Uzun vadede websitesi geliştirme

keremoflu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. YT'nin yanısıra 6-7 ay yatırım ile bir website geliştirmek istiyorum. Amaç 1-2K da olsa sabit garanti gelir olması.

Daha önce benim de yaptığım gibi makaleler alacağım günde 2-3 tane. Gerekli SEO yatırımları da yapacağım. Tecrübeli arkadaşlar bu başlangıç konusunda, daha çabuk ilerleyebilmem adına 1-2 yol gösterimi ve öneri yapabilirse çok sevinirim. Herkese kolay gelsin :)

İlk yatırım yapman gereken şey sitenin temasıdır kanımca. Sağlam bir tasarım ayarladıktan sonra ikinci yatırımını içeriğe yapmanı öneririm. Son olarak sosyal medyada kendini geliştirirsen site içeriğinin kategorisine bağlı olarak başka hiçbir şeye ihtiyaç duymayacağını söyleyebilirim. Benim önerim ilk 4-5 ay bunlara önem gösterip hiç link inşasına girmemen yönünde.

Tasarımdan öte içerik önemli. Şuan birçok ünlü forumun tasarımı vasat. YTPARA'nın bile tasarımı standart vbulletin tasarımı ancak içerik dolu olunca ziyaretçiler tasarıma bakmıyor. Website işine gireceksen, özgün içerik, sağlam seo, sade ve hafif bir tema kullanmalısın. Sade ve az boyutlu bir taban ve tema açık barındırmaz bu yüzden hacklenmen çok çok zor olur. Ayrıca seo kasman şart. Artık internette bulunan yazılar her forumda her sitede var. Aynı yazıyı copy paste yaparsan senin siten bilmem kaç bininci sitede kalır. Ancak sitenin içeriğiyle orantılı, daha önce internete yazılmamış kitaplardan, dergilerden, filmlerden alıntılar eklersen ve kendin de bir şeyler katarsan özgün içerik yapmış olursun ve zamanı gelince ilk sayfaya oturursun. Abuk subuk gifler, flashlar eklememelisin çünkü ziyaretçilerin bilgisayarı senin kadar hızlı olmayabilir ve çabuk sıkılırlar. Ayrıca aldığın host ve domain sağlam bir şirketten ve geniş kapasiteli olmalı. Site zırt pırt kapanmamalı ve kasmamalı. Bunun yanında sosyal medyayı kullanmalısın. Facebookta sayfa açabilir, geliştirebilir ve sitenin içeriğini orada da paylaşabilirsin. Ayrıca sitenin içeriğindeki konularla ilgili kısa ve yarım videolar yapıp youtube'a atabilirsin. E biraz da cepten para çıkmalı. Makul fiyatlara sitenin reklamını, büyük sayfalarda yayınlatırsın. İçeriğin de ilgi çekici, sürekli ve bilgi dolu olduktan sonra siten hiç beklemediğin kadar yükselir. 1-2k kazanayım yeter dediğin siteden 10-20k kazanırsın.

bu sıra bende aynı konuları araştırıyorum.Makale alımı en uygunu olacağını düşünüyorum.İşinin ehli birini bulursanız pm atarsanız bende yaptırmak istiyorum.Takip

Ne yalan söyleyim bu aralar forumda yüksek fiyata satılan siteleri ve aylık gelirlerini görünce bende düşünmüyor değilim.Özgün bir yt kanalı yapmayı düşünmesemde site için düşünmeye başladım. :)

valla 1 haftadır bende arayıştayım güzel bi flash oyun domaini bulursam flash oyun işine giricem ama piyasada domain bırakmamışlar :)

Bende çok merak ediyorum geçen aylık 30k gelirli satış gördüm kesintide çok düşükmüş %0larda ve uzun vadede gelir daha ne olsun :D

Sitelerle ilgili arkadaşlar pek ilgilenmemiş konuyla ama soralım biz yine de.. SEO çalışması dediğimiz olay ömür boyu devam eden bi çalışma mı? Bir de belli bi sermaye ile teknik bilgi olmadan yaptırılan site ömür boyu desteğe ihtiyac duyar mı? Yani destek için verdiğimiz para bizi bitirmesin? 😀

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri