Videonun altında çıkan resmi yazısı?

• Kullanıcı KUMANLI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

KUMANLI

Kayıtlı Üye
Geçen hafta yüklediğim bir videoyu youtube da aratınca altında resmi yazısı çıkıyor. Bu ne anlama geliyor?

Resimde kırmızı alan içinde gösterdim;
qyjtv.jpg

2 videoda bana ait

O videonuzu bir playlist'e eklemiş ve playlist'inizi de o programın resmi paylaşım listesi olarak işaretlemişseniz; ayrıca o listedeki bu videonuz için hak talebinde bulunmuşsanız Youtube o videoyu RESMİ (Official) olarak işaretler ve aramalarda da videonuz bu şekilde görünür.

Bunun sakıncaları var mı ? var.. O video gerçekten sizin özgün videonuz değilse ve siz buna rağmen videonuzu ''resmi'' olarak işaretlerseniz, videonun gerçek hak sahibi tarafından tespiti halinde sadece telif göndermekle kalmaz ayrıca sayfanızın kapatılmasını da ister. Youtube'de resmi olmayan videoyu resmi göstererek paylaşım yaptığınız için ''yalan beyan'' sebebiyle sayfanızı kapatabilir.

Peki; bu her video için sayfa kapatılmalarına sebep olur mu ? hayır olmaz.. Çünkü bunun olması için önce gerçek hak sahibinin bunu farkedip şikayet etmesi lazım. Bu da artık bir şans faktörüdür, bilemeyiz.

Dip Not : Ayrıca sizin o videonuz mutlaka yüksek izlenin almıştır. Çünkü video resmi de olsa belli bir izlenme sayısına ulaşmadan o ''resmi'' ibaresi aramalarda görünmez.. Bu rakamlar her içerik için değişken olduğu için size net rakamı vermeyeceğiz, ama tahminimizce videonuz en az 20.000 izlenme almıştır.

Oyun bana ait değil ama videonun çekimi bana ait, oyunun bölümlerini bir playliste ekliyorum ama resmi olarak işaretlemedim.

Ayrıca video 78 görüntüleme almış, playlist ten kaldırırsam sorun düzelir mi?

Oyun bana ait değil ama videonun çekimi bana ait, oyunun bölümlerini bir playliste ekliyorum ama resmi olarak işaretlemedim.
Ayrıca video 78 görüntüleme almış, playlist ten kaldırırsam sorun düzelir mi?

Bir hata olmalı; videolarda ''Resmi'' ibaresi çıkması için Youtube'nin özel kriterleri var ve biz bunları yukarıda yazdık. Buna diğer koşullarla birlikte yüksek izlenme sayısı da dahildir. Yıllardır hem de partner kanallarımız ile böyle videolar paylaşıyoruz ve ilk kez 78 izlenme ile ''resmi'' ibareli bir video ile karşılaştık. Üstelik playlist'inizi de resmi olarak işaretlemediğinizi söylüyorsunuz..

İlginç, hem de çok ilginç.. Youtube altyapı çalışmaları sebebiyle oluşan bir hata olabilir diye düşünüyoruz. Eğer bu olay düşündüğümüz gibi bir hata ile oluşmuşsa playlist'ten kaldırsanız da ''resmi'' ibaresi görünebilir. ??? merak oldu, araştıracağız

Bir hata olmalı; videolarda ''Resmi'' ibaresi çıkması için Youtube'nin özel kriterleri var ve biz bunları yukarıda yazdık. Buna diğer koşullarla birlikte yüksek izlenme sayısı da dahildir. Yıllardır hem de partner kanallarımız ile böyle videolar paylaşıyoruz ve ilk kez 78 izlenme ile ''resmi'' ibareli bir video ile karşılaştık. Üstelik playlist'inizi de resmi olarak işaretlemediğinizi söylüyorsunuz..

İlginç, hem de çok ilginç.. Youtube altyapı çalışmaları sebebiyle oluşan bir hata olabilir diye düşünüyoruz. Eğer bu olay düşündüğümüz gibi bir hata ile oluşmuşsa playlist'ten kaldırsanız da ''resmi'' ibaresi görünebilir. ??? merak oldu, araştıracağız

hatadan ziyade, oyunla ilgili youtube'da benden önce video yükleyen yoktu.Sanırım oyunla ilgili ilk video yükleyen ben olduğum için resmi ibaresi konuldu.

hatadan ziyade, oyunla ilgili youtube'da benden önce video yükleyen yoktu.Sanırım oyunla ilgili ilk video yükleyen ben olduğum için resmi ibaresi konuldu.

Sadece şaşkınız; Paylaşım hakkı bizde olan yüzlerce videoyu youtube'ye başkaları yüklemeden biz yüklememize rağmen böyle kolay ''resmi'' ibaresi konmuyor ve içeriğine göre en az 20 -30 bin izleme almasını bekliyoruz. Neyse, sonuçta kendiniz videonuzu ''resmi'' olarak işaretlememişsiniz, başınız ağrımaz o zaman. Bırakın bol bol izlensin, siz keyfinize bakın.

Sadece şaşkınız; Paylaşım hakkı bizde olan yüzlerce videoyu youtube'ye başkaları yüklemeden biz yüklememize rağmen böyle kolay ''resmi'' ibaresi konmuyor ve içeriğine göre en az 20 -30 bin izleme almasını bekliyoruz. Neyse, sonuçta kendiniz videonuzu ''resmi'' olarak işaretlememişsiniz, başınız ağrımaz o zaman. Bırakın bol bol izlensin, siz keyfinize bakın.

Az önce bir oyun daha aratırken aynı olay karşıma çıktı. Videoyu ilk yüklemeyle alakası yok sanırım.

resmi ibaresi alan video 24 haziranda yüklenmiş. Ama hemen altındaki video 20 haziranda yüklenmiş.

Resmi ibaresi almanın ne görüntülenmeyle ne de ilk yüklemeyle alakası yok tahminimce

haziran.jpg

benim de böyle bir videom var. çok izlenme aldı ve youtubeda tek, başka kimse yüklememiş. kendim normal şekilde yükledim ama youtubede altında RESMİ yazısı var.

yüksek hit almış "RESMİ" yazlı videolar bende de var 3 aydır kanalımda mevcut, izlenmeye devam ediyor. Bu olay youtube 'ye dair o videonun bana ait olduğunu gösterir resmi yayıncısı o videonun kendine ait olduğunu ispatlaması gerek ilk baştan, önemli olan bana o video ile ilgili kimsenin telif atamayacağı gerçeği :D

evet arkadaslar bı fragman yayınladım ve altında resmı yazıyor,daha fılm vizyonda bıle degıl ne alaka anlamadım
izlenım 1 haftada 50.000 den fazla oldu

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri