Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Öncelikle geçmiş olsun. Bu nasıl olabilir anlamadım. Sizin videoları indirip yüklediyse sizdeki kanala videonun atıldığı zaman daha önce değil mi? YT'nin doğal olarak video sahibini ilk YT'ye yükleyen olarak algılaması gerekmez mi?
Tesekkür ederim. Video sahibinin kimin oldugunun önemi yok. Adam benden caliyor, videodaki logoyu siliyor, kendi logosunu ekliyor ve tekrardan kendi kanalindan YouTube'a yüklüyor. Ardindan 3 adet sahte telif ihtari gönderip kanalimi kapatiyor.
Hocam video sizin kendinizin mi yoksa twitch yayın kesiti, skills videosu tarzı mı
Benim kendi cekimlerim degildi, Fair Use kapsaminda hazirladigim skills tarzina benzer iceriklerdi.
Tamamen kendi çektiğim videoyu atıp yüzbinlerce izleten vietnamlı bir spamcıya telif ihtarı gönderdim, youtube onu haklı buldu. Videolarımı olduğu gibi alıp yüklemişti. İçeriklerin tammaen bana ait olduğunu ve efektsiz/orjinal görüntüleri ile birlikte kanıtlarımı iletmeme rağmen youtube bana hak vermedi ve kanalımın para kazanması kapatıldı, ardından 7 gün içinde telif ihtarımı geri çekmezsem kanalımı komple kapatacaklarını söylediler.
Youtube'de adalet beklemeyin.
Bu da işin başka bir trajik durumu.
Aslında güzel de bir cevap olmuş arkadaşa.
Özgün olan içerik için bu oluyorsa, özgün olmayan içerikte telif ihtarı atan birisi için hak idda etmek saçmalık. Önce atan kazanıyor.
Bu arada sizin kanalınız kaç aboneydi? yani bahsi geçen kanal.
Ben telif attığımda anında dönüş oluyor. İçeriklerim %100 özgün. Her şeyiyle.
Gerek yok kesinlikle inanıyorum.Bahsettiğim kanalım 2k aboneli. İnanmayan var ise ss ekleyebilirim![]()
Spamcı kavgası. Bu meseleyi burada kimse çözemez. Özgün olsanız neyse ki zaten böyle bir şey başınıza gelmez.
Siz başkasından başkası sizden, başkası da başkasından.
Su testisi su yolunda kırılır.
Tamamen kendi çektiğim videoyu atıp yüzbinlerce izleten vietnamlı bir spamcıya telif ihtarı gönderdim, youtube onu haklı buldu. Videolarımı olduğu gibi alıp yüklemişti. İçeriklerin tammaen bana ait olduğunu ve efektsiz/orjinal görüntüleri ile birlikte kanıtlarımı iletmeme rağmen youtube bana hak vermedi ve kanalımın para kazanması kapatıldı, ardından 7 gün içinde telif ihtarımı geri çekmezsem kanalımı komple kapatacaklarını söylediler.
Youtube'de adalet beklemeyin.
Ben işin doğru ya da yanlış tarafında değilim. tabii ki yanlış bu işler ama bu işe giren bunu da kabul edecek.Hocam hakli olabilirsiniz ama "Fair Use" diye bir kavram var. Ben yayinladigim 1 video icin 2-3 gün edit yapiyorum yani ortada ne de olsa bir emek var. Uzun süredir kanali idare ediyorum 82k abone olmustu. Tamam diyelim ki icerik %100 bana ait olmadigi icin böyle seyler olabiliyor. Yine de bu dogru bir davranis degil ki, o zaman ben gideyim büyük bir kanali gözüme kestireyim ayni olayi bende yapayim hatta burdaki herkes böyle seyler yapsin.
---------- Spam Engelliyici 00:32 ---------- Önceki Mesaj 00:27 ----------
Bu tarz olaylari duymak insani YouTube'dan sogutuyor. Sanirim özgün kanallari güvene almanin tek yolu güvenilir bir Partner sirketine baglamak ve güvenligi icin %20-30 kär payi vermek.
Ben işin doğru ya da yanlış tarafında değilim. tabii ki yanlış bu işler ama bu işe giren bunu da kabul edecek.
Denize girersen ıslanırsın.
bir anda emekleriniz boşa gitmiş. 82k abone az değil. Maalesef edit işi böyledir.
Tekrarlıyorum doğru davranış demiyorum. Olacak olan bu. Er ya da geç bu olur. Zaten spamcılar bunu yapıyor yani kanalı gözüne kestiriyor.
Evet hocam, haklisiniz. Sanirim YouTube bu konuda söyle düsünüyor "zaten birsürü icerik üreticilerinin türlü sorunlariyla ugrasiyoruz bir de, ne kadar emek harcasalar da spam kanallariyla ilgilenemeyiz. Birbirini yesinler.". Olayin böyle oldugunu bilen kötü niyetliler de bunu kullanip mafyacilik faaliyetleri yürütüyor.
Peki adamin kanalina ben bir islem yapabilir miyim? YouTube müdehale etmiyor en azindan ben adamin kanalini kapattirmaya calisayim.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.