Video da konuşmayı dijital yapmak?

browland

Kayıtlı Üye
Merhaba, sürekli başlayacağım diyorum ama bir türlü kısmet olmadı.

En azından geleceğe yönelik bir yatırım olsun diye yavaştan başlayayım diyorum.

Aklımdaki düşünce şöyle.

Sesim pek iyi değil, konuşma metnini hazırlayıp dijital olarak ses kaydı alsam işe yarar mı, videoda görüneceğim ama konuşma dijital olacak.

Teşekkür ederim.

Komik bir şey yapacaksan olabilir yoksa komik bir görüntü ortaya çıkar. Ayrıca insanlar kendi seslerine alışmadığı için kendine sesi farklı geldiği için kötü sanar ama aslında sesiniz kötü değil sadece dışarıdan insana farklı geldiği için kötü sanıyoruz. Sürekli kendi sesinizle birşeyler çekin durun örnek olsun yani yayınlamayın. Her gün çekin bir süre sonra hem kendinize hem de sesinize alışacak ve bütünlük kuracaksınız. Unutmayın önce kendinizi içinize sindirin sonrasında zaten doğal yapay olmayan akıcı çekimlere ister istemez gireceksiniz

Teşekkür ederim, aslında demek istediğim kendi sesimi beğenmiyorum değil, mesleğim icabı topluluk önünde eğitim de veriyorum.

Aslında şu şekilde.

Metin ingilizce, ben ingilizce metni tam okuyamayabilirim. Sesim bu nedenle pek iyi değil. Tr kanal değilde en kanal düşünüyorum.

Sonuçta yabancılar izleyecek eğer yabancı dilde olursa ve onlar sizin konuşmanıza aldırış etmez kaldı ki çok fazla ilginç İngilizce konuşan yabancı kanallar var kimseden ingiliz aksanı beklemiyorlar. Bence kendi sesinizle alıştırma yapın sürekli ve kullanın derim

Dün akşam kendime bir plan çıkardım ayaküstü. İlerleme planı. Tr ve en olacak şekilde içerikler oluşturacağım. Arkadaşın dediği gibi ingilizce tarzanca olsa bile kendim konuşacağım.

Alışma evresi olarak kısa videolar çekip atmayı düşünüyorum. Tamamıyla amatör ruhu yansıtacak şekilde olsun istiyorum.

Burada üyeliğim eski olmasına rağmen pek aktif olamadım. Onun yerine r10 da aktiflik gösteriyordum. YouTube işine başladığıma göre artık buraya sık sık uğrayacağım.

Bana ve kanalıma destek olan üyelere bildiğim konular dahilinde ben de yardımcı olacağım.
]

Gece uykulu çektiğim bir video ve mobil üzerinden editleme ile attığım içerik var. Her türlü eleştiriye açığım.

Eleştirmekten çekinmeyin.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba, sanırım ilk çekim olduğundan dolayı heyecanlanmışsın. :)
O tarz çekimlerde el, kol hareketleri olması daha verimli olabilir. (Benim tercihim.)
3 kafa çok küçük. Ben olsam iyi-kötü-çirkin yada 3 maymun mimikleri vermeye çalışırdım.

Merhaba, sürekli başlayacağım diyorum ama bir türlü kısmet olmadı.

En azından geleceğe yönelik bir yatırım olsun diye yavaştan başlayayım diyorum.

Aklımdaki düşünce şöyle.

Sesim pek iyi değil, konuşma metnini hazırlayıp dijital olarak ses kaydı alsam işe yarar mı, videoda görüneceğim ama konuşma dijital olacak.

Teşekkür ederim.

Metni Dijital olarak okuttuğunda pek verimli olacağını zannetmiyorum, ayrıca ses kadar görüntülerde önemli, sadece ses olarak düşünüyorsan pek bir faydası olamayacaktır diye düşünüyorum. Ülkemizde ne kadar insan ses kaydı açıp dinliyor ve dinleyenlerin ne kadarı dijital sesi tercih ediyor ona bakmak lazım,ben kendi fikrimi söylim şahsen beni ilgilendiren bir konuda olsa dijital ses ile hazırlanmış bir içeriği dinlemem çünkü hiç bir zaman tatmin etmez duyguları yok ve vurgular hiç yapılmıyor. Yinede bu yolda başarılar dilerim umarım dediğim gibi olmaz.

Komik bir şey yapacaksan olabilir yoksa komik bir görüntü ortaya çıkar. Ayrıca insanlar kendi seslerine alışmadığı için kendine sesi farklı geldiği için kötü sanar ama aslında sesiniz kötü değil sadece dışarıdan insana farklı geldiği için kötü sanıyoruz. Sürekli kendi sesinizle birşeyler çekin durun örnek olsun yani yayınlamayın. Her gün çekin bir süre sonra hem kendinize hem de sesinize alışacak ve bütünlük kuracaksınız. Unutmayın önce kendinizi içinize sindirin sonrasında zaten doğal yapay olmayan akıcı çekimlere ister istemez gireceksiniz
valla bu konuda bende aynı düşünüyorum. duyduğum ses güzel kayıt edip dinlediğim sez farklı ve kötü. İnsan garip hissediyor sırf bu yüzden sesimle birşey yapamıyorum

valla bu konuda bende aynı düşünüyorum. duyduğum ses güzel kayıt edip dinlediğim sez farklı ve kötü. İnsan garip hissediyor sırf bu yüzden sesimle birşey yapamıyorum

Bilimsel açıklaması var. Ses kayıt cihazları ve diğer insanlar havadaki ses dalgalarından gelen sesi duyar ancak konuşan kişinin ağız burun ve kulak bağlantısı var hava burada dolaşıyor ve ses tellerinin de titreşimi girince ses bambaşka oluyor. Sürekli konuşup sesli video kaydedip kendimizi izlersek bir süre sonra kendimize alışırız. Hatta daha doğal konuşmaya ve kendinizi kamera karşısında görmek isteyeceğinize emin olabilirsiniz.

---------- Spam Engelliyici 19:23 ---------- Önceki Mesaj 19:20 ----------

Kısaca kendi duyduğunuz ses aslında sizin gerçek sesiniz değil. Kayıt alındığında çıkan ses sizin gerçek sesiniz ve insanlar sizi öyle tanır. Kendi sesini ilk defa duyan bir kişi eğer bunu bilmezse kendi sesi olduğuna inanmayabilir :)

Merhaba, sanırım ilk çekim olduğundan dolayı heyecanlanmışsın. :)
O tarz çekimlerde el, kol hareketleri olması daha verimli olabilir. (Benim tercihim.)
3 kafa çok küçük. Ben olsam iyi-kötü-çirkin yada 3 maymun mimikleri vermeye çalışırdım.

Teşekkür ederim, normalde oturarak anlatım yapmam eğitimlerimde, el kol mimik hareketleri çok önemli ve konuya değer katıyor doğru.

Ancak çekim için telefonumun selfie kamwrasını ve masaüstü bir mikrofon kullanıyorum. Başlangıç videoları için yani ekran karşısında konuşmaya alışana kadar böyle olacak gibi, sonrasında tripoduma ekipman alıp normal anlatıma geçerim.

Kanal kapağındaki görsel için haklısınız. Normalde 3 maymun koyacaktım ama elimdeki görseli beğenmedim. En kısa zamanda 3 maymun olarak değiştireceğim.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

En çok zorlandığım kısım dijital ekrana karşı konuşmak, bir kaç videodan sonra alışırım.

Abi ben elimdeki iphone 7 telefonla ses kaydı alıyorum ve sonra bilgisayara atıp adobe audition ile montaj yapıyorum. İlk başlarda sırf konuşmamla ilgili çok fazla laf yedim fakat aradan iki yıl geçti ve artık resmen bu konu hakkında hiçbir laf duymuyorum. Olabildiğince sakin ve net konuşmaya çalışıyorum, aynı cümleleri 7-8 kere kayıt ettiğim zamanlar oldu. Hiçbir zaman sesimi sevmedim halen de sevmiyorum, kendi videolarımı hiç izlemiyorum bile. Bu konuda ilk ve kesin olarak öğrendiğim şey şuydu eğer benim gibi tarihsel, bilgisel videolar çekiyorsan çekip atıp bırakacaksın. 1 ay izlenmez, 2 ay izlenmez belki 1 yıl izlenmez fakat eninde sonunda izleniyor. Ben açıkçası dijital bir seslendirme duysam direkt o kanaldan çıkarım, ses kötü de olsa anlatabildiğin taktirde bunu kimse umursamıyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri