Vds Kullanan Arkadaşlar İnternette AKK Sorunu Yaşanmaması İçin Neler Yapıyorsunuz?

huseyin23

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.sigaraa.net
Merhaba Arkadaşlar,

ben türkcell superonline fiber 25 megabits ve 75 gb upload 75 download olan hizmeti alıyorum.

Youtube kanallarında vds kullanmak istiyorum. Ancak hergün youtube ile videoları indirirsem maalesef Adil Kullanım Koşullarından dolayı internet hızı 3 megabitse kadar düşecek. Bu da vds için internet hızı anlamında ciddi sorun demek.

Vds Kullanan arkadaşlar bu problem karşınıza çıkacağı zaman problemi çözmek için neler yapıyorsunuz?

Bana bu konuda çözümlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Hocam vdsler sizin kotanızı kullanmazlar. Onların download ve upload hızı çok fazladır ve aldığınız pakete göre değişir

AKK olmasın diye millet zaten vds kullanıyor :D sistem sahibi şirket düşünsün sanane

Vds'de kotanı harcayan tek şey videodur. Sen vds üzerinden video açar izlersen sanki kendinden video açmış gibi gider. Tabi biraz daha az gider vds'de sana gerçek kaliteyi yansıtamadığından. Her neyse bu küçük detay.

İstersen 1 terabayt dosya indir vds'de sana 1 megabayt bile kota yansımaz.

Hocam vdsler sizin kotanızı kullanmazlar. Onların download ve upload hızı çok fazladır ve aldığınız pakete göre değişir

[MENTION=31410]moneydad[/MENTION] bilgilendirme için teşekkürler. Bunu öğrendiğim iyi oldu.

Vds paketlerinde görüyorum 60-100 gb ssd bu videolar için az değil mi? Ben oradaki videoları kendi bilgisayarımdaki harddiske atsam (820 GB 7200 rpm harddisk) yine upload download dan dolayı AKK yi etkiler mi?

[MENTION=31410]moneydad[/MENTION] bilgilendirme için teşekkürler. Bunu öğrendiğim iyi oldu.

Vds paketlerinde görüyorum 60-100 gb ssd bu videolar için az değil mi? Ben oradaki videoları kendi bilgisayarımdaki harddiske atsam (820 GB 7200 rpm harddisk) yine upload download dan dolayı AKK yi etkiler mi?

Ssd içeren vdsler genelde rendera önem verenler için kullanılıyor yani işlemleri daha hızlı oluyor. Vds den kendi harddiskinize veri atarsanız kotanızdan yer büyük ihtimal ama çok fazla zaman alır bu olay

Vds'de kotanı harcayan tek şey videodur. Sen vds üzerinden video açar izlersen sanki kendinden video açmış gibi gider. Tabi biraz daha az gider vds'de sana gerçek kaliteyi yansıtamadığından. Her neyse bu küçük detay.

İstersen 1 terabayt dosya indir vds'de sana 1 megabayt bile kota yansımaz.

[MENTION=12157]Mtkn58[/MENTION] Vds paketlerinde görüyorum 60-100 gb ssd bu videolar için az değil mi? Ben oradaki videoları kendi bilgisayarımdaki harddiske atsam (820 GB 7200 rpm harddisk) yine upload download dan dolayı AKK yi etkiler mi?

Çünkü 1 ay bile olmadan 60 -100 GB Ssd alanı dolar. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam vds'yi ayrı düşün, ayrı bir bilgisayar ayrı bir internet, vdsden yaptığın indirmelerle yüklemelerle senin internetinin kotanın hiçbir alakası yok. 60 100gb harddisk yetmez diyosan ya daha fazla para verip daha yüksek kapasiteli bi vds al yada 60 100 gb kapasiteli vds'nde indirip yüklediğin, işinin bittiği videoları sil bekletme böylece hafıza dolmamış olur

[MENTION=12157]Mtkn58[/MENTION] Vds paketlerinde görüyorum 60-100 gb ssd bu videolar için az değil mi? Ben oradaki videoları kendi bilgisayarımdaki harddiske atsam (820 GB 7200 rpm harddisk) yine upload download dan dolayı AKK yi etkiler mi?

Çünkü 1 ay bile olmadan 60 -100 GB Ssd alanı dolar. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Videoları neden vds de tutucaksın kanalı yükledikten sonra o videoları silip yenilerini çekmen gerekiyor böylece yer sorunun olmaz.

Onlar render için şöyleki ;

Sen 30gb indiriyorsun bunları renderliyorsun çok hızlı bir şekilde upload yapıyorsun. Sonra o dizi serisini silip yeni dizi veya çizgi film işte her neyse tekrar render için kullanıyorsun. Dosya yedekleme olmuyor ssd disklerde genelde. Kullan at mantığı

Videoları neden vds de tutucaksın kanalı yükledikten sonra o videoları silip yenilerini çekmen gerekiyor böylece yer sorunun olmaz.

[MENTION=8078]brocker[/MENTION] ,

çünkü kanallar teliften dolayı kapanırsa , yeni kanallar açacağım zaman aynı videoları ekleyebilmek için videoları tutmam gerekiyor. Youtube içinde bulunan kanallar çok çabuk kapanıyor. Bende o videoları aldıktan sonra , videoları tutmam daha mantıklı geliyor.

Ya da ssd yerine 500 gb harddisk sata olanı mı seçmeliyim? İkisi birden olursa çok maliyetli olur. Siz bu konuda nasıl yapıyorsunuz?

Birde şunu merak ediyorum. Ytpara da vps-vds bölümünde görüyorum. Bende videolara render yapmam gerekiyor. O yüzden kaliteli bir vds alacağım. Bu alıncak olan vds de ülkenin ne gibi bir önemi var?

Bu konuda da bilgilendirirsen sevinirim.

---------- Spam Engelliyici 13:51 ---------- Önceki Mesaj 13:30 ----------

Onlar render için şöyleki ;

Sen 30gb indiriyorsun bunları renderliyorsun çok hızlı bir şekilde upload yapıyorsun. Sonra o dizi serisini silip yeni dizi veya çizgi film işte her neyse tekrar render için kullanıyorsun. Dosya yedekleme olmuyor ssd disklerde genelde. Kullan at mantığı

[MENTION=12157]Mtkn58[/MENTION] ,

kanallar teliften dolayı kapanırsa , yeni kanallar açacağım zaman aynı videoları ekleyebilmek için videoları tutmam gerekiyor. Youtube içinde bulunan kanallar çok çabuk kapanıyor. Bende o videoları aldıktan sonra , videoları tutmam daha mantıklı geliyor.

Ya da ssd yerine 500 gb harddisk sata olanı mı seçmeliyim? İkisi birden olursa çok maliyetli olur. Siz bu konuda nasıl yapıyorsunuz?

Birde şunu merak ediyorum. Ytpara da vps-vds bölümünde görüyorum. Bende videolara render yapmam gerekiyor. O yüzden kaliteli bir vds alacağım. Bu alıncak olan vds de ülkenin ne gibi bir önemi var?

[MENTION=8078]brocker[/MENTION] ,

çünkü kanallar teliften dolayı kapanırsa , yeni kanallar açacağım zaman aynı videoları ekleyebilmek için videoları tutmam gerekiyor. Youtube içinde bulunan kanallar çok çabuk kapanıyor. Bende o videoları aldıktan sonra , videoları tutmam daha mantıklı geliyor.

---------- Spam Engelliyici 13:51 ---------- Önceki Mesaj 13:30 ----------

[MENTION=12157]Mtkn58[/MENTION] ,

kanallar teliften dolayı kapanırsa , yeni kanallar açacağım zaman aynı videoları ekleyebilmek için videoları tutmam gerekiyor. Youtube içinde bulunan kanallar çok çabuk kapanıyor. Bende o videoları aldıktan sonra , videoları tutmam daha mantıklı geliyor.

Vds'de ülkeden çok önemli olan işlemcinin hızı. Yani benim bildiğim bu ülkelerin farklarını bilemiyorum.

Almanya Fransa Ve Abd kullandım. Pek bir fark görmedim. Abd interneti biraz daha hızlı tabii. Mesela jdownloader Avrupa internetinde 10mb hız bile veremezken 500mb internete Azure bana olağanüstü hızlar veriyordu.

Sen hdd al. Sana ssd gelmez. Bende hdd alıyorum. Sas falan diyorlar 150gb bendeki şuan mesela. Benimde tutmam gerekiyor dosyaları ama naparsın çok para diğerleri ):

Ghz çok önemli render de. Ona dikkat et.

İnternet hızı önemli değil denilmiş ama öyle değil, eğer akk düşmez ise vds den video izleyebilirsin sesde kayma olmaz bu nedenle rahatça edit işiyle uğraşabilirsin.

Akk düşer ise ve evde senden başkalarıda interneti kullanıyor ise ozaman vds de video izleyemezsin vds deki görüntü kareli kareli gelir ses uyuşması olmaz seni çileden çıkartır 5 dk lık işi akk den sonra 20 dk da zor yaparsın, ne video render hevesin kalır nede yt ile uğraşacak hevesin kalır. Akk nin vds ye etkeni budur.

İnternet hızı önemli değil denilmiş ama öyle değil, eğer akk düşmez ise vds den video izleyebilirsin sesde kayma olmaz bu nedenle rahatça edit işiyle uğraşabilirsin.

Akk düşer ise ve evde senden başkalarıda interneti kullanıyor ise ozaman vds de video izleyemezsin vds deki görüntü kareli kareli gelir ses uyuşması olmaz seni çileden çıkartır 5 dk lık işi akk den sonra 20 dk da zor yaparsın, ne video render hevesin kalır nede yt ile uğraşacak hevesin kalır. Akk nin vds ye etkeni budur.

[MENTION=22439]maestaso[/MENTION] vds alıp 150 - 200 gb sata harddisk alırsam ve kendi bilgisayarımdan aylık 75 gb upload ve download aşmazsam Akk ye takılmam diye düşünüyorum. Ayrıca bilgilendirmeniz için teşekkürler.

---------- Spam Engelliyici 14:24 ---------- Önceki Mesaj 14:21 ----------

Ayrıca zaman ayırıp beni bu konularda bilgilendiren, yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

bu vds bilmeyen birine anlatmak zor bir arkadaşa dedim 1 film 5 saniye de iniyor flash disk verip benden bir sürü film istedi ...

birkaç aydır süperonline kullanıyorum. daha önce ttnet kullanıyordum. ttnet kotayı doldurur doldurmaz hızımı anında düşürüyordu. geçen ay superonline 75 gb kotayı 3 katı kadar geçtiğim halde hızımı düşürmedi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri