Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Öyle hocam da hepsine kıl oluyorumÖğrenci işlerini ara sor bunun için var lar sonuçta
Yani bu kadar dert edecek ne var anlamıyorum. Ararsın öğrenci işlerini sorarsın durumu. Para istenirse ki sanmıyorum isteneceğini gidince yüzyüze o da halledilir. Ona göre yapılır işler, toplanır belgeler. Hatta duruma göre 1 gün kalınır, babayla Konya gezilir. Ne var bunda. Hapishane değil sonuçta, çok güzel bir yer olmasa da iyi yerdir Konya.
Bakın size ne anlatacağım,
Geçen hafta söylemesi ayıp dışardan 2 tane kıymalı pide söyledik. 40 dk sonra sipariş geldi baktım kıymalı değil de kaşarlı getirmiş eleman. Arayıp durumu anlattım kusura bakmayın dediler isterseniz getirelim doğru siparişi dediler, yok dedim.
Şimdi 30 40 dk onun için aç bekleyeceksin, bu elindeki kaşarlı olanlar soğuyacak, muhtemelen çöpe gidecek. Getiren eleman yorulacak, gönülsüz getirecek. Belki ustadan azar yiyecek falan filan.
Arkadaşım çok sinirlendi esti gürledi yok efendim nasıl olurmuş ya dedi, canı sıkıldı. Ne gerek var, bunu bulamayanlarda var dedim yedik doyurduk karnımızı. Ayrıca kaşarlı olan da çok güzelmiş dedik.
Dün yine bir sipariş daha verdik aynı yerden bu sefer hatalarını telafi etmek için extra içecek koymuşlar, mezeleri doldurmuşlar. Porsiyonu büyütmüşler.
Bu olayı neden anlattım şimdi, benim hayat felsefem bu. Kıymalı pide olayı. Ben bilmiyor muyum hakkımı aramayı sinirlenip arayıp o siparişi ayağıma getirtmeyi. Bir de üzerine adamlara azar çekmeyi. Emin olun hepinizden iyi biliyorum.
Ama ne kendi canımı sıkıyorum ne başkasının.
Hayatta her zaman hataların, yanlışların olacağını biliyorum. Eğer sinirlenip canımı sıkmak o olayı düzeltmeyecekse ben neden canımı sıkıyayım. Neden kendimi de başkalarını da yıpratayım.
Sana tavsiyem sinirlenip canını sıkmak yerine al eline bi kağıt kalem. Bu olayla ilgili ben ne yapabilirim ben diye yaz. Elinden ne geleceğini yaz. Ne yapacağını yaz. Ne zaman yapacağını yaz. Yazdığın yerde bırak kafandaki düşünceyi. Ben öyle yapıyorum.
Sınavım kötü geçmiş, kalacağım okul uzayacak 1 yıl daha. Kağıdı elime alıyorum bütünleme tarihini, ne kadar çalışmam gerektiğini yazıp planımı yapıp kağıtta bırakıyorum düşüncemi.
Yarın doktorumdan tedavi olduğuma dair belge, rapor vs. Ne varsa isteyeceğim. Bir de durduk yere para ödemeyelim ya gece gece sinirden uyku falan kalmadı ya
Sent from my SM-N7500Q using Tapatalk
Yani bu kadar dert edecek ne var anlamıyorum. Ararsın öğrenci işlerini sorarsın durumu. Para istenirse ki sanmıyorum isteneceğini gidince yüzyüze o da halledilir. Ona göre yapılır işler, toplanır belgeler. Hatta duruma göre 1 gün kalınır, babayla Konya gezilir. Ne var bunda. Hapishane değil sonuçta, çok güzel bir yer olmasa da iyi yerdir Konya.
Bakın size ne anlatacağım,
Geçen hafta söylemesi ayıp dışardan 2 tane kıymalı pide söyledik. 40 dk sonra sipariş geldi baktım kıymalı değil de kaşarlı getirmiş eleman. Arayıp durumu anlattım kusura bakmayın dediler isterseniz getirelim doğru siparişi dediler, yok dedim.
Şimdi 30 40 dk onun için aç bekleyeceksin, bu elindeki kaşarlı olanlar soğuyacak, muhtemelen çöpe gidecek. Getiren eleman yorulacak, gönülsüz getirecek. Belki ustadan azar yiyecek falan filan.
Arkadaşım çok sinirlendi esti gürledi yok efendim nasıl olurmuş ya dedi, canı sıkıldı. Ne gerek var, bunu bulamayanlarda var dedim yedik doyurduk karnımızı. Ayrıca kaşarlı olan da çok güzelmiş dedik.
Dün yine bir sipariş daha verdik aynı yerden bu sefer hatalarını telafi etmek için extra içecek koymuşlar, mezeleri doldurmuşlar. Porsiyonu büyütmüşler.
Bu olayı neden anlattım şimdi, benim hayat felsefem bu. Kıymalı pide olayı. Ben bilmiyor muyum hakkımı aramayı sinirlenip arayıp o siparişi ayağıma getirtmeyi. Bir de üzerine adamlara azar çekmeyi. Emin olun hepinizden iyi biliyorum.
Ama ne kendi canımı sıkıyorum ne başkasının.
Hayatta her zaman hataların, yanlışların olacağını biliyorum. Eğer sinirlenip canımı sıkmak o olayı düzeltmeyecekse ben neden canımı sıkıyayım. Neden kendimi de başkalarını da yıpratayım.
Sana tavsiyem sinirlenip canını sıkmak yerine al eline bi kağıt kalem. Bu olayla ilgili ben ne yapabilirim ben diye yaz. Elinden ne geleceğini yaz. Ne yapacağını yaz. Ne zaman yapacağını yaz. Yazdığın yerde bırak kafandaki düşünceyi. Ben öyle yapıyorum.
Sınavım kötü geçmiş, kalacağım okul uzayacak 1 yıl daha. Kağıdı elime alıyorum bütünleme tarihini, ne kadar çalışmam gerektiğini yazıp planımı yapıp kağıtta bırakıyorum düşüncemi.
Sıkma canını hocam sen paypal değilsinzorla bir şey yaptıracak halleri yok. Okumuyorum verin diplomamı diyip resti çekersin olur biter
Ekonomik olarak onlara bir zararın olmuyorsa durumdan sıkıntı çıkarmazlar. Ama ekonomik olarak etkisi varsa durumun sakat.
Zira sırf para için proje makale üretilen bir ülkede yaşıyoruz.
Hocam 2 kere yaptım bunu kaydımı aldırıyorum diyeceksin bitti. Neden maddi mi galan derse keyfi de. Bir dilekçe dolduruyorsun sonra veriyorsun ya 10 dakkaya yada 1 saate biter işlemin verirler diplomayı.
Harc falan istemiyorlar. En fazla kaydini donduralim derler neden sildirmek istedigini sorarlar o kadar. Okumadigin donemin parasini almazlar.
Çok teşekkürler hocam.
Peki ben oraya gitmek zorunda mıyım ? Islak imza istemiyorlarsa; ben burdan dilekçeyi doldurup, imzamı atıp arkadaşıma faxlasam ? Noterden vekaletimi alıp onu da kargo ile arkadaşıma yollasam, arkadaşım benim yerime sildirip diplomamı alsa olur mu ? Mahalle arkadaşım da orada okuyor da. Çanakkale'den kalkıp 13 saatlik yolu gitmek hayli yorucu oluyor..
Sahsen gitmek gerekiyordu sanirim vekaletle olur mu bilmiyorum arayip sorman gerekli. Bundan 4 yada 5 sene once ben kaydimi aldirirken sahsen gitmek zorunda kalmistim.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.