Video Render için PC Özellikleri?

chatmece

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Spam çalışanlar için, Youtube işi, gün geçtikçe zorlaşmaya başladı. Bu yüzden video edit işlerini manuel daha hızlı nasıl yapabiliriz bu konuda fikrinizi almak istedim.

Çalışma alanı
1-çalıştığım program, Camtasia Studio 8,after effect
2-çalışılacak video uzunluğu, en fazla 2 saat civarı
3-video formatı olarak en az 720p hd kayıt yapılacak.
4-genelde topru render için kullanılacak.
5-işim geri sabit bir yerim yok, o yüzden taşınabilir bilgisayar olması gerekli.

Sorum şu?

İyi bir performans almabilmem için Pc de hangi özelliklere ağırlık vermeliyim?

1-SSD
2-Ekran kartı
3-Ram
4-İşlemci
5-.........?

Bütçe olarak 4-5k gibi bir para ayarladım. kullanmıyacağım veya video render için işime yaramıyacak extra özellikler için para vermek istemiyorum. Bana en iyi performansı alabileceğim bir makine lazım.

Belki benim gibi, başka arkadaşlarında işine yarıcak bir konu olur.

Görüş bildiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Benim makina bu çok iyidir performansı
ek ram ile birlikte 32 gb a kadar çıkıyor ama ben şuan 16 ile idare ediyorum
tek sıkıntısı çok uzun süreli kullanımlarda ısınma derdi oluyor (14 saat ve üzeri sürekli) bunun için sağlam bir soğutucu almanı öneriyorum şahsen ben aldım:)

ürün budur

Toshiba Qosmio X70-AST3GX3 Notebook En Ucuz Fiyat

Benim makina bu çok iyidir performansı
ek ram ile birlikte 32 gb a kadar çıkıyor ama ben şuan 16 ile idare ediyorum
tek sıkıntısı çok uzun süreli kullanımlarda ısınma derdi oluyor (14 saat ve üzeri sürekli) bunun için sağlam bir soğutucu almanı öneriyorum şahsen ben aldım:)

ürün budur

Toshiba Qosmio X70-AST3GX3 Notebook En Ucuz Fiyat

Peki hocam 1 saatlik videoyu kaç saat te render yapıyorsunuz?

hocam işlem gücü aryırsan msi'den ayrılmıycaksın . MSI Global GT70 Dragon Edition 2

Büyük ihtimal msi marka pc alacam yalnız onunda kendine göre modelleri var.

Ör:

*Birinde işlemci 4800MQ birinde 4700MQ
*Birinde ekran 17 inç birinde 15 inç
*Birinde 2x128 ssd var ken diğerinde 3x128 ssd var
*Birinde 32gb ram varken diğerinde 16 gb var.

Bunların içinde benim işime yarıyacak özellikde var işime yaramıcak olanda var. İşime yaramıcak özelliğe fazladan para ödemek istemiyorum o yüzden fikirlerinizi almak istedim.

Hocam işinize karismak gibi olmasında 5 k bilgisayar yatırım yapmak yerine 150 tl ye sunucu kiralasan daha uygun değilmi...Kişisel Bilgisayar ihtiyacın varsa mantıklı ama render için 5k yazık hocam. Ekran kartı olmayan sunuculardada render atabiliyorsun. ..After Effects uzak masaüstü çalışmadım o konuda bir şey diyemem.

mobil mesaj

önceliğin işlemci olacak

bu arada render için gidip laptop alma paraya yazık o paraya alabileceğin laptoplardan 2 kat daha iyi performans alırsın toplarsan

laptopla render pek iyi bir fikir değil ısınma vb sorunlar olabilir. Ayrıca modifiye etmek çok zor. Ama illaki laptop diyorsan macbook retina öneririm. Tabi Mac işletim sistemi kullanabilirsen

Hocam işinize karismak gibi olmasında 5 k bilgisayar yatırım yapmak yerine 150 tl ye sunucu kiralasan daha uygun değilmi...Kişisel Bilgisayar ihtiyacın varsa mantıklı ama render için 5k yazık hocam. Ekran kartı olmayan sunuculardada render atabiliyorsun. ..After Effects uzak masaüstü çalışmadım o konuda bir şey diyemem.

mobil mesaj

benim düşüncem uzun vade de hocam bir sorun olmazsa en az 7-8 yıl kullanırım pc yi. (şuan asus var bende 5 yıldır vürüs bile girmemiştir) temiz kullanmaya dikkat ederim. Birde vds olayına daha önce girdim istediğim performansı alamadım. Birde çalışma için herzaman internete bağımlı olmak istemiyorum. yorumunuz için tşk.

önceliğin işlemci olacak

not ettim hocam, peki Intel Core i7 4800MQ işlemci nasıl sizce?

Düşünmeden msi'ı alırım hocam fiyatı iyi indirmişler :) 3x128GB ssd ve raid canavar olmuştur. 780m yerinede 880m taksalarmış tadından yenmezmiş valla..

880m demişsinde hocam bugün onu alsam yarın bir üst modeli mutlaka çıkacaktır o yüzden ufak tefek ayrıntılara pek takılmıyorum :)

bu arada render için gidip laptop alma paraya yazık o paraya alabileceğin laptoplardan 2 kat daha iyi performans alırsın toplarsan

Hocam turizm sektöründe çalıştığım için haftanın belirli günlerinde işim gereği seyehat ediyorum o yüzden seyyar bir makina ihtiyacım var. Yoksa masa üstü toplamak istesem daha az maliyetli süper bir pc toplaya bilirdim. Görüşleriniz için teşekkürler.

laptopla render pek iyi bir fikir değil ısınma vb sorunlar olabilir. Ayrıca modifiye etmek çok zor. Ama illaki laptop diyorsan macbook retina öneririm. Tabi Mac işletim sistemi kullanabilirsen

macbook hiç kullanmadım çevremde kullan arkadaşlar var ama nedense bir türlü ısınamadım. Windows tercih sebebi. Öneriniz için tşk.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri