1)-işlerin boka sardığını farketmek bunların başında gelir.
bulaşık yıkamazsın, dağ olur.
odanı toplamazsın, herşey kırışık.
sınava çalışmayı ertelersin,
...
farkedersin ki, böyle olmayacak artık.
bir süre vazgeçersin üşengeçlikten.
2)-bi ara okuyacağım taktiklerdir.
3)-yazardım da üşendim şimdi dediğim yollardır...
4)-
yarın uygulamaya koyacağım yöntemler.
5)-daha sonra bulunacak olan yollardır.
6)-buradaki önerileri favorilere atıp "sonra okurum" demek yerine hemen şimdi okumak ilk adımdır.
7)-düşünme. yapacağın işi düşünme. sadece işi yap.
8)-yumurtanın göte gelmesidir, gerisi boş laftır.
9)-üşengeç bir insanı ilgilendireceğini sanmıyorum. ertelemek için her zaman bi bahane vardır. yoksa da yaratılır ulan.
10)-
ani kararlarla bi anda azim ve kararlılıkla harekete geçmek.
dünyaya "yeter laaann!" diyede haykırınca baya etkili oluyo.
11)-düşünmeden yapmak. eğer yapacağın işi düşünmeye başlayıp onun için ne kadar enerji harcayacağını ve buna deyip değmeyeceğini düşünmeye kalkarsan hiçbir halt yapamazsın.
misal, giyin, çık, süt al. evde süt yok. şimdi nasıl giyincem, nasıl evden çıkıcam da markete gidicem diye düşünme. hadi bakayım.
12)-öyle bir yol mu varmış? allahım neden kimse bana 22 yıldır bu yollardan bahsetmiyor da tam tersine üşengeçliğim için yaratıcılığın sınırlarını zorlamam konusunda destek oluyorlar? yıllardır kocaman bir yalanı yaşıyormuş gibi hissediyorum. her şey anlamsız... her şey boş...
şaka bi yana her türlü yol eğer üşengeçliği desteklemiyorsa bir noktada uygulanmaktan vazgeçilecektir; çünkü üşengeçlik her zaman pusuda yatar ve kazanmasını bilir.
1.enerji sahibi olmak.
onun için de en başta; spor yapmak, enerji verici besinler, kahve, çay gibi takviyeler almak.
2.pratik olmak
yapılacak bir iş varsa çabuk çabuk ve pratik olarak halletmek, uzatmamak, böylece o işi bir dahaki sefere yaparken çabuk biteceğini bilmek.
3.hiç yapmamaktansa yalap şalap yapmak daha iyidir diye düşünmek, mükemmelliyetçi olmamak
cidden öyle. bulaşıkları yıkamazsan 2 hafta sonra tavayı çöpe atmak zorunda kalırsın, ama yalap şalap yıkasan bile kârdır.
4.
işin bittiği anı düşünmek
o işi bitirdiğinizde ne kadar rahatlayacağınızı düşünüp o hale kavuşmak istemek.
5. sinirlenmek
kendinize ya da kel alaka bişeye bile sinirlenseniz, adrenaliniz tavan yapar ve bunun sayesinde bir enerji gelir, bu enerjiyle hiç yapmaya yeltenmeyeceğiniz işleri bir çırpıda bitirebilirsiniz.
6. üşengeçliğin sonuçlarını düşünmek
eğer yapmanız gereken neyse yapmadığınızda başınıza ne büyük işlere yol açabileceğini düşünmeniz.
misal; dişlerinizi fırçalamaya üşenirseniz, bir gün nur topu gibi çürüğünüz olur ve dişiniz eksilebilir.
7. procrastination nam-ı diğer oyalanmaya izin vermemek
oyalanmanıza sebep olan arkadaşlar, tv, internet, oyun vs ne ise onu bilip farkında olup kendinizi buna karşı bağışıklı hale getirebilip "hayır" diyebilmek.
8.
en önemlisi ise; ertelememek!
bugün geç oldu yarın, yok tam saat başında başlayayım, yok önce şunu yapayım sonra yaparım derken imkansız bir kısır döngüye girersiniz, en güzeli o işi düşündüğünüz anda bitirmek, böylece yolunuzdan çekmek. bir daha o işi düşünmeyeceğinizi düşünün, süper bir his değil mi?
bunlar benim taktiklerim, çoğu zaman faydası oluyor, yenilerini buldukça eklerim.
Not: Kalın bold ile yazılmış yazılar %100 kendimde gördüğüm üşengeçlik tir

gülmekten öldüm sizinle paylaşmak istedim