Merhaba arkadaşlar az önce R10'da gezerken bir konu gözüme çarptı bu forumda da mağdur olan arkadaşların olduğunu bildiğim için paylaşmak istedim.
Kaynak: Google Fan Webmaster Forum
Haberlisan' Alıntı:Merhaba arkadaşlar..
- Para kazandıran uygulama çalışması yapması için eylül ayında 10.000 lira ödemiş olduğum telefonda saatlerce uygulama üzerine konuştuğum kendisini 36 yaşında olduğunu isminin asım mert kozan olduğu ankarada oturduğunu v.s. anlatan kişiye güvenip kuveyttürk banka hesabına ödemesini yaptım ve uygulama vaat edilen geliri söylenen hiçbirşeyi yerine getiremedi. Aradım ödememi istedim bahaneler sundu, 6 ay bekleyeceksin, olacak ama şuan sıkıntılar var gibisinden bahaneler uydurdu aylarca uğraştım erzurumdan kalkıp gidip bulacaktım ailem engel oldu v.s biçok arkadaş gibi bende hataya düştüm.. Mahkemeye verecektim malum ülkemizde adalet geç işlediği için kendi çabam ve çevremi araya koyarak oturduğu mahalleyi akrabalarını herşeyini buldum mahalle muhtarıyla konuştum vs..
- Öncelikle benim gibi forumda edep ( asım mert kozan ) ismiyle tanıdığımız kuveyt türk banka hesabına ödeme yaptığımız kişi gerçek kişi değildir.. Geçen gün uzun zamandır araştırmalar ve araya soktuğum kişiler vesilesiyle gerçeğe ulaşmış bulunmaktayım.
- Sayın site yöneticisi arkadaşlarımdan ricam şudur bu olay normal bi olay değildir, asım mert kozan ismini kullanan kişi daha önce forumda seo üzerine birçok kişiyi dolandıran parasını gasp edip ortadan kaybolan ve forumdan banlanan yakın bir abiminde 1,500 lirasını dolandıran sercedes ve nestroweb nickli alper orhandır.
- Buda sercedes nickli yani alper orhan adlı kişinin yapmak istediği yada yaptığı dolandırıcılıklardan birinin konusudur buradan bakabilirsiniz .Diğer konuyada buradan bakabilirsiniz
- Asım mert kozan isimli vatandaşın amcası halası babasına ulaşıp ve asım denen çocuğada ulaşıp konuştum olayla alakam v.s yok diyor ama onunda olayla alakası olduğunu düşünüyorum.
- Alper orhan denen şahıs asım mert kozan adlı şahsın ablasıyla evlidir yani eniştesi. alper orhan 1992 doğumlu asım mert kozan 1997 doğumludur.
- Asım mert kozan telefonda banka hesabını 1,5 sene önce açtığını ve eniştesi olan alper orhana verdiğini banka kartıyla beraber onda olduğunu olaylardan haberi olmadığını söylüyor ama ne kadar doğru bilemiyorum. 1,5 sene içerisinde 400 , 500 milyara yakın para girecek ve senin haberin olmayacak..
- Asım mert kozanın babası, amcası ,halası , alper orhanın dedesiyle görüştüm birçok şeyi anlattım ama onlarda adaletin kestiği parmak acımaz benim oğlum cahil, benim oğlum yapmaz söylentisini kullandı ve asımın babası telefonda resmen bize hakaret etti hepiniz aynı b*ksunuz gibisinden şeyler saydırdı. Ayrıca alper orhanın babası ve annesi sağır ve dilsizmiş..
- Asım mert kozanın banka hesabı olan kuveyttürk bankası şubesini bulup banka yetkilisiyle görüştüm olayları anlattım ödeme yaptığım tarihi vs. benim gibi birçok kişinin mağdur olduğunu anlattım oda hesabı buldu ve hesabın inceleme altına alındığını söyledi benim hukuksal olarak ne gerekiyorsa yapmamın gerektiğini söyledi kapattı.
- Asım mert kozan'ın amcası alper orhanı eve çağırdı evde telefonla konuştuk yine başladı akıcı konuşmasıyla herşeyi kanuna göre yaptığını falan anlattı yanlış birşeyin olmadığını suçlu bizim olduğumuzu ima etti, ve önceki gün şehir dışından yeni gelmiş araba almış...
- Şimdi son olarak söyleyeceğim ben ödememi akrabalarıyla konuştuktan sonra birkaç şey söyledikten sonra skype üzerinden ( icerikdepo ) hesabından benden istediği ödemeyi gönderdiğim hesabıma 10.000 lirayı iade etti özrünüde diledi.
- Bu kişinin en büyük cezayı alması için elimden gelen yardımı yapmak isterim yönetici arkadaşlardan ricam bu kişinin farklı nicklerle tekrardan dolandırcılık yapmaması için önlem almasını rica ediyorum..
- Kaç aydır piskolojim baya bozuktu yazılarım belki akıcı, belki devrik cümle içerebilir hata ettiysem affola, alacaklı olan yaklaşık 50ye yakın kişi var kendisi telefonda söyledi 50ye yakın müşterim var içinde 4 -5 sıkıntılı müşterim var diye, whatsappta sadece 20ye yakın kişi grup içinde olmakla beraber ankarada 10 arkadaş toplanıp 20 bin lira verip avukat tutup mahkemeye verdiler. Hatta avrupa insan hakları mahkemesine kadar gidecekler diye biliyorum. Ve bu alper orhanın edep ismiyle uygulama satışı adı altında tahminimce 500 milyara yakın bir vurgunu vardır umarım herkes verdiği miktarı geri alır..
- Şimdiye kadar ( edep ) nicki yani asım mert kozan ismiyle tanıdığımız kişinin alper orhan olduğunu herşeyini ortaya çıkardım umarım bunlar mahkemeye veren yada verecek olanlar için bir delil olabilir önceki dolandırıcılıklarıyla beraber müebbet yerler..
- Paramı aldım gerisi umrumda değil der geçerdim ama müslümanım elhamdülillah buradaki herkes benim kardeşim onlarında canı yandı bazı gerçekleri öğrensin yada yarın birgün aynı sıkıntılara düşmesinler diye elimin dilimin yettiğince birşeyler yapmaya çalıştım. Bi Allah razı olsun derse biri yeterli benim için.
Buda Ankara ticaret odası sicil sureti
http://image.prntscr.com/image/990d7a42d2c94366a4e47ae7246db7b5.jpg
Buda Ankara ticaret odası kayıt belgesi
http://image.prntscr.com/image/990d7a42d2c94366a4e47ae7246db7b5.jpg
- Modaratör arkadaşlardan ricam konu içerisine sadece mağdur olan kişilerin yazmasına müsade edebilirse sevinirim. Mahkemeye veren yada vermek isteyenler konuya gelirse sevinirim. Selam ve dua.
Kaynak: Google Fan Webmaster Forum