VDS kullanıcıları size sesleniyorum

[MENTION=56556]Rewossky[/MENTION] hocam , naptın vds bulabildin mi , bulduysan ve memnunsan kasma,donma gibi sorunlar yaşamıyorsan.. Kullandığın vds nin ismini veya linkini yazabilir misin.

En iyisi arkadaşlarında söylediği gibi Google cloud, azure, aws vb. ama fiyatlar çok yüksek. Tabi hizmete göre fiyat veriliyor.
İlk üyeliklere deneme bakiye veriyorlar. Onları da deneyebilirsiniz.

Şimdi yaklaşık 10 yıldır bu sektörde olan bir firma yetkilisi olarak size güzelce detayları ile veriyim.

Şuan türkiye piyasasında vds satan çoğu firma x(5670,5680,5620) serisi işlemcileri tercih ediyor. bunlar 10 yıl öncesinin işlemcileri..

Ortalama 64 gb ramli bir sunucunun satınalma fiyatı 4.000 TL dolayında. Bu sunucu gerçek 12 core a sahip yani 4 çekirdekli tam kapasite kullanımında 4 vds sunucu açabilir.

Bu sunucunun 300 Mbitlik bir havuzdan beslendiğini düşünelim ve bununda maliyeti yaklaşık olarak 1500 2000 tl arası. Vergisi algısı elektriği ipsi personeli osu busu hiçbirini saymadım.

Yukarıdaki hesabı baz alıcak olursanız çoğu satıcının 20 30 liraya sattığı vpslerden nasıl bir verim almayı bekliyorsunuz ki ?

İşte bu noktada maliyeti çıkarılamadığından 4 makine açılması gereken sunucuya 40 tane makine açılıyor ve siz yavaş diyorsunuz. Hiçbir zaman kaliteli ucuz değildir.

Şimdi yaklaşık 10 yıldır bu sektörde olan bir firma yetkilisi olarak size güzelce detayları ile veriyim.

Şuan türkiye piyasasında vds satan çoğu firma x(5670,5680,5620) serisi işlemcileri tercih ediyor. bunlar 10 yıl öncesinin işlemcileri..

Ortalama 64 gb ramli bir sunucunun satınalma fiyatı 4.000 TL dolayında. Bu sunucu gerçek 12 core a sahip yani 4 çekirdekli tam kapasite kullanımında 4 vds sunucu açabilir.

Bu sunucunun 300 Mbitlik bir havuzdan beslendiğini düşünelim ve bununda maliyeti yaklaşık olarak 1500 2000 tl arası. Vergisi algısı elektriği ipsi personeli osu busu hiçbirini saymadım.

Yukarıdaki hesabı baz alıcak olursanız çoğu satıcının 20 30 liraya sattığı vpslerden nasıl bir verim almayı bekliyorsunuz ki ?

İşte bu noktada maliyeti çıkarılamadığından 4 makine açılması gereken sunucuya 40 tane makine açılıyor ve siz yavaş diyorsunuz. Hiçbir zaman kaliteli ucuz değildir.

Hocam maalesef 20 30 liraya almıyorum, 3 haneli bir rakam aldığım vdsler, ben de bilişim sektöründe 8 sene çalıştım dediğiniz gibi her şey oldukça pahalı ama biz de verdiğimiz paranın karşılığını almak istiyoruz haklı olarak. Vaat edilenleri kesin rakamlar gibi gösteriyorlar lakin gerçekler çok farklı oluyor sıkıntı bu

100 tl de 3 hane 999tl de 3 hane :).

Sektörde genel olarak bir yatırım yapılan sunucunun amortisman süresi masraflar düşüldükten sonra 6 ile 12 ay arasındadır amortisman süresi.

şimdi yeni nesil işlemcilerden. Revaçta olan amd ryzenler den örnek alalım. Serverların yeni nesillerine girmiyorum altından sitten sene kimse kalkamaz.

ortlama sistem maliyeti 4000 TL ve bundan 10 adet sunucunuz var diyelim.

yatırım maliyeti : 40.000 TL
bu on sunucuya yaklaşık 300 Mbit hat aldığınızı varsayın : 1500 TL
elektrik kabin ip vs : 1500 de o diyelim

Aylık vergiler hariç gider : 3000 tl
Sunucu başı aylık gider : 300 TL
12 ayda da amorti edeceğinizi varsayın ek sunucu başı aylık maaliyet : 33TL

şimdi diğer vergi giderlerini saymadan ben bunu 333tl + kdv den satsam kim alır :) ?

Maliyetler sorumluluklar masraflar serçen gün artıyor ama işletmeler neyazıkkı daha çok kazanmayı bırakın zarar ediyor artık. Bu yüzden artan yeni teknolojik ihtiyaçlara cevap veremediğimiz için hala 10 yıllık işlemcileri kullanmak zorunda olduğumuz için kalite ve performans düşüyor.

Hocam maalesef 20 30 liraya almıyorum, 3 haneli bir rakam aldığım vdsler, ben de bilişim sektöründe 8 sene çalıştım dediğiniz gibi her şey oldukça pahalı ama biz de verdiğimiz paranın karşılığını almak istiyoruz haklı olarak. Vaat edilenleri kesin rakamlar gibi gösteriyorlar lakin gerçekler çok farklı oluyor sıkıntı bu

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri