Üniversite diploması olmadan güzel iş bulma??

uploudpro39

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar kafama birşey takıldı size danışmak istedim diğelimki 4 yıllık bir üniversiteden mezun değilsiniz fakat üst düzey java(veya herhangi bir dil) biliyoruz bu şekilde kaliteli yerlerde iş bulma imkanımız varmıdır

Merhaba arkadaşlar kafama birşey takıldı size danışmak istedim diğelimki 4 yıllık bir üniversiteden mezun değilsiniz fakat üst düzey java(veya herhangi bir dil) biliyoruz bu şekilde kaliteli yerlerde iş bulma imkanımız varmıdır

Tabii ki var. Mesela okuyupta mühendis olan hiç bir şey bilmeyen bir adamı da kimse işe almaz

Var kardes her şey diploma değil hele özel sektörde diplomayı unut :)

o şekil bir insan zaten freelancer çalışır o harıl harıl iş yarayan yazılımcılar universiteden çıkma olanlar

en basit örneği android oyun geliştiren şirketlere girebilirsin ben öyle düşünüyorum türkiyede yaklaşık 10 tane falan var

Yok öyle bir dünya kardeşim,mühendislikte diploma çalışır

Nerede diploma çalışıyor, bilmediğin işi yapıp arkandan yediğin hakaretlere göz yumarsan yapamayıp yarıda bırakırsan tabi ki diploma işe yarar. Bilgisayar mühendisliği 3. sınıfta okuyan arkadaşım geçen gün Windows8 in çıktığını bilmiyordu

Diplomayı bir anahtar veya pasaport gibi düşün, kapıdan içeri girmeni sağlar sadece.
Eğerki yeteneğin ve öğrenme kabiliyetin varsa devam edersin yoksa istersen oxfort bitir boş ;)

Abimin arkadaşı biyoloji mezunuydu sanırım 7k civarı bir paraya anlaştı hemde takım lideri olacak sanırım. Yazılımda mezuniyetin pek bir önemi yok sadece maaşında 1-1.5k oynar o kadar

Yok öyle bir dünya kardeşim,mühendislikte diploma çalışır

Aynen 3 mühendisi ise aldım o da sırf diploması için işi ben öğrettim arkadaslara :) yalnız bu arkadasin sorusu biraz daha esnek bir durum,kuzenim lise terk ama 3dmax konusunda tam bir usta kanal d ve bir çok tvde hizmeti oldu.

diplomayla her yerde işe girebilirsin ama diplomasız bilgi birikimim var desen de anca dayın olacakda oyle işe alacaklar aradaki fark budur

https://www.youtube.com/watch?v=oPBovqKcdbw
şunu izleyinde universiteli yazılımcılar neden freelancer çalışmıyor anlayın

Hosting'in ney olduğunu ben 12 yaşında biliyordum bundan 6 sene önce. Yazık ya gerçekten bunlar diplomalı cahil oluyorlar. Allah bilir Linux nedir falan desen Windows'un yeni bir sürümü falan derler :D Allah'ım mühendislikler kimlere kaldı.. 2 Yazılım dili biliyorum aktif bir şekilde fakat fen dersleri ve matematik yüzünden sayısal bölümüne gidemeyip ingilizce bölümüne gittim. Bana da freelancer yolu gözüktü sanırım :D

Hosting'in ney olduğunu ben 12 yaşında biliyordum bundan 6 sene önce. Yazık ya gerçekten bunlar diplomalı cahil oluyorlar. Allah bilir Linux nedir falan desen Windows'un yeni bir sürümü falan derler :D Allah'ım mühendislikler kimlere kaldı.. 2 Yazılım dili biliyorum aktif bir şekilde fakat fen dersleri ve matematik yüzünden sayısal bölümüne gidemeyip ingilizce bölümüne gittim. Bana da freelancer yolu gözüktü sanırım :D

Html , css de ben biliyorum staj yapıyorum javascript sonra c# .net gidicemde fenle matematik 0 kaldık gene ortada :D özele gidecez mecbur :D

Html , css de ben biliyorum staj yapıyorum javascript sonra c# .net gidicemde fenle matematik 0 kaldık gene ortada :D özele gidecez mecbur :D

Java ve Python biliyorum ben hocam WEB ile pek ilgim yok açıkçası fakat CSS ile uğraşmıştım eskiden baya zevkli bence psd to css falan çok zevkli bir şey zamanında Tayfun Erbilen vardı bu işin üstadı ondan öğrenmiştim baya şeyler :) Fakat masaüstü programlama ve python ile yazılan ufak modüller, scriptler daha hoşuma gidiyor. Bunlara "Python nedir ?" diye sorsan yılanın bir türü mü derler :D Gerçi sorun sistemde ya bunlar Bilgisayar Mühendisini parça söküp takma falan sanıyorlar sanırım hani çıkarız ünivden gireriz bi işe 6-7 milyar maaş alır yatarız falan sanıyorlar çıkınca da işsiz kalıyorlar ee tabii kendilerinde bilgi birikimi ve heves yok. Neyse ya artık :)

hocaları bile tahtaya çıkmış çocuk gibi anlattı :D oda tam anlatmadıya neyse :D bu arada bende aynı şekilde ilgim olmasına rağmen sayısal bölüm diye gidemeyeceğim web tasarımla sayısalın alakasını hala çözemedim çözen pm pls :D zaten sayısalla fizik biyolojinin ilgiside ayrı bir tartışma konusu fizik neysede biyolojinin sayısal geçmesi tam komedi :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri