Üniversite ve Askerlik Durumu

Ben de liseyi bitirdigim gibi yurt disina ciktim 2 sene gecti kisin okul tatilinde gelip tecil ettirmeyi planliyorum. Sonrasinda da parali yapmak icin elimden geleni yapacagim.

Merhabalar bende burada sorumu sorayım,ben 2 yllık meslek yüksekokula kayıt olmuştum sonra kayıt aldırmıştım yoklama kaçağı olmuşum,sonra gittim 1 yıl tecil ettirdim lise mezunlarının tecil hakkı 3 yıl'imiş şimdi gidip 2 yıl daha tecil ettirebilirmiyim acaba.

bi açık öğretim falan yazsaymışın keşke kardeşim, 24 yaşına kadar riske girilip beklenilir mi?

Tüm yorumları okuyamadım ama kaçak duruma düştüğünüzde her yıl için 1000 TL civarında bir cezası vardı ama kendiniz teslim olduğunuz takdirde 400 TL civarıydı. Ayrıca öğrenim durumunda götürmezler büyük ihtimalle de tecil ettirebilirsin. Benimde tecilim bitmişti ve 4 ay kaçak durumdaydım. Tecil etme hakkım olmadığı halde aöf öğrenci belgemi ve ilk sınav sonuçlarımıda birlikte posta ile gönderdim 1 hafta sonra edevletten baktığımda 6 ay daha tecil etmişlerdi. Üniversiteyi kazandığına dair sınav sonuçları vs belgelerinide alıp askerlik şubesine git halledersin.

İdari para cezası kesilecek ancak itiraz edebilirsin 15 gün içinde. Ayrıca üniversiteye kayıt yaparsın kimse seni alıkoyup askere alamaz. Asıl tuhafıma giden 3 yıl içinde nasıl hiç gbt'ye denk gelmedin :)

yaka paça kimse götüremez sizi diyorsunuz fakat üst komşumun aynısı başına geldi, askerlik şubesıne gittiğinde direk alıp gönderdiler para cezası felan umursamıolar eğerki kaçaksan direk alıyorlar senı şubede.

Üst komşunuz haklarını bilmiyorsa götürürler. Amaç çantada keklikleri kolay bir şekilde toplamak.

Kabaca olacağı söyleyim, şubeye gideceksin seni muhayene edecekler ve sevk tarihi verecekler, sevk tarihi büyük ihtimal üniversite kayıt tarihinden sonraya verilecek, sende bu belgeyle gidip üniversite kaydını yaptıracaksın ondan sonra öğrenci statüsü kazandığın ve yaşın 29 dan ufak olduğun için sana verilen sevk tarihinin anlamı kalmayacak normal öğrenci gibi okumana bakacaksın.Para konusuna takılma o başka bi mevzu sen üniversite kaydını yaptır önce.

hocam askeriyeyi aradım şartlı belge veririz diyorlar.Sizede şartlı belgemi verdiler ? bu şartlı belgede ne yazıyor ve bu belge ile kayıt yaptırıp okumak mümkünmü.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri