Ünlem Gelen Videolar Hakkın'da Teorim .

• Kullanıcı JiTeM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
youtube ne yaptığını biliyor mu ki?
Bilmiyo olsaydı bu kadar uzun sürmezdi bence ya deneme yapıyolar yada dediğin gibi artık ne olursa olsun diye saçma sapan bişiyler yapıp spamı bitirmeye çalışıyolar kendilerince.

Bence de ne yaptığını harbiden bilmiyor youtube.Saçma sapan işler yapıyor.

Benimde 2 teorim var.

Teori 1 :

Eskiden ünlem çok izlenmeli videolara geliyordu. Geneldede reklam performansı kötü olan videolara geliyordu. Reklam performansı konusunu biraz açalım.
Reklam performansından kastım videodaki reklamı tıklayan kişinin bilmeden reklam tıklaması sonucunda yönlendirildiği siteden hemen çıkması. Yani acemi internet kullanıcısının izlediği videolarda yanlışklıkla reklamları tıklayıp ardından kapatmaları. Şimdi bu durumda ünlem çıkması çok isabetli karar olur google için.

Benim çalıştığım kategoride izleyenlerimin yaş kitlesi 18 altı olduğundan ünleme yakalanan video sayım çok.

Teori 2 :

Youtubenin bir içerik eşleştirme sistemi varki biliyorsunuz adı Contend-id, Peki bu contend-id videolar, sesler arasında bir benzerlik oranı çıkarıyorsa misal A Videosu ile B videosu arasında % 90 benzerlik üstü oranlarda direk 3. taraf içerik eşleştirmesi veriyor diye düşünelim, peki % 80 benzer derse ne olur ? Acaba youtube bu durumdaki videolar içinmi artık içeriğinizin size ait olduğunu ispat edin diyip content id sistemine yardımcı olmakmı istiyor.

Teori bitmez :)

Merhaba arkadaşlar biliyorsunuzki su sıralar " ! " ünlem sıkıntısı var benim bu konuda'ki teorim . Bıldıgınız Gibi Youtube'da Telif Gelme Olasılıgı en yüksek kategoriler Müzik , Film ve Animasyon , Haber , Oyun Forum'daki çogu arkadaşın ünlem gelen videolar okudugum kadarıyla dizi fragman animasyon gibi video türleri kategori olarakda film ve anismanyon şimdi anladıgım kadarıyla videolar bellı bır ızlenımden sonra telıf hakkı ıstıyor yanı vıdeonun sahıbımısın yoksa kafana gore yukleyen bırımısın dıye bunuda en çok telif hakkı korunan videolara geliyor yani müziklere , film ve animasyonlara , oyun ve haberlere .

Resım'de Youtube'nin Telif Hakkı Alma Sayfasını goruyorsunuz okla gosterdıgım yerde yazılanlar . Film , Müzik , Televizyon yani en çok telif yollanan kategoriler . Benim teorime gore eger vıdeolarımız bu kategorilerde ise belli bir izlenimden sonra youtubenın filtresine takılıyor ve telif onayı istiyor bende bu yuzden " ! " ünlem gelmiş kanallarımın kategorisini degıstırdım komedi , kişiler ve bloglar gibisinden daha az telıf yollanan ve alt kategoriler yaptım 1 , 2 gün boyle deneyicem eger izlenen videolara " ! " ünlem gelmez ise bu konun altına bildirirm .

wLy3yj.png

bu yöntem işe yaramıyor.

Daha önce de denemiştim tekrar denedim bugün 4 videoya daha ! geldi

Enterasan olan da şu kanala gelen mailde 1 tane var diyo kanalda 4 tane ünlemli var

Allaha Emanet dikkat edin çok kritik zamandayız

Dün bir video yükledim 2 dklık diziyle ilgili az önce baktım para kazanma kapatılmış inceleme yapıyorlar galiba.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri