Video sahibinden izin alarak videoyu paylaşmak

• Kullanıcı mrmrmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

mrmrmr

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar öncelikle konuma vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Benim youtube kanalı bir süre önce telif yedi. Telifi atan kişiyle konuştum ve telif attığı videoyu sildiğim için telif şikayetini geri çekeceğini söyledi.
Fakat bu süre içinde attığım her video ünleme düşüyor. Ben de artık başkasının videosunu alırken izin istiyorum ve bir kişiden izin aldım videolarını paylaşmam için. Şimdi ben bana izin veren adamın videosunu paylaştığımda yine ünleme düşecek video. Ben adamdan izin aldığımı kanıtlayarak videoyu ünlemden kurtarabilir miyim? Bunu kanıtlamak için aramızdaki konuşmaların fotoğrafını yollasam yeterli olur mu? Olmazsa ne yapmam lazım?

Şimdiden teşekkürler :)

Arkadaşlar öncelikle konuma vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Benim youtube kanalı bir süre önce telif yedi. Telifi atan kişiyle konuştum ve telif attığı videoyu sildiğim için telif şikayetini geri çekeceğini söyledi.
Fakat bu süre içinde attığım her video ünleme düşüyor. Ben de artık başkasının videosunu alırken izin istiyorum ve bir kişiden izin aldım videolarını paylaşmam için. Şimdi ben bana izin veren adamın videosunu paylaştığımda yine ünleme düşecek video. Ben adamdan izin aldığımı kanıtlayarak videoyu ünlemden kurtarabilir miyim? Bunu kanıtlamak için aramızdaki konuşmaların fotoğrafını yollasam yeterli olur mu? Olmazsa ne yapmam lazım?

Şimdiden teşekkürler :)

Spamda gelinen son nokta :D
Bence konuşmalar kanıt olarak sayılmaz.

Youtube diyor ki 'kaynağı belirtmeniz ya da sözle izin almanız farketmez'

https://www.youtube.com/yt/copyright/tr/fair-use.html#yt-copyright-myths

Birkaç sihirli kelime söylediğinizde adil kullanımın otomatik olarak geçerli olacağını düşünmenize neden olabilecek yanıltıcı bilgiler etrafta dolanıyor. Aslında sahibi olmadığınız, telif hakkı ile korunan içerikleri kullandığınızda adil kullanım tarafından korunduğunuzu garanti altına alan sihirli bir değnek yok. Mahkemeler yukarıda açıklanan dört etmenin tümünü dikkate alır ve bunları vaka bazında değerlendirir. Aşağıda yaygın efsanelerden bazılarını bulabilirsiniz:
[h=4]1. Efsane: Telif hakkı sahibini kaynak gösterirsem kullanımım otomatik olarak adil kullanım olur.[/h]Yukarıda da görüldüğü üzere dönüşebilirlik, adil kullanım analizinde genellikle oldukça önemli bir etkendir. Telif hakkıyla korunan eserin sahibini kaynak göstermek, eser sahibinin içeriğinin dönüştürülemez kopyasını kendiliğinden adil kullanım durumuna getirmez. "Tüm haklar içeriğin hazırlayanına aittir" ve "sahibi değilim" gibi ifadeler otomatik olarak bu içeriği adil kullandığınız anlamına gelmez. Ayrıca bu ifadeler telif hakkı sahibinin iznini aldığınızı da göstermez.
[h=4]2. Efsane: Videomda sorumluluk reddi beyanı yayınlarsam kullanımım adil kullanım olur.[/h]Yukarıda da belirtildiği üzere bunu yapmak için kullanabileceğiniz sihirli bir kelime yoktur. Videonuzda dört adil kullanım etmenini yayınlamak veya "hak ihlali yoktur" gibi ifadelere yer vermek sizi otomatik olarak bir telif hakkı ihlali hak talebinden korumaz.
[h=4]3. Efsane: "Eğlenceye yönelik" veya "kar amacı gütmeyen" kullanımlar otomatik olarak adil kullanımdır.[/h]Mahkemeler, adil olup olmadığını değerlendirirken kullanım amacınızı dikkatli bir şekilde inceler, ancak geri kalan üç etmenin de dikkate alınması gerekir. Örneğin, yüklemenizi "yalnızca eğlence amaçlı" olarak beyan etmenizin adil kullanım dengeleme testinin sonuçlarını değiştirmesi çok olası değildir. Benzer şekilde, "kar amacı gütmeyen" kullanımlar da adil kullanım analizinde avantajlıdır, ancak bu da otomatik olarak başlı başına bir savunma değildir.
[h=4]4. Efsane: Başka birinin telif hakkıyla korunan eserine kendi oluşturduğum orijinal bir içerik eklersem kullanımım adil kullanım olur.[/h]Özellikle sizin oluşturduğunuz içerik orijinal içeriğe yeni bir ifade biçimi, anlam veya mesaj kazandıramazsa başka birinin içeriğine kendiniz de az çok bir şeyler eklemiş olsanız bile adil kullanım savunmasından yararlanamazsınız. Burada tartışılan diğer tüm olaylarda olduğu gibi mahkemeler kullanılmış orijinal içeriğin miktarı da dahil olmak üzere adil kullanım testinin tüm dört etmenini de dikkate alır.

Youtube diyor ki 'kaynağı belirtmeniz ya da sözle izin almanız farketmez'

https://www.youtube.com/yt/copyright/tr/fair-use.html#yt-copyright-myths

Birkaç sihirli kelime söylediğinizde adil kullanımın otomatik olarak geçerli olacağını düşünmenize neden olabilecek yanıltıcı bilgiler etrafta dolanıyor. Aslında sahibi olmadığınız, telif hakkı ile korunan içerikleri kullandığınızda adil kullanım tarafından korunduğunuzu garanti altına alan sihirli bir değnek yok. Mahkemeler yukarıda açıklanan dört etmenin tümünü dikkate alır ve bunları vaka bazında değerlendirir. Aşağıda yaygın efsanelerden bazılarını bulabilirsiniz:
1. Efsane: Telif hakkı sahibini kaynak gösterirsem kullanımım otomatik olarak adil kullanım olur.

Yukarıda da görüldüğü üzere dönüşebilirlik, adil kullanım analizinde genellikle oldukça önemli bir etkendir. Telif hakkıyla korunan eserin sahibini kaynak göstermek, eser sahibinin içeriğinin dönüştürülemez kopyasını kendiliğinden adil kullanım durumuna getirmez. "Tüm haklar içeriğin hazırlayanına aittir" ve "sahibi değilim" gibi ifadeler otomatik olarak bu içeriği adil kullandığınız anlamına gelmez. Ayrıca bu ifadeler telif hakkı sahibinin iznini aldığınızı da göstermez.
2. Efsane: Videomda sorumluluk reddi beyanı yayınlarsam kullanımım adil kullanım olur.

Yukarıda da belirtildiği üzere bunu yapmak için kullanabileceğiniz sihirli bir kelime yoktur. Videonuzda dört adil kullanım etmenini yayınlamak veya "hak ihlali yoktur" gibi ifadelere yer vermek sizi otomatik olarak bir telif hakkı ihlali hak talebinden korumaz.
3. Efsane: "Eğlenceye yönelik" veya "kar amacı gütmeyen" kullanımlar otomatik olarak adil kullanımdır.

Mahkemeler, adil olup olmadığını değerlendirirken kullanım amacınızı dikkatli bir şekilde inceler, ancak geri kalan üç etmenin de dikkate alınması gerekir. Örneğin, yüklemenizi "yalnızca eğlence amaçlı" olarak beyan etmenizin adil kullanım dengeleme testinin sonuçlarını değiştirmesi çok olası değildir. Benzer şekilde, "kar amacı gütmeyen" kullanımlar da adil kullanım analizinde avantajlıdır, ancak bu da otomatik olarak başlı başına bir savunma değildir.
4. Efsane: Başka birinin telif hakkıyla korunan eserine kendi oluşturduğum orijinal bir içerik eklersem kullanımım adil kullanım olur.

Özellikle sizin oluşturduğunuz içerik orijinal içeriğe yeni bir ifade biçimi, anlam veya mesaj kazandıramazsa başka birinin içeriğine kendiniz de az çok bir şeyler eklemiş olsanız bile adil kullanım savunmasından yararlanamazsınız. Burada tartışılan diğer tüm olaylarda olduğu gibi mahkemeler kullanılmış orijinal içeriğin miktarı da dahil olmak üzere adil kullanım testinin tüm dört etmenini de dikkate alır.

Sözle değil bildiğin adamın kendisiyle konuşmalarımızın fotoğrafı var ve bu konuşmalarda adamın resmi olarak kendisi olduğu çok belli.
Youtube daha çok "bir tarafınızdan izin çıkartmayın" demeye çalışmış. Fakat benim iznim gayet gerçek.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri