Ülkeler Arası BGBM farkı? (Norveç 44 $ Türkiye 1.75 $)

B
  • Kullanıcı Bonna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
B

Bonna

Guest
Merhaba arkadaşlar,
%100 Türkçe içerik çalıştığım bir kanalımda reklam performansını inceledim.
Bin Gösterim Başına Maliyet kısmı dikkatimi çekti biraz.
Türkiyede BGBM 1.75 $ iken,Norveçde 44 $.
Azerbeycanda BGBM 1.29 $ iken,Birleşik Krallıkda 40 $.

Acaba bunun sebebi o ülkelerde az izlendiği için mi? Yani izlenim az, tıklama çoksa BGBM uçuyor mu?
Ya da daha basit bir dille videolarım norveçte de türkiyede izlendiği gibi izlenirse Norveçin BGBM oranı da 2-3 $ Seviyesine mi gelecek?
ub7dl.jpg

bu ne demek biliyormusun kardşeim : norveç ve birlişk kralıktan hit al parayı kır diyor sana yt amcan

muhtemelen az izlenip çok tıklandığı içindir. yani 50 kişi izliyorsa, onlardan 10 kişi tıklasa bgbm uçar. ama yine de o ülkeler türkiye'den 2 kat daha fazla kazandırır..

bu ne demek biliyormusun kardşeim : norveç ve birlişk kralıktan hit al parayı kır diyor sana yt amcan

O dilde içerik yap diyor yani.Benim videolarım türkçe olduğu için o hiti ben ayarlayamıyorum hacım :)

---------- Mesaj saat 12:19:20 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 12:18:44 civarında gönderildi. ----------

muhtemelen az izlenip çok tıklandığı içindir. yani 50 kişi izliyorsa, onlardan 10 kişi tıklasa bgbm uçar. ama yine de o ülkeler türkiye'den 2 kat daha fazla kazandırır..

Spama %80 Yabancı %20 Türkçe başlayacaktım bak vazgeçtim türkçeden :D

boşuna demiyoruz ingilizce içerik Türkçe içerikten iyidir ,
Türkçe ekleyince Türkiyeden başka kimse tıklamaz
ama ingilizce olunca malum dünyanın ortak dili
her yerden tıklanabiliyor
hem tık oranı yüksek hemde tbm yüksek veriyor :)

boşuna demiyoruz ingilizce içerik Türkçe içerikten iyidir ,
Türkçe ekleyince Türkiyeden başka kimse tıklamaz
ama ingilizce olunca malum dünyanın ortak dili
her yerden tıklanabiliyor
hem tık oranı yüksek hemde tbm yüksek veriyor :)

Hocam herkes bunu diyor.Bu zamana kadar serkan abinin dediği sadece bir şeyi yapmadaım o da bu içerik mevzusu.%100 Türkçe çalışıyorum ben.Vine olsun teknoloji olsun ne tarz video atarsam atayım türkçeden şaşmıyorum.Çünkü benim vatanım benim milletim biliyorum bu adam google'a ne yazacak, ne aratacak ,youtube'a ne yazacak,aynı kafa bende de var çünkü.

Yakında yabancı içeriğe geçicem bi adsense ile özgün açıklama etiket giremeyeceğim.Milletin videolarında kırpa kırpa yapıcaz artık bişeyler.Zamanla onları da anlarız belkim :)

Azerbaycan-da videolarda reklam pek cok cikmiyor onun icin cok dushuk kazanclar

Hocam herkes bunu diyor.Bu zamana kadar serkan abinin dediği sadece bir şeyi yapmadaım o da bu içerik mevzusu.%100 Türkçe çalışıyorum ben.Vine olsun teknoloji olsun ne tarz video atarsam atayım türkçeden şaşmıyorum.Çünkü benim vatanım benim milletim biliyorum bu adam google'a ne yazacak, ne aratacak ,youtube'a ne yazacak,aynı kafa bende de var çünkü.

Yakında yabancı içeriğe geçicem bi adsense ile özgün açıklama etiket giremeyeceğim.Milletin videolarında kırpa kırpa yapıcaz artık bişeyler.Zamanla onları da anlarız belkim :)

kardeş aynısını yaptım, bağımlılığı bırakmak zordur aylarca türkçe çalıştım
ama kazanç hep aynıydı , ama bu işte çok azda olsa sürekli kazanç yükselmesi gerekir
bende eksiğimin bu oldugunu ögrendim , ve bu eksiği giderdim
ilk bi kaç hafta artısını görmessin ama zamanlar sende fark edersin
denemekten zarar görmessin

kardeş aynısını yaptım, bağımlılığı bırakmak zordur aylarca türkçe çalıştım
ama kazanç hep aynıydı , ama bu işte çok azda olsa sürekli kazanç yükselmesi gerekir
bende eksiğimin bu oldugunu ögrendim , ve bu eksiği giderdim
ilk bi kaç hafta artısını görmessin ama zamanlar sende fark edersin
denemekten zarar görmessin

Deneyeceğim hocam.

Hocam öyle diyosunuz ama google+'yı en aktif kullananlar hep azeri.Çevrelerine ekliyorlar sürekli beni :D

google+ kullanan ola bilir, ama videolarda reklam cok cikmiyor, sebebi Azerbaycanda google adsense reklam veren cox az 1% falan

Gelişmemiş olan ülkere çalışmamk lazım zaten,azerbaycana çalışmıyorum ama almanya kadar izlenim geliyor.

Azerbaycan iyi izlenim olur, amma reklama tiklamiyorlar, mesela ben videolara bakiyorum amma reklamlara tiklamiyorum :)

Hocam peki azerbaycana yönelik çalışacağız diyelim ki.Sizce etiketler felan türkçe olsa sorun olur mu? yani yahşi felan gibi kelimelerle uğraşmasak :D

ben etiket girmiyorum Azerbaycan icin calishtigim videolara :) bashlik bide senin dediyin gibi video indexliyorum :)

Norvecce videolarin getirisi iyi, hatta isvecce yukleyin butun iskandinav ülkelerinde izlenir

Norvecce videolarin getirisi iyi, hatta isvecce yukleyin butun iskandinav ülkelerinde izlenir

Hocam onların kendie ait bir dili falan mı var? Ben o taraf ful ingilizce konusuyor biliyorum norveççe hiç duymadım.Belki iskandinav dili olabilir.Araştırmak lazım aslında.

Ben Amerika'yı tek geçiyorum şahsen.

9K izlenme'de BGBM değeri: 13,40$
Almanya bende 1284 izlenmede BGBM 19,10$
Birleşik krallıkta BGBM 5.45$

En çoğu hırvatistan: $43,47 ama 5 izlenme var 0.23$ bırakmış :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri