Uluslararası Emlak Dolandırıcılığı

Tayi

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar

Satılık dairem için Hürriyet Emlak sitesine ilan vermiştim.
Mail adresime site üzerinden Yabancı bir vatandaş sağolsun ilgi göstermiş ve aşağıda ki maili atmış :)

Dr George Blair adlı ziyaretçimiz size mesaj gönderdi.

E-Posta: [email protected]

Telefon(lar): 662300480

Mesaj Başlığı:

Mesaj İçeriği: I am interested to buy your property , inform me how we can proceed .

Daha sonra ben çat pat ingilizcem ile almak istiyorsanız ilanım bu gelip evi görebilirsiniz tarzında cevap yazmıştım. Karşılığında sağolsun arkadaş destan yazmış.

Hello,

Thanks for your mail, I contacted you primarily in confidence hoping that you can be a trustworthy person and would also be helpful in this urgent matter like this. l will definitely pay for your property as one of the measures to invest my money because i want to live in Turkey by end of this year and that is the reason i contacted you.

My name is Dr George Blair ,i am a British medical Doctor in Syria working on charity on one year humanitarian program in secret hospitals in Syria with other doctors from different countries .

On the order hand i have 7.2 million dollars which i inherited from a good Friend and Doctor colleague from Turkey who died by a bomb shell at the hospital where he was treating wounded people. Late Dr Ahmet Ali told me in confidence that he inherited this money from late Abdur Rahman for the LOVE and CARE he showed him on his last hours of his life before he died in his arms in the hospital where he was receiving secret treatment and he wants me to use part of this money in Charity in Turkey. Late Abdur Rahman is an oil merchant and a multi - million business man.He supplies timber trees for making furniture to all the states and region in Syria and to all the neighboring countries,Iraq, Lebanon,turkey etc. He told me to use the fund for charity.

I hide this money planing to travel with the money by end of this year when i will finish my assignment here but now i cannot continue to hide it because, we doctors are equally targets .I have tried to transfer this money through borders to the neighboring countries but i cannot because of heavy military presence and i cannot transfer this fund through bank because banks are controlled by government forces which makes it impossible too because of the sanction impose in the country by United Nations.

I contacted a diplomat here who works with ECHO European Commission for humanitarian services that is working under the Red Cross that brings relief materials from Europe.He has promise to help me transfer the fund to Europe through the red cross jet if i can present a beneficiary who will stand to receive the money and pay the customs charges and receive the cargo as his own.I just need your acceptance to pay for the clearance of this cargo as the beneficiary from the customs in Europe and have the fund as your own and all is done.

I wish to use this money for charity and Real Estate investment purpose in Turkey and that is the reason i contacted you because i will leave Syria by end of this year. I want to quickly transfer this fund to you as the beneficiary before someone get to know that i have this kind of money. I want to respect and fill full the wish of my late Colleague and for that reason i want to live in Turkey .

Please if you are interested in this transaction i will give you the complete details you need for us to carry out this transaction successfully. I decided to find someone that is real and not imaginary that is why i went to a secured property site in Turkey where i can be sure that the person is real and I believe i can trust you.

where i am now we can only communicate through the Red Cross communication facilities which only permit me to sending E mails. Be rest assured that our deal is safe.If you are ready in this transaction i will send you all the details you need to know now i have my chances to send the money out of Syria to Europe with help of ECHO European Commission for humanitarian services that is working under the Red Cross that brings relief materials from Europe where i work.

I wait for your fast response so we can go on.In less than 5 days the money should have been noted on your care then i will give you further details upon hearing from you.You will take 20% of the fund for your help after i must have paid for your property and you hide 80% of the sum in safe place till i come,I hope i am been fair on this deal.

Best Regards,
Dr George Blair

Gelen maile göre de bana 7 Milyon dolardan %20 para verecekmiş :)

Değişik bir dümen hazırlamışlar ama internetten biraz araştırdığımda olayın dolandırıcılık olduğunu netleştirdim ama gene de cevap yazdım. Yazışmaları da paylaşacağım :)

Aynı tarzda mail alan başka bir arkadaş şu şekilde özetlemiş.

"iyi günler.
size bir dolandırıcılık hikayesinden bahsedicem yakın zamanda hürriyet emlak sitesinde ev ilanı verdim.. hürriyet emlak.com sitesinden yabancı müşterinin bir tanesi ingilizce olarak evinizle ilgileniyorum bana detaylarını gönderebilirmisniz diye mesaj attı..bende detayları gönderdim..daha sonra bu kişi suriyede yaşadığını adının elizabeth olduğunu 2 çocuğunun olduğunu ,kocasının süriye hükümeti beşar esad tarfafından demokrat yanlısı olduğu için öldürüldüğü ,kocasının bir sanayi muhendisi olduğunu ,yıllardan beri kocası ile birlikte para topladıklarını toplanan paranın 24 milyon dolar olduğunu burda yetim olduğunu,kimsesinin olmadığı ,hükümet tarafından tehdit altında olduğunu,çocuklarının huzurlu güvenli ortam için türkiyeyi seçtiğini ,bu yüzden benim evimi alacağını ,bana güvenmekten başka bir tercihinin kalmadığı,yalnız elinde olan bu paranın bir şekilde çıkarılması gerektiğini, eger bana yardımcı olursanız bu 24 milyon doların %30' komisyon vereceğini artı evim dışında benim öncülüğünde yatırım yapacağını beni ortak edeceğini..bu parayı süriyeden karayolu ve banka yolu ile transfer edemeyeciğini devletin bir şekilde parasına el koyacağını söyledi....sonra bu parayı bana nasıl gönderecği konusunda 2. mail attı...
2. mailde kısaca BM temsilcii Oliver Brown adında birisinin her hafta BM adına bir uçağın londradan süriyeye uçak kalktığını yine ordan londraya hareket ettiğini, bu adama çok güvendiğini diplomat olduğunu ,ve bu diplomat kimliğiyle bir çanta hazırladığını 24 milyon doları bu çantaya koyacağını ve bu diplomat kişinin çantada ne olduğunu bilmediğini ona senin yani benim şahsi özel eşyalarınmımış gibi yolladığını , sonra bu çantanın Londra ya ordanda türkiye sana getireceğini bunun için gercek adını soyadını ,kimlik bilgilerini ev adresini istediğini bana yardım etmesini istediğini bunun karşılığında %30 komisyon verecğini kendisinin para elime ulaştıktan sonra türkiyeye geleceğini parasını benden alacağını söylüyor,, bunu benim çocuklarımın huzuru ve güvenliği için yapmamı söylüyor
mailin 3. kısmındada paranın bana ulaşması konusunda detaylı bilgi anlatıyor ve sonuç olarak çantanın transferi kendisinin süriyeden londraya olan maliyetinin karşıladığını ancak Londradan türkiye gelecek masraflardan bilgisi olmadığından dolayı benim karşılamamı istiyor , geldiğimde onun parasınında veririm gibi edebi bir dille ikna etmeye çalışıyor.....
KURGU mükemmel kurulmumuş inanmamak elde değil ama ben mailin 2. kısmında zaten olayı çözmüştüm ondan sonrasını eğlence olsun ,işin sonu nereye varacak diye merakla bekledim.......
lütfen sizin aracığınızla insanları uyarın büyük bir ulaslararası dolandırıcılıkla karşı karşıyayız .... "

Ne olur ne olmaz arkadaşlar kimse inanmaz dememek lazım. Konuyu bir kere okursanız sizler için iyi olur.
Adamlar ta nerelerden bizleri dolandırmaya çalışıyorlar? Belki bunlar da Türk :)

Diğer linkler
ULUSLARARASI DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ
https://eksisozluk.com/hurriyetemlak-com--1528886?p=6

Oskarlik senaryo yazmis adamlar vay be :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri