Üniversite Değiştirmek İçin Bilgi ?

HayLayf

Kayıtlı Üye
Ben düz lise mezunuyum.2015 yılında mezun oldum.Geçen yıl ygs lys girmiştim ama sıralamanın kötü olması nedeniyle istemediğim bir bölüme gittim.1 yıl geçirdim ve çoğu arkadaş gibi bende pişmanım.Bu senede ygs girdim ama tatmin edici bir sıralamada değilim.
Şimdi yeni bir sistem gelmiş galiba.Geçen seneki lys puanımla tercih yapabilme imkanım varmış.Sadece geçen yılki puanım 2015 kılavuzundaki bölümlerin puanına eşit veya yüksek olması gerekiyormuş.Ama bilen bir arkadaştan daha detay almak istiyorum.Bu sistemi duyan ve bilgi sahibi olan varmı
Gerekli şartlar vb :confused:

geçen yıl tercih yaptığınız için bu yılda aynı sınav sonuçları ile tercih yapamazsınız diye biliyorum.

girdiğin yıl aldığın puana ve okuduğun okuldaki ortalamaya göre yapılır bu dostum 2015 de a üniversitesi 100 le almış senin puanın 90 b üniversitesine gitmişsin 2016 da a okuluna geçmek istiyorsan 2015 yılında aldığın puan ve o sene a okulunun taban puanı dikkate alınarak yapılır zaten kontejan çok sınırlı oluyo bu tür durumlarda(her bölüm için max 15 kişi falan) onda da puanı tutsa dahi ortalaması yüksek olandan başlayarak alım yapılıyor. Yani aşırı zor bişey başka okula geçiş yapmak

Merkezi puanla geçiş yapabilirsin bölüm farklı ise dersleri baştan alırsın ama bolum arasinda benzerlik varsa örneğin fizyoterapist diyetisyenlige geçmek isterse anatomi uyusur ve anatomi almaz

----

Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanlarının başka bir diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekmektedir. (Örneğin, İşletme (puan türü TM1) programında kayıtlı bir öğrencinin merkezi yerleştirme puanları arasında MF4 puanı varsa ve bu öğrencinin MF4 puanının geçmek istediği İnşaat Mühendisliği programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda uygulama esasları çerçevesinde yatay geçiş yapabilecektir.)

girdiğin yıl aldığın puana ve okuduğun okuldaki ortalamaya göre yapılır bu dostum 2015 de a üniversitesi 100 le almış senin puanın 90 b üniversitesine gitmişsin 2016 da a okuluna geçmek istiyorsan 2015 yılında aldığın puan ve o sene a okulunun taban puanı dikkate alınarak yapılır zaten kontejan çok sınırlı oluyo bu tür durumlarda(her bölüm için max 15 kişi falan) onda da puanı tutsa dahi ortalaması yüksek olandan başlayarak alım yapılıyor. Yani aşırı zor bişey başka okula geçiş yapmak
Peki tercih isi nasil isliyor.Ne zaman ve nasil yapicam.Bunun hakkinda bilgi bulamadim

Peki tercih isi nasil isliyor.Ne zaman ve nasil yapicam.Bunun hakkinda bilgi bulamadim

okul döneminde yapılır o minimum agustosta bazen eylül ekim gibi başlar bağlı olduğun okulun öğrenci işlerine git yardımcı olurlar.ama dediğim gibi çok zor bişey bu alttan dersin falan varsa ortalaman düşükse bide okul şehir dışındaysa hiç uğraşma derim ben kardeşim

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri