Ünüversitede Sınıf geçme sistemi

crazykanka61

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar şu sınıf geçme sistemi anlatıcak olan var mı detaylı

---------- Mesaj saat 12:46:36 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 12:39:44 civarında gönderildi. ----------

arkadaşlar ben bütünlemeye gircem örneğin vizeden 20 final 50 aldım ortalama FF veya DD geldi sınıf ortalaması 45 ne olcak şimdi ünü aradım standart sapma falan dedi iyi bilen var mı

Hocam sanırım her üniversitenin kendine özgü puan sistemi olması lazım

hocam son sınıfa kadar geldiysen bilmen gerekir zaten,

her üniversitenin kendisine ait yönetmeliği vardır buna bağlı olarak ders alırsın/kalırsın/geçersin vs.

50 alana ff verir 10 alana aa verir tamamen hocanın insiyatifinde olan bişeydir bu, çan varsa genellikle ortalamaya cc verilir, standart sapmayı hesaplayarak gelecek notu az çok tahmin edebilirsin, excel iyidir bu konuda, notları 0 ile 1 arasına dağıtıcaksın

hocam bizim üniversitede geçme notu 60 yani 60 alırsan CC düşer bkz: benim derslerim :D
xYWJzk.jpg

hocam son sınıfa kadar geldiysen bilmen gerekir zaten,

her üniversitenin kendisine ait yönetmeliği vardır buna bağlı olarak ders alırsın/kalırsın/geçersin vs.

50 alana ff verir 10 alana aa verir tamamen hocanın insiyatifinde olan bişeydir bu, çan varsa genellikle ortalamaya cc verilir, standart sapmayı hesaplayarak gelecek notu az çok tahmin edebilirsin, excel iyidir bu konuda, notları 0 ile 1 arasına dağıtıcaksın

hocaya bağlı değil arkadaşlar, çan eğrisi dediğimiz sistem bu.

Çan eğrisinde vizen ne olursa olsun finalde 50 alamazsan geçemezsin, 50 aldın finalden vizen ne olursa olsun en az DD Gelir ha vize+final hem ortalaması 50 üzeri olursa en az CC gelir ve daha üstü ise çan eğrisi uygulanır ve sınıf ortalamasına göre bir standart sapma belirlenir ve buna göre harflendirme düşer bu şartlar final için geçerlidir, bütünlemede çan eğrisi uygulanmaz normal ne aldıysanız o düşer örnek 50-60 arası CC 60-70 arası CB bu şekilde olur.

Tabi eğer üniversitenizde geçme notu 50 ise bunlar geçerli daha üstü ise 50 yerine kaç ise onu yaz şartlar aynı yine, standdart sapma sistem tarafından otomatik belirlenir ve böylece harflendirme düşer bazen 60 alan adama AA düşer

Her okulun farklı tamam biliyorum.Benim anlatmak istediğim şu.Sınıf ortalaması 40 diyelim.Bütünleme kalmışım ben Vize+Bütünlemenin ortalaması 40 geçmesi lazım doğrumudur.
Yoksa Sınıf ortalaması 40 ben 41 aldım mı geçiyorum.Yani vize sayılmıyor.

Hangisi doğru bunların

Her okulun farklı tamam biliyorum.Benim anlatmak istediğim şu.Sınıf ortalaması 40 diyelim.Bütünleme kalmışım ben Vize+Bütünlemenin ortalaması 40 geçmesi lazım doğrumudur.

Hangisi doğru bunların

ortama 40 ise senin başarı puanın yani vize + final 41 olursa geçersin

öncelikle geçme notunu öğrenmen lazım..

Bazı ünilerde 40 bazılarında 50 bazılarında 60.

Not ortalaması düşürse eğer senin geçme olanağında artıyor mesela geçme notu 40sa 30 35 le falan çok rahat geçersin..

Benim anlamadığım bunu hocalaların anlatması gerekirdi hiç anlatmadı mı? kimse?

ortama 40 ise senin başarı puanın yani vize + final 41 olursa geçersin

Hocam işte olmadığı için bütünlemeye giriyorum.Soruyorum ki bütünleme ne baz alınıyor Vize+büt mü ortalaması sınıf ortalamasını geçmesi lazım yoksa başka türlü mü

---------- Mesaj saat 13:28:11 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:25:53 civarında gönderildi. ----------

öncelikle geçme notunu öğrenmen lazım..

Bazı ünilerde 40 bazılarında 50 bazılarında 60.

Not ortalaması düşürse eğer senin geçme olanağında artıyor mesela geçme notu 40sa 30 35 le falan çok rahat geçersin..

Benim anlamadığım bunu hocalaların anlatması gerekirdi hiç anlatmadı mı? kimse?

Hocam hocalar keşke hoca olsa ne ders anlatımları ders bununla ilgili hiç bahsetmediler heleki şuanki sorduğum soruları ben zaten şunu soruyorum bütünleme kalan bir öğrenci a dersinden sınıf ortalaması 40 dimi bu adam vizeden 20 finalden 40 almış ortalaması 60 gelmiş kalmış sonra sınıf ortalmasını açıklanmış sınıf ortalaması 42 bütünlemeden kaç alırsam geçerim

hocaya bağlı değil arkadaşlar, çan eğrisi dediğimiz sistem bu.

Çan eğrisinde vizen ne olursa olsun finalde 50 alamazsan geçemezsin, 50 aldın finalden vizen ne olursa olsun en az DD Gelir ha vize+final hem ortalaması 50 üzeri olursa en az CC gelir ve daha üstü ise çan eğrisi uygulanır ve sınıf ortalamasına göre bir standart sapma belirlenir ve buna göre harflendirme düşer bu şartlar final için geçerlidir, bütünlemede çan eğrisi uygulanmaz normal ne aldıysanız o düşer örnek 50-60 arası CC 60-70 arası CB bu şekilde olur.

Tabi eğer üniversitenizde geçme notu 50 ise bunlar geçerli daha üstü ise 50 yerine kaç ise onu yaz şartlar aynı yine, standdart sapma sistem tarafından otomatik belirlenir ve böylece harflendirme düşer bazen 60 alan adama AA düşer

Hocam bu dediğin şey üniversite ve hocaya bağlı olan bişey, daha dün notlarım açıklandı 45le CC aldım, üniversitenin yönetmeliğinde de yazar zaten hoca istediği notlandırma sistemini yaptığı sınava ve yoklamalara göre değerlendirme hakkına sahiptir ve kimse itirazda bulunamaz diye, atıyorum adam dese ki yoklamaya göre notunu verdim senin 1 derse gelmemişsin 99 diye hesapladım 99'a ff verdim, itiraz hakkın olmuyo :D eğer stardart bi değeri olsaydı kolay soran hocayla zor soran hoca arasında dağlar olurdu bakınız odtü itü vs. çanakkale trakya namık kemak üniv.

Hangisi doğru bunların

vizenin finalin yüzdesine bağlı hocam %40 %60 olabilir vs vs, genellikle ortlama 40sa cc verilir 35+ isen geçersin gibi, ama üniversiteye ve hocaya bağlı olarak değişir

Hocam işte olmadığı için bütünlemeye giriyorum.Soruyorum ki bütünleme ne baz alınıyor Vize+büt mü ortalaması sınıf ortalamasını geçmesi lazım yoksa başka türlü mü

---------- Mesaj saat 13:28:11 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:25:53 civarında gönderildi. ----------

Hocam hocalar keşke hoca olsa ne ders anlatımları ders bununla ilgili hiç bahsetmediler heleki şuanki sorduğum soruları ben zaten şunu soruyorum bütünleme kalan bir öğrenci a dersinden sınıf ortalaması 40 dimi bu adam vizeden 20 finalden 40 almış ortalaması 60 gelmiş kalmış sonra sınıf ortalmasını açıklanmış sınıf ortalaması 42 bütünlemeden kaç alırsam geçerim

mesela vizeden 20 finalden 40 aldın kaldın..
İşte o zaman bütünlemeye girme hakkın oluyor ve burda sadece vize alınıyor tabi quiz falan başka sınavlar yoksa.

O dersten kalınca final geçersiz sayılıyor ve bütünlemeye girme hakkın oluyor.

bizim selçukta sistem şu şekilde vizeden diyelimki 30 aldın finaldende 70 aldın ortalamasıda 54 oldu 54 ile dd geliyor. DD dc ler de o dönemki ortalama 2 ise o dersler geçer.Eğer 2 nin altındaysa bütünlemeye girilmesi gerekir yoksa seneye kalır.Bütünlemede ise vize + büt puanlama bu şekildedir.

Bütünleme kalan öğrenciler ortalaması Vize+Bütünleme anladım bunun ortalamasıda sınıf ortalamasını geçmesi lazım desenize okul uzuma ihtimali yüksek hocalarla konuşcaz ne yapcaz başka dersler ağır ve zor ): cidden moralim çok bozuk okulun uzaması demek geleceğimi biraz karartıcak derslerden 70 80 almam zor vize o kadar kötü durumda

Herkese mesajı için teşekkürler

Bizim üniversitede (Anadolu) ortalaman 4 yıl sonra 2.00 ise ve hiç FF dersin yoksa mezun oluyorsun. İlk yıl ortalaman 0.5 bile olsa diğer dönemler artırıp 2.00 üstüne çıkartırsan mezun oluyorsun, sınıfta kalma yok.

Cbu de vizenin %40 finalin %60 alinir fakat finalden 45 alma zorunlulugun var vize 45 final 45 olan dersten CC dustugu bile oldu sinif ortalamasina bagli olarak

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AKÜDE 1,75 ortlamayı geçersen 45 kredilik dersi alabliyorsun alttanlar dahil sınıf geçme kalma gibi bişey yok bizim ünide

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri