üşengeçlik

valla spor yapmama beni etkilemiş baya , youtube yüzünden otur otur otur
bugün heves ettim bisiklet sürdüm okula kadar yaklaşık 40 dk
indiğimde penguen gibi yürüyordum hatta yürüyemiyordum :/
yaş daha 21 çok yaşamam ben .d

bi ara bölüm değiştiriyodun noldu o iş?:)

bi ara bölüm değiştiriyodun noldu o iş?:)
tıbbı bıraktık öğretmenliğe gidiyoruz işte
her gün 8-17 ten sabah 9-12 derslerine döndüm havai usülü :/ tabi tünelin ucu kötü bi yere çıkacak :S

---------- Spam Engelliyici 18:24 ---------- Önceki Mesaj 18:23 ----------

Bildiğin şoklamışsın kendini, önce ısınman lazım baldırlar yanmıştır şimdi senin eğer bugün bir ağrıma yoksa ertesi gün yatak içinde kasılmalar, basınca ağrılar hissedersin, daha görüceğin günler var inşallah. :)
sorma 40 dk gittim 40 dk geldim her yerim ağrıyor .d ateş falan
bi daha tövbe bisiklete
ehliyete yazılayım ben :/ şu evi alabilirsem belki arabaya kayarız

1)-işlerin boka sardığını farketmek bunların başında gelir.

bulaşık yıkamazsın, dağ olur.
odanı toplamazsın, herşey kırışık.
sınava çalışmayı ertelersin,
...
farkedersin ki, böyle olmayacak artık.
bir süre vazgeçersin üşengeçlikten.

2)-bi ara okuyacağım taktiklerdir.

3)-yazardım da üşendim şimdi dediğim yollardır...

4)-yarın uygulamaya koyacağım yöntemler.

5)-daha sonra bulunacak olan yollardır.

6)-buradaki önerileri favorilere atıp "sonra okurum" demek yerine hemen şimdi okumak ilk adımdır.

7)-düşünme. yapacağın işi düşünme. sadece işi yap.

8)-yumurtanın göte gelmesidir, gerisi boş laftır.

9)-üşengeç bir insanı ilgilendireceğini sanmıyorum. ertelemek için her zaman bi bahane vardır. yoksa da yaratılır ulan.

10)-ani kararlarla bi anda azim ve kararlılıkla harekete geçmek.
dünyaya "yeter laaann!" diyede haykırınca baya etkili oluyo.

11)-düşünmeden yapmak. eğer yapacağın işi düşünmeye başlayıp onun için ne kadar enerji harcayacağını ve buna deyip değmeyeceğini düşünmeye kalkarsan hiçbir halt yapamazsın.
misal, giyin, çık, süt al. evde süt yok. şimdi nasıl giyincem, nasıl evden çıkıcam da markete gidicem diye düşünme. hadi bakayım.

12)-öyle bir yol mu varmış? allahım neden kimse bana 22 yıldır bu yollardan bahsetmiyor da tam tersine üşengeçliğim için yaratıcılığın sınırlarını zorlamam konusunda destek oluyorlar? yıllardır kocaman bir yalanı yaşıyormuş gibi hissediyorum. her şey anlamsız... her şey boş...

şaka bi yana her türlü yol eğer üşengeçliği desteklemiyorsa bir noktada uygulanmaktan vazgeçilecektir; çünkü üşengeçlik her zaman pusuda yatar ve kazanmasını bilir.

1.enerji sahibi olmak.

onun için de en başta; spor yapmak, enerji verici besinler, kahve, çay gibi takviyeler almak.

2.pratik olmak

yapılacak bir iş varsa çabuk çabuk ve pratik olarak halletmek, uzatmamak, böylece o işi bir dahaki sefere yaparken çabuk biteceğini bilmek.

3.hiç yapmamaktansa yalap şalap yapmak daha iyidir diye düşünmek, mükemmelliyetçi olmamak

cidden öyle. bulaşıkları yıkamazsan 2 hafta sonra tavayı çöpe atmak zorunda kalırsın, ama yalap şalap yıkasan bile kârdır.

4. işin bittiği anı düşünmek

o işi bitirdiğinizde ne kadar rahatlayacağınızı düşünüp o hale kavuşmak istemek.

5. sinirlenmek

kendinize ya da kel alaka bişeye bile sinirlenseniz, adrenaliniz tavan yapar ve bunun sayesinde bir enerji gelir, bu enerjiyle hiç yapmaya yeltenmeyeceğiniz işleri bir çırpıda bitirebilirsiniz.

6. üşengeçliğin sonuçlarını düşünmek

eğer yapmanız gereken neyse yapmadığınızda başınıza ne büyük işlere yol açabileceğini düşünmeniz.
misal; dişlerinizi fırçalamaya üşenirseniz, bir gün nur topu gibi çürüğünüz olur ve dişiniz eksilebilir.

7. procrastination nam-ı diğer oyalanmaya izin vermemek

oyalanmanıza sebep olan arkadaşlar, tv, internet, oyun vs ne ise onu bilip farkında olup kendinizi buna karşı bağışıklı hale getirebilip "hayır" diyebilmek.

8. en önemlisi ise; ertelememek!

bugün geç oldu yarın, yok tam saat başında başlayayım, yok önce şunu yapayım sonra yaparım derken imkansız bir kısır döngüye girersiniz, en güzeli o işi düşündüğünüz anda bitirmek, böylece yolunuzdan çekmek. bir daha o işi düşünmeyeceğinizi düşünün, süper bir his değil mi?

bunlar benim taktiklerim, çoğu zaman faydası oluyor, yenilerini buldukça eklerim.

Not: Kalın bold ile yazılmış yazılar %100 kendimde gördüğüm üşengeçlik tir:) gülmekten öldüm sizinle paylaşmak istedim

Üşenmeden bunu nasıl yazdım anlayamadım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri