te Alt yapı varsa aknsiz paket veriyorlar.Kablonet'te TV + İnternet AKN'li paketler mevcut.

Ben kablonet kullanıyorum.150 GB Akn 50 mbit'e kadar
Upload hiç etkilenmiyor akn sonrasında download 16 mbit'e düşüyor.

AKN öncesi 5Mb/sn ile indiriyorum Sonrasında 1.8mb görüyorum pek sorun olmuyor :)

6586757363.png

Edit : Hız kaybını önlemek amacıyla CAT5 kablo ile bağlanıyorum.Wifi kapalı durumda.

[MENTION=58910]antalya[/MENTION]

Hocam 160 bin nedir çözebildiniz mi :)

ben çözemedim 160 megabit mi 1.6 megabaytmı :D

160 mbps 160 bin yani

---------- Spam Engelliyici 01:03 ---------- Önceki Mesaj 00:59 ----------

ttnetin hangi paketinden bahsediyorsunuz, hangi kampanyasından, 160bin hız dediğiniz

kampanyada ne var ne yok bilmem şimdi bina içinde ki kutu ölçümü 168 bini gördük 160 yazdım evde 24 kullanıyorum 23 24 tyam geliyor 100 de kullansam 100 de tam gelir anlamına geliyor bağlayan arkadaşlara cihazla bina kutusunda ölçüm yaptırım ona göre hız alın
kampanyada 200 bin hız olsa 200 bin hız alsan bina içine 160 geldiği için gereksiz kampanya olur anlatabildim mi ?

---------- Spam Engelliyici 01:08 ---------- Önceki Mesaj 01:03 ----------

kullanığım anlaşmam 24 bin gelene bakın mesea :D fazlası geliyor

Hız testi sonucum

160 mbps 160 bin yani

---------- Spam Engelliyici 01:03 ---------- Önceki Mesaj 00:59 ----------

kampanyada ne var ne yok bilmem şimdi bina içinde ki kutu ölçümü 168 bini gördük 160 yazdım evde 24 kullanıyorum 23 24 tyam geliyor 100 de kullansam 100 de tam gelir anlamına geliyor bağlayan arkadaşlara cihazla bina kutusunda ölçüm yaptırım ona göre hız alın
kampanyada 200 bin hız olsa 200 bin hız alsan bina içine 160 geldiği için gereksiz kampanya olur anlatabildim mi ?

---------- Spam Engelliyici 01:08 ---------- Önceki Mesaj 01:03 ----------

kullanığım anlaşmam 24 bin gelene bakın mesea :D fazlası geliyor

Hız testi sonucum

Aslında fazlası gelmiyor, test yaptığınız site normal değerlerin neredeyse 6-7 mbps üstünü gösteriyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri