Üniversiteyi 7 sene içinde bitiremezsem atılıyor muyum?

Spor Servisi

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar alttan tonla dersim var bu yıl 4. senem. 7 yıl içinde bitiremezsem atılıyor muyum var mıdır böyle bir kural? Net bilgisi olanlar yazarsa bilgi kirliliği olmaz. Teşekkürler...

Yok hocam öyle bir şey ünideki hocamız 10 snedir bitiremeyen insanlar var demisti bide birkaç tanıdığın bu sene 7.senesi hiç öyle bir şey zikretmediler laylaylom takılıyorlar

Kulaktan dolma bilgilerimi yazıyorum net bilgisi olan yazarsa daha makbule geçerr :D
öyle bir söylenti var tabi bu geçen sene geldiği söyleniyor zaten okumakta olan öğrencilerde mesela sen 4ü okuyosun ama sadece 1.sınıfı verdin diyelim sana 1.sınıfmışsın gibi ekstra 6 sene hak tanıyorlarmış yani 10seneye kadar yolu var

benim bir arkadaşım var 2007 de girdi hala okuyor sanırsam

:D :D
Geçtiğimiz sene çıktı bu kural ona göre dikkatli ol :D

8.yılım kaydımı bu sene yaptırdım

edit:
şimdi internette okudum benim de kafam karıştı benim 8.yılım ama bir yıl hazırlık okumuştum acaba onu katmıyorlar mı.

---------- Spam Engelliyici 13:18 ---------- Önceki Mesaj 13:12 ----------

evet öyleymiş.

Öğrenciler, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, öğrenim süresi 2 yıl olan ön lisans programlarını azami 4 yıl, 4 yıl olan lisans programlarını azami 7 yıl, 5 yıl olan lisans programlarını azami 8 yıl, öğrenim süresi 6 yıl olan lisans programlarını azami 9 yıl içinde tamamlamak zorunda olacak. Lisansüstü Programlar (Yüksek Lisans ve Doktora) için ise YÖK tarafından ayrı bir yönetmelikle azami süreler belirlenecektir.

Son düzenleme:
daha 3 senen varmış :D bitirirsin 7 senede inşAllah

Yok öyle bir şey arkadaş 2006 girişli hala uğraşıyor

Arkadaşlar alttan tonla dersim var bu yıl 4. senem. 7 yıl içinde bitiremezsem atılıyor muyum var mıdır böyle bir kural? Net bilgisi olanlar yazarsa bilgi kirliliği olmaz. Teşekkürler...

eskıden vardı oyle bır kural dıye biliyorum bende su anda sınır yok , benim durum da seninle aynı hocam 4. senem bi bu kadar daha surer :)

tek sınır 29 dan sonra okutmuyor askere alıyorlar

bu kural geçen sene geldi, geldiği andan itibaren herkes için geçerliydi geçen seneden itibaren 7 senen vardı 1i gitti önümüzdeki 6 yıl içerisinde bitiremezsen atılırsın. nereden biliyorum? (geçen sene 7.senemdi ve okulu 7 senede bitirdim tutuştuğum için araştırmıştım baya)

şimdi internette okudum benim de kafam karıştı benim 8.yılım ama bir yıl hazırlık okumuştum acaba onu katmıyorlar mı.

---------- Spam Engelliyici 13:18 ---------- Önceki Mesaj 13:12 ----------

evet öyleymiş.

Öğrenciler, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, öğrenim süresi 2 yıl olan ön lisans programlarını azami 4 yıl, 4 yıl olan lisans programlarını azami 7 yıl, 5 yıl olan lisans programlarını azami 8 yıl, öğrenim süresi 6 yıl olan lisans programlarını azami 9 yıl içinde tamamlamak zorunda olacak. Lisansüstü Programlar (Yüksek Lisans ve Doktora) için ise YÖK tarafından ayrı bir yönetmelikle azami süreler belirlenecektir.

hocam en doğrusunu öğrenci işlerinden öğrenirsiniz.gidin sorun yoksa burdan sizi tatmin edecek bir cevap çıkmaz.

Atılma kalktı ve hala geri gelmedi. Ben 2005 girişliyim hala örgünde kaydım duruyor. Sana en büyük tavsiyem bir an evvel açıköğretime de kaydol ben çok çok pişman olmuştum daha erken kaydolmadım diye.

Geçen sene öyle bir muhabbet çıkmıştı atılma geri gelecek diye ama henüz gelmedi. Bir değişiklik yaparlar yine üç sene içinde ama eski haliyle atılma gelme diye düşünüyorum farklı bir yol bulurlar.

Öğrenci işlerine başvursan daha sağlıklı bilgi alırsın :)

Hocam şeymiş sanırım 7 sene içinde bitiremezsen öğrencilik hakların siliniyor.Yani gene okuyorsun fakat öğrencilik haklarından yararlanamıyorsun diye biliyorum bende :D

Edit : Gerçi Aöf de 29 a kadar okuyabilirsin askere alınmadan diyorlar.20 sinde giren kişi 9 sene okumuş oluyor bilemiyorum :D Kafam karıştı :D

Son düzenleme:
Hiçbir şey net değil arkadaş neden her şey bu kadar karışık...

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri