Videolarım Anında İndexleniyor ?

• Kullanıcı asperger25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

asperger25

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar yanlış anlamayın ilk defa böyle birşey yaşıyorum size sormak istedim. Videoyu atıyorum 5-10 dk içinde hem google arama sonuçlarında hem youtubeda indexlenmiş oluyor. Üstelik arama yaptığım keywordle ilgili yüzlerce video olmasına rağmen benim videoyu onların üstüne çıkarıyor.

Diyeceksiniz ki yeni video olduğu için google şans tanıyor, bir süre sonra indexten düşersin. Hayır özellikle deney yaptım anında indexlenen bir videom haftalarca ilk sayfada kaldı.

Bu bana bir sıkıntı çıkarır mı ?

Not: Aramayı chrome yeni gizli pencere ve dns değiştirerek yapıyorum. Yani benim videom diye bana ilk sırada gözükme ihtimalini yok.

gizli pencerede arama yapıyor olsan bile google sana kişiselliştirilmiş sonuçları sunar. (gizli pencere dahi olsa çerezleri kabul ettiğin için (google youtube için otomatik olarak eski çerezleri kabul eder) sana özel kişiselleştirilmiş sonuçlar çıkar.)

dns değiştirmen sadece alan adının ip çözümlemesi için kullanılır, başka bir konuda etkisi yoktur. (ip değişimi vs gibi)

ilk sıralarda çıkma muhabbetini kesin olarak anlayabilmen için vpn programı + farklı tarayıcı ile arama yapman gerekir. eğer hala birinci sırada çıkıyorsan söz konusu videoyu ilk defa yükleyen birisin veya söz konusu kategoride son zamanlarda video yüklenmesi yapılmamıştır.

sıkıntı çıkmaz da nasıl başarıyorsun bunu anlat hele :D

gizli pencerede arama yapıyor olsan bile google sana kişiselliştirilmiş sonuçları sunar. (gizli pencere dahi olsa çerezleri kabul ettiğin için (google youtube için otomatik olarak eski çerezleri kabul eder) sana özel kişiselleştirilmiş sonuçlar çıkar.)

dns değiştirmen sadece alan adının ip çözümlemesi için kullanılır, başka bir konuda etkisi yoktur. (ip değişimi vs gibi)

ilk sıralarda çıkma muhabbetini kesin olarak anlayabilmen için vpn programı + farklı tarayıcı ile arama yapman gerekir. eğer hala birinci sırada çıkıyorsan söz konusu videoyu ilk defa yükleyen birisin veya söz konusu kategoride son zamanlarda video yüklenmesi yapılmamıştır.

Vpn de var hocam o zaman dediğini bir vpn++safari tarayıcıyla deneyim. Sonuçları yazarım birazdan.
[MENTION=2468]drdvll[/MENTION] yok güncel haber değil özgün çalışıyorum.
[MENTION=5626]Hmzslymn[/MENTION] rakip çok hocam flagtan götürürler valla... Adam mesela bir konuyla ilgili özgün yapmış ben aynı konuyla ilgili özgün yapıp atıyorum aramalarda onun önüne çıkıyorum üstelik adamın videsu daha eski. Sen olsan flaglamazmısın :D

Vpn de var hocam o zaman dediğini bir vpn++safari tarayıcıyla deneyim. Sonuçları yazarım birazdan.

[MENTION=2468]drdvll[/MENTION] yok güncel haber değil özgün çalışıyorum.

[MENTION=5626]Hmzslymn[/MENTION] rakip çok hocam flagtan götürürler valla... Adam mesela bir konuyla ilgili özgün yapmış ben aynı konuyla ilgili özgün yapıp atıyorum aramalarda onun önüne çıkıyorum üstelik adamın videsu daha eski. Sen olsan flaglamazmısın :D

"üstte çıkma algoritması"nı sadece özgünlük olarak algılamayın. güncellik de önemlidir bu tarz videolarda. buradaki güncel kavramını bugün yaşanan bir kaza haberinin güncel olmasıyla karıştırmayın.
örneğin x konusunda 10 sene önceki bilgilere göre hazırlanıp yt'de 10 milyon izlenme alan videodaki anlatılanlar bugün geçerliliğini (güncelliğini) yitirmiş; bilim dünyası bu konuda farklı kanılara varmış olabilir. bu durumda siz aynı konuda ve güncel bilgilerle video hazırlarsanız o 10 yıllık ve 10 milyon izlenmeli videonun üzerinde çıkarsınız, çünkü eskiye göre sizin verdiğiniz bilgiler daha günceldir.

google'ın sıralama faktörlerinden birisi de güncelliktir yani.

neresi sıkıntı olacak anlamadım.
huzursuz olmak için sebep yaratmaya çalışıyorsun herhalde.

[MENTION=6311]bkrknuk[/MENTION] ahaha yok hocam cidden korkutuyor beni :D
[MENTION=1965]cakirturk[/MENTION] vpn+farklı tarayıcı + facebooktan bir arkadaşa da arattırdım yine aynı sonuç..
[MENTION=1945]maihes[/MENTION] bilsem anlatırdım desem inanma, direk bilgiyi satardım :P İlk defa oluyor ben de anlamadım. Hiç hani twitter olsun facebook olsun wordpress olsun hiçbiryerde paylaşmıyorum.

Edit: [MENTION=1965]cakirturk[/MENTION]

Mantıklı hocam haklısın, kanalı güncel tutuyorum. Bir sorun yaratmaz mı peki ? Adsenseyle çalışıyorum biraz savunmasızım yani..

[MENTION=6311]bkrknuk[/MENTION] ahaha yok hocam cidden korkutuyor beni :D
[MENTION=1965]cakirturk[/MENTION] vpn+farklı tarayıcı + facebooktan bir arkadaşa da arattırdım yine aynı sonuç..
[MENTION=1945]maihes[/MENTION] bilsem anlatırdım desem inanma, direk bilgiyi satardım :P İlk defa oluyor ben de anlamadım. Hiç hani twitter olsun facebook olsun wordpress olsun hiçbiryerde paylaşmıyorum.

Edit: [MENTION=1965]cakirturk[/MENTION]

Mantıklı hocam haklısın, kanalı güncel tutuyorum. Bir sorun yaratmaz mı peki ? Adsenseyle çalışıyorum biraz savunmasızım yani..

kullandığın resim ve müziklerde telif hakkı yoksa sıkıntı çıkmaz.

arkadaş bize yardımcı olmadıN kesin nazar değecek sana:D

kullandığın resim ve müziklerde telif hakkı yoksa sıkıntı çıkmaz.

Yok o konuda tedbirli davranıyorum hocam, yani sonradan teliflenmezler inşallah :) Teşekkürler bilgi için.
[MENTION=6401]ahasa[/MENTION] estağfirullah hocam buyur sor ama bu konularda hiç bilgim yok, pingleme falan hiç anlamam :D Her gün video atıyorum işte, özgün videolar yapıyorum, ekstradan yaptığım birşey yok..

Yok o konuda tedbirli davranıyorum hocam, yani sonradan teliflenmezler inşallah :) Teşekkürler bilgi için.
[MENTION=6401]ahasa[/MENTION] estağfirullah hocam buyur sor ama bu konularda hiç bilgim yok, pingleme falan hiç anlamam :D Her gün video atıyorum işte, özgün videolar yapıyorum, ekstradan yaptığım birşey yok..

Darısı bizim başımıza o zaman

Peki, herkese teşekkür ederim. Allah hiçbirimize flag, telif vbli günler göstermesin inşallah.. Bu arada ilk özgün kanalım, o yüzden titriyorum üstüne biraz..

ben hiç bir şey yapmadığım halde attığım video bakıyorum 3-4 dk içerisinde googlede yerini alıyor

Arkadaşlar yanlış anlamayın ilk defa böyle birşey yaşıyorum size sormak istedim. Videoyu atıyorum 5-10 dk içinde hem google arama sonuçlarında hem youtubeda indexlenmiş oluyor. Üstelik arama yaptığım keywordle ilgili yüzlerce video olmasına rağmen benim videoyu onların üstüne çıkarıyor.

Diyeceksiniz ki yeni video olduğu için google şans tanıyor, bir süre sonra indexten düşersin. Hayır özellikle deney yaptım anında indexlenen bir videom haftalarca ilk sayfada kaldı.

Bu bana bir sıkıntı çıkarır mı ?

Not: Aramayı chrome yeni gizli pencere ve dns değiştirerek yapıyorum. Yani benim videom diye bana ilk sırada gözükme ihtimalini yok.

abonenden kaynaklanıyordur
edit: bu arada 4000 mesajım vardı sayende bozdum 4001. mesajımda aha bu

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri