Vergi izaha davet yazısı(İstisna Olmasına Rağmen!)

Normalde hukukta birini şikayet ederken onun suçlu olduğunu ispat edip ceza almasını sağlarsın. ama Türkiye'deki vergi dairelerinde bu durum tam tersi işler. vergi dairesi cezayı keser bizler suçumuz olmadığını ispatlamaz sorunda kalırız.

Aynen öyle hocam, daha paparanın ne olduğundan haberleri yok..

Cahilliklerinden dolayı. Tabi ki sıkıntı olur, kazanmadığın paranın vergisini ve cezasını ödeyeceksin, bu benim için x2 ediyor

Anlamadigim neden öduyoruz ki? İzaha boşuna mi çağıriyorlar. Orada itiraz edecegiz sonuçta. Normal eft için neden vergi odeyelim? Yani fazladan çıkardıkları kısımlar için itirazi kabul etmiyorlar mı?

Cahilliklerinden dolayı. Tabi ki sıkıntı olur, kazanmadığın paranın vergisini ve cezasını ödeyeceksin, bu benim için x2 ediyor

Yani benim anladigim istisna belgemiz ve banka dökümleri ile gitsek bile bu fazla görünen kısım için vergi mi ödememiz gerekiyor? Sonuçta sosyal medyadan kazanmamışım. Hatayı kendileri yapmış.

Benim kazancım 300 iken Vergi dairesi 360 demiş. Yani 60 bin fazla. Neden öyle olmuş anlamadım...

Ticari olmadığını ispatlarsan karşındaki adamda adam ise birşey olmaz. Sen o paranın ne olduğunu bul. Binanceden vs para çektiysen onları katıyorlar

Ticari olmadığını ispatlarsan karşındaki adamda adam ise birşey olmaz. Sen o paranın ne olduğunu bul. Binanceden vs para çektiysen onları katıyorlar

Paribudan bir kaç kere coin alıp satmıştim. Onlarinda mi vergisini vermek gerekiyor? Yoksa onlar sıkıntı olmaz mı?

malasef ticari kazançla,normal işleri ayırmak gerekiyor yoksa kardeşinden borç istesen,onu hesaba eft yapsa vergisini ver diyorlar.tabiki bunun kazanç olmadıgını,kişisel bi ödeme oldugunu filan anlatman durumunda iptal edebiliyorlar.daha önce bu şekilde sorun yaşayıp,çogunu sildirenler oldu ama bu miktarın tamamını sildiren yok heralde.az yada çok,aslında vergi almamaları gereken kısımdan bi şekilde vergi alıyorlar.işte ne kadar alacakları tamamen gidip görüştügünüz görevlinin keyfine kalmış.birisi çıkar o kazancın % 90 ını siler,normal borcun bi tık üstünü ödersiniz.bi başkası ise tersine gelir,o gün canı sıkkındır filan ve % 1 dahi indirmez ne var ne yok hepsini ister.umarım insaflı birisine denk gelirsiniz.

Paribudan bir kaç kere coin alıp satmıştim. Onlarinda mi vergisini vermek gerekiyor? Yoksa onlar sıkıntı olmaz mı?

Onlar 60 binse onları istiyorlar evet. İzahını yaparsın kabul ederlerse şanslısın. Benden de istediler izahımızı yaptık kabul ettiler. Ödemedim birşey. Düzgün bir izah yapın işi bilen kişiyle

Onlar 60 binse onları istiyorlar evet. İzahını yaparsın kabul ederlerse şanslısın. Benden de istediler izahımızı yaptık kabul ettiler. Ödemedim birşey. Düzgün bir izah yapın işi bilen kişiyle

Nasıl bir izah yaptınız acaba? Ben tek gideceğim. Muhabeciyle de çalışmadığım için tek gideceğim. Yani nasıl bir izah yazmalıyım orada. İstisna belgemi sunacağım. Birde sosyal medya gelirlerimin yattığı ibanların dökümünü çıkaracağım. 2022 yılında 880.000 TL tutarı geçmediğimi ve beyanname vermekten yasa gereği muaf olduğumu belirteceğim. Vergisini ödemem için bana çıkarılan tutarı kabul etmediğimi işaretleyeceğim. Başka yapacağım bir şey var mı acaba?

Nasıl bir izah yaptınız acaba? Ben tek gideceğim. Muhabeciyle de çalışmadığım için tek gideceğim. Yani nasıl bir izah yazmalıyım orada. İstisna belgemi sunacağım. Birde sosyal medya gelirlerimin yattığı ibanların dökümünü çıkaracağım. 2022 yılında 880.000 TL tutarı geçmediğimi ve beyanname vermekten yasa gereği muaf olduğumu belirteceğim. Vergisini ödemem için bana çıkarılan tutarı kabul etmediğimi işaretleyeceğim. Başka yapacağım bir şey var mı acaba?

Ben muhasemecimle iletişimim var diye saolsun güzelce yazdı izah online olarak göndermiştik. Yaptıklarınız yeteri fakat usule uygun izah yapılırsa daha iyi olur. 400 500 verin yazdırın izah muhasebeciye

Ben muhasemecimle iletişimim var diye saolsun güzelce yazdı izah online olarak göndermiştik. Yaptıklarınız yeteri fakat usule uygun izah yapılırsa daha iyi olur. 400 500 verin yazdırın izah muhasebeciye

izah yazarken adsense çıktısı gerekiyor mu .Ya da sadece ibana para yattığı zamandan itbarenki adsense dökümleri yeterli olurmu.Misal :PK açık kanal satın aldığımzıda önceki 5 yılın izahını da bizden istemezler herhalde değilmi

izah yazarken adsense çıktısı gerekiyor mu .Ya da sadece ibana para yattığı zamandan itbarenki adsense dökümleri yeterli olurmu.Misal :PK açık kanal satın aldığımzıda önceki 5 yılın izahını da bizden istemezler herhalde değilmi

Adsense veya direk döküm işe yaramıyor. Bankadan direk ıslak imzalı şekilde döküm almanız gerekiyor. Benden hangi yılı istedilerse o yılı filtreletip gönderdim

Bu arada Paribu'dan hesabıma çektiğim para 60.000 TL ama Paribu'ya 107.000 TL para yatırmışım. Yani zarar etmişim 40.000 TL. Neyin vergisini isteyecekler bunun. Zararımı karşılasalar bari. Çektiğim parayı hesaba katıp oraya koyduğum parayı hesaba katmıyorlarsa ne anladım ben bu işten. :D

Adsense veya direk döküm işe yaramıyor. Bankadan direk ıslak imzalı şekilde döküm almanız gerekiyor. Benden hangi yılı istedilerse o yılı filtreletip gönderdim

Bu arada siz online olarak göndermişsiniz sanırım İzah'ı. Bende öyle yapacağım. Banka hesap dökümlerini 2022 yılını filtreleyip bilgisayara indirebiliyorum. O kabul olmuyor mu? Ya da doğrudan bankaya gidip ıslak imzalı olarak mı almam gerekiyor yoksa? Bankadan çıktı olarak alırsam bunu online olarak nasıl göndereceğim vergi dairesine acaba? Banka mail olarak gönderiyor mu mail adresimize bu belgeleri?

Bu arada siz online olarak göndermişsiniz sanırım İzah'ı. Bende öyle yapacağım. Banka hesap dökümlerini 2022 yılını filtreleyip bilgisayara indirebiliyorum. O kabul olmuyor mu? Ya da doğrudan bankaya gidip ıslak imzalı olarak mı almam gerekiyor yoksa? Bankadan çıktı olarak alırsam bunu online olarak nasıl göndereceğim vergi dairesine acaba? Banka mail olarak gönderiyor mu mail adresimize bu belgeleri?

Islak imzalı kaşeli olacak, online çıktı kabul edilmşyor. Şimdi hatırladım düzeltiyorum. Online gönderdm demiştim ama sistemde arıza vardı o sıra, boşa beklemeyim daha fazla diye vergi dairesine gitmiştim.

Sadece banka hesap hareketlerini istiyorlar adsense hesabının dökümünü istemiyorlar yani öyle mi

Bugün İzaha davete gittim. Kendi vergi daireme gittim fakat bölge müdürlüğüne gitmen lazım, biz buradan ayrıntı göremiyoruz, zaten oradan gönderilmiş dediler. Oraya gittim. İstisna belgemi, imzalı banka dökümü ve izah yazdım. Memur gayet iyi biriydi. Sohbet ettik biraz. Ben Komisyona yazı yazacağım dedi. İyi ki istisna belgeyi almışsın yoksa ana paranın yaklaşık %50'sini isterlerdi dedi. İnşallah önümüzdeki sene yine uğraşmayız bu konuyla...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri