Videonti ile tam ekran dünya engeli hakkında

• Kullanıcı Slowhand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

Slowhand

Profesyonel Çözümler
Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.teknikyazilim.com
Merhabalar arkadaşlar.

Daha önce [MENTION=26860]Drop[/MENTION] arkadaşımızın konusunda biraz bahsetmiştim. Benzer yöntemi yaklaşık 2 haftadır Videonti 2.0 beta sürümü ile test eden arkadaşlar var ve geri dönüşler gayet güzel.

Ses kısmı ile ilgili bir şeyler araştırırken [MENTION=26860]Drop[/MENTION] arkadaşımızın diğer konusunu gördüm ve oradaki yönteme bazı eklemeler yaparak Videonti'ye uyarladım. Kendisine çok teşekkür ederim. Çok güzel paylaşımları var ilgiyle takip ediyorum.

Lisans süresi devam eden Videonti kullanıcılarına atmış olduğum maili biraz düzenleyip aşağıya ekliyorum.

----------------------------------------------------------------
Videonti 2.0 Beta Kurulumu
----------------------------------------------------------------
Videonti 2.0 sürümü henüz beta aşamasında olduğu için öncelikle http://www.videonti.com/setup/Videonti.exe ile temiz bir kurulum yapıyoruz.
Daha sonra http://www.videonti.com/test/Videonti2.zip dosyasını indirip Videonti klasörümüzün içine açıyoruz.
Aynı şekilde www.videonti.com/test/ffmpeg.zip dosyasını indirip Videonti klasörümüzün içine açıyoruz.

Videonti klasörüne ulaşmak için masaüstündeki Videonti kısayoluna sağ klik yapıp "Dosya konumunu aç" seçeneğini seçebilirsiniz. İşletim sistemine göre değişir ama genellikle "C:\ProgramData\Videonti" klasörüne kurulur.

-------------------------------------------------------
Yeni eklenenler
- Ünlem geçme için süre ekleme. Videonun başına, sonuna ya da ikisine birden süre ekleme şansı var.
- HD Geçme yöntemi
- Video birleştirme
- Ses efektlerinin el ile ayarlanabilmesi
- Lisans ekranından bilgisayar ekleyip çıkartabilme
- Performans ve bitrate değerleri ile ilgili optimizasyonlar
- Görsellik için çeşitli temalar

Bitmek üzere olanlar
- Videonun istenilen yerlerini toplu şekilde kesme ya da sadece seslerini silme
- Intro/Outro

Süre ekleme detayları
- Videonun başından, sonundan ya da içerisinden rastgele parçalar alınabilir.
- Sabit resim ya da renk seçerek süre uzatmak için videoya ekleyebilir.

Video birleştirme
- Birleştirmek istediğiniz videoları işaretleyip sağ klik menüden "Seçili Videoları Birleştir" demeniz yeterli.
- Yine aynı şekilde "Seçili Videoları Çıkart" diyerek birleştirme işleminden vazgeçilebilir.

HD Geçme yöntemi
Öncelikle çerçevenin hazırlanması gerekiyor. O kısmı da programa otomatik yaptırmayı planlıyorum ama henüz fırsatım olmadı. Denemelerimde 1280x364 ve 540x1080 boyutunda resimler kullandım. Mesajın sonuna ekliyorum.

Bu sistemin püf noktalarından biri de video youtube'a yüklenirken etiket kısmına yt:crop=16:9 bilgisinin eklenmesi. Bu sayede video oynatılırken fazlalıklar gizlenerek 16:9 bir görüntü elde ediliyor.

Birde ekstradan yt:quality=high etiketini ekleyebilirsiniz. Videonun görüntüleneceği oynatıcı ve pencere boyutuna göre en yüksek kalitede oynamaya başlayacaktır.

1. Render çözünürlüğüne tıklayıp "Çerçeve" olarak seçiyoruz.
2. Render hızımızı "Hızlı" olarak seçiyoruz. Bu sayede dosya boyutu çok artmayacak ve görüntü kalitesi de "En Hızlı" seçeneğine göre daha iyi olacaktır.
3. Bazı içeriklerde hiç hızlandırma yapmaya gerek olmuyor ama bu değeri 1.07x civarlarında kullanırsanız hem izleyenleri rahatsız etmez hem de önlem almış olursunuz.
4. Hazırladığımız çerçeveyi seçiyoruz.
5. Burası önemli. Çerçeve genişliğini 0% seçiyoruz. Bu sayede video çerçevenin ortasına kendisini yerleştiriyor.

6. Ses efekti olarak "Efekt 17" seçiyoruz. Bu sayede sesi bozmadan geçme şansımız çoğalıyor.

7. Videomuzun .srt uzantılı altyazısını da göstermek istiyorsak seçiyoruz.

8. Yaptığımız ayarları daha sonra da kullanabilmek için bir isim vererek saklıyoruz.

Önizlemeye tıklayarak videoyu inceleyebilirsiniz.

Hepsi bu kadar. İyi çalışmalar dilerim.

http://www.videonti.com/test/Frame1-540x1080.png
http://www.videonti.com/test/Frame2-1280x364.png

Eline sağlık hocam.Çok güzel bir çalışma..

elinize sağlık hocam :) dünden beri test ediyorum 1 içerikte sadece görüntüden yakalandı :) sesten yana bi sorun yok

Videonti farkı :) gerçekten güzel program video bölme özelliği çok işime yarıyor özellikle .)

hocam elinize sağlık dün denediğimde engele takıldı şimdi bir daha deniyorum fakat alt yazıyı çıkartamadım:)

efekt 17 yi seçtikten sonra birde %7 hızlandırma yapmamız mı gerekiyor? Drop'un konusunda o şekilde tavsiye edilmişti.

bende 2.0 ı kapatırken bu hatayı alıp görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum
[MENTION=9657]Slowhand[/MENTION]

Allah razı olsun hocam çok güzel bir paylaşım Olmuş.Videolar cepten izlenirken küçük gözüyor.Yani 16-9 işlemiyor.Cepler için bi kod bulabilirmiyiz acaba

hocam elinize sağlık dün denediğimde engele takıldı şimdi bir daha deniyorum fakat alt yazıyı çıkartamadım:)
Teşekkürler hocam. %7 civarı hızlandırma ile deneyebilirsiniz. Altyazının video ile aynı isimde srt uzantılı olması ve aynı klasörde olması yeterli aslında. Birde altyazılar görünsün diye işaretliyorsunuz. İsterseniz bir ara teamviewer ile bakabilirim.

efekt 17 yi seçtikten sonra birde %7 hızlandırma yapmamız mı gerekiyor? Drop'un konusunda o şekilde tavsiye edilmişti.

Evet hocam. Hiç hızlandırmadan geçebilen içerikler de var tabi ama %7 gibi bir hızlandırma ile daha iyi sonuç alırsınız. Hem izlenimi de bozmuyor.

bende 2.0 ı kapatırken bu hatayı alıp görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum
[MENTION=9657]Slowhand[/MENTION]
Videonti.set dosyasını elle silerseniz sorun çözülecektir hocam. Videonti'yi yönetici olarak çalıştırınca da düzelebilir.

Allah razı olsun hocam çok güzel bir paylaşım Olmuş.Videolar cepten izlenirken küçük gözüyor.Yani 16-9 işlemiyor.Cepler için bi kod bulabilirmiyiz acaba

Sağolun hocam. Cep için şu an bir kod yok maalesef.

[MENTION=9657]Slowhand[/MENTION] çok teşekkürler hocam.Peki videonti ile render almadan önce FFMPEG ile render almaya gerek varmı?

Teşekkürler hocam peki ses içinde aynı şeye gerek varmıdır?FFMPEG ile hızlandırmaya yoksa Videonti ile %7 hızlandırırsak geçermi?

Ses efekti olarak "Efekt 17" seçip Videonti ile %7 hızlandırmanız yeterli. İlk mesajımdaki resimlerin altında daha ayrıntılı açıklamaları var. Oradan da bakabilirsiniz.

Bende ses efektleri kısmı bu şekilde 17yi göremedim

9oMiuJv.png

farklı çözünürlükler kullandığım için çözünürlük çıkışını kendimiz seçebiliyormuyuz.

farklı çözünürlükler kullandığım için çözünürlük çıkışını kendimiz seçebiliyormuyuz.

Çözünürlüğü kullandığınız çerçeve belirliyor hocam. Benim deneme amaçlı kullandıklarım 1280x364 ve 540x1080 ölçülerinde idi. İkisi de yt tarafında HD olarak işlem görüyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri