Videolar İçin Dışarıdan Link Verme

• Kullanıcı sysroot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

sysroot

Kayıtlı Üye
Merhabalar Arkadaşlar , Aranıza yeni katıldım.
İlk sorum şudur; youtubedaki para kazandıran videolarımız için başka web sitelerinden link versek reklam gibi; şu şu konuyu izlemek için tıklayın , yani tıklayınca bizim videoya direk gelicek.Bu yasal mı problem olur mu ?

İkinci sorum şudur;Bloggerdaki bloglarımızdan atıyorum anasayfada veya bir konumuzun içinde videomuzu göstersek(gadgetler) ile html kodu yada youtube gadgeti ile, bura üzerinden izlenen videolarda kazandırırmım yoksa illa youtube.com'damı olması gerekir ziyaretçinin ?

Üçüncü Sorum ; Hesabımı İngiltere yaptım etkinleştirme beklememek için ve etkinleştirdim , daha önceki adsense hesabıma bağladım.Adsense hesabım Türkiye onaylı, ileride ödemelerde bir sıkıntı olurmu ?

Dördüncü Sorum; Kanal Açmak zorundamıyız, kanal açmak ne işe yarar sadece kategorilendirmemi anlamadım , dediğim gibi daha bugün etkinleştirdim sistemi, daha öncede sadece video izlerdim youtubeda ve 5-6 tane kendi videom bulunuyor sadece.

Beşinci Sorum;Mesela kendi çektiğimiz bir videyou Türkçe başlık ile yayınladık, aynı videoyu ingilizce başlık ile tekrar yükleyebilirmiyiz 2 tür olsun diye?
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,bu kadar çok soru sorduğum için kusuruma bakmayın arkadaşlar öğrenicem inşallah hepsini:)

youtubedaki para kazandıran videolarımız için başka web sitelerinden link versek reklam gibi; şu şu konuyu izlemek için tıklayın , yani tıklayınca bizim videoya direk gelicek.Bu yasal mı problem olur mu ? HAYIR OLMAZ

İkinci sorum şudur;Bloggerdaki bloglarımızdan atıyorum anasayfada veya bir konumuzun içinde videomuzu göstersek(gadgetler) ile html kodu yada youtube gadgeti ile, bura üzerinden izlenen videolarda kazandırırmım yoksa illa youtube.com'damı olması gerekir ziyaretçinin ?YAPABİLİRSİN

Üçüncü Sorum ; Hesabımı İngiltere yaptım etkinleştirme beklememek için ve etkinleştirdim , daha önceki adsense hesabıma bağladım.Adsense hesabım Türkiye onaylı, ileride ödemelerde bir sıkıntı olurmu ?HAYIR, ZATEN ADSENSE TÜRKİYE OLMAK ZORUNDA ADRES DOĞRULAMASI İÇİN

Dördüncü Sorum; Kanal Açmak zorundamıyız, kanal açmak ne işe yarar sadece kategorilendirmemi anlamadım , dediğim gibi daha bugün etkinleştirdim sistemi, daha öncede sadece video izlerdim youtubeda ve 5-6 tane kendi videom bulunuyor sadece.VİDEO YÜKLEME İÇİN KANAL AÇMAK ZORUNDASIN, ANCAK KATAGORİLERİ KARIŞIK GİREBİLİRSİN. İLLA SPORDA SPOR OLCAK DİYE BİR ZORUNLULUK YOK + PARANTEZ, KATAGORİLİ GİTSEN DAHA SAĞLIKLI OLUR

Beşinci Sorum;Mesela kendi çektiğimiz bir videyou Türkçe başlık ile yayınladık, aynı videoyu ingilizce başlık ile tekrar yükleyebilirmiyiz 2 tür olsun diye?
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,bu kadar çok soru sorduğum için kusuruma bakmayın arkadaşlar öğrenicem inşallah hepsini:)AYNI VİDEO'YU İKİ BAŞLIK İLE AYNI KANALDA YAYINLAMAK SIKINTI ÇIKARABİLİR DE ÇIKARMAYABİLİR DE

....başarılar...

1. Soru: Sorun olmaz rahatlıkla yapabilirsin.
2. Soru: Blogunda izlettiğin videolarında kazandırır izleyen arkadaşa reklam cıktığı sürece sıkıntı yok.
3. Soru: Sorun olmaz zaten genelimiz böyle yapıyor. Ülken Türkiye olursa para kazanma etkin olmaz. Youtube hesabın USA veya UK olacak.
4. Soru: Kanal açmak zorundasın. Kanal açmassan video yüklemesi yapamassın. Ve ziyaretçi çekmek bakımından kanal her zaman avantajlıdır. Bir kanalında aynı kategori videolar olursa takipçi sayın o kadar artar.
5. Soru: Yayınlarsın,(aynı kanalda daha önce yayınladın diye hata verebilir) mesela altına ingilizce alt yazıda yazarsan daha güzel olur. Ama ingilizcen varsa ve özgün video çekiyorsan Türkçe yapma kanalını. İngilizce getirileri gördükçe Türkçe için boşuna zaman harcamışım diyeceksin. Çok fazla fark eder.

Kolay gelsin.

1- sıkıntı olmaz sadece dislike atabilirler.
2- youtube olması gerekmez youtubenin kendi playeri ise reklam gözükür tıklanırsa gelir elde edersiniz.
3- sıkıntı olmaz.
4- evet açmak zorundasın türkçe kanalına ingilizce atarsan mantıksız olur. Çünkü bir süre sonra takipçi de elde ediyoruz.
5- Farketmez video size aitse sıkıntı olmaz. Farklı 2 kanal olursa daha iyi olur.

Bu gün herkes yardımsever :). (Forum zaten yardımsever ama basit sorulara cevap verilmiyor genelde :) )

Üstadlar Allah razı olsun bu ne ilgi alaka ne kadar hızlı cevaplar valla şaşırdım bu site güzel biryer belliki üstelik bu kadar basit sorulara haklısınız sağolun varolun.

Şimdi benim için önemli başka bir soru sormak istiyorum;

Maç Özetleri Yayınlamak istiyorum, Yabancı maç özetlerinide ingilizce yayınlayabilirim onu geçelim.

Asıl problem ; ligtvdeki maçları malum ligtvnin web sitesi var bunları yayınlamak istiyorum Türkiye ligi için özetleri yayınlamak istiyorum.

Telif hakkı konusunu az çok araştırdım yanlız telif hakkında kriterler nedir?
Şimdi şöyle birşey mümkünmü;
Kendi özel kameram ile ligtv sitesinden Logoyu ve Xx.com yazısını yutacak şekilde bir çekim yapsam ve bu kendi çekimimi yayınlasam, genede ligtvnin beni dava etmeye hakkı varmı ? Ne diyorsunuz Türkiye lig maçları için ?
Şimdiden sağolun üstadlar cevaplar için )

+ Yapanlar Nasıl Yapıyor ?

Lig tv işine hiç girme , ben videoyu yükleyeli yarım saat olmadan telif yediğimi bilirim :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri