VPS Sunucuda SSD mi değilmi nasıl anlarım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sanallaştırma yapıldığı için sen sadece vmware özelliklerini görebilirsin, diskin SSD yada SAS olduğunu göremeyeceksindir.

Tek yapabileceğin, performansını zorlamak oda sana sadece bir fikir verir ve bu net olmaz, sonucta raid "0" yapılmış 3-4 15K SAS disk SSD performansı sağlar...

Yani kısacası anlayamazsın.

---------- Spam Engelliyici 00:38 ---------- Önceki Mesaj 00:37 ----------

Bu program sadece vmware nin göstereceğini görecektir, enazından fikrim bu :)

Deneyen olursa bilgi versin :)

teşekkür ederim deniyorum hemen

Sanallaştırma yapıldığı için sen sadece vmware özelliklerini görebilirsin, diskin SSD yada SAS olduğunu göremeyeceksindir.

Tek yapabileceğin, performansını zorlamak oda sana sadece bir fikir verir ve bu net olmaz, sonucta raid "0" yapılmış 3-4 15K SAS disk SSD performansı sağlar...

Yani kısacası anlayamazsın.

sanallaştırma yapıldı mı bilmiyorum ki tek tık ile windows kuruluyor kullanıyorum, ssdyi seçtiğimde diskin boyutu düştü çok az bir alan verdi bana

[MENTION=28843]RoxiRox[/MENTION] arkadaşın verdiği programı denedim [MENTION=8050]Triqalx[/MENTION] SCSI yazıyor ssd değil

---------- Spam Engelliyici 00:51 ---------- Önceki Mesaj 00:47 ----------

evet bulut azure benzeri

SCSI diskin modeli değil yapılandırma şekli :)

Yani SSD diski raid yaparsan onuda SCSI görür SAS i yaparsan onuda SCSI görür...

Yani vmware sana onu gösterdiği için onu görüyorsun, linkten bakabilirsin vmware disk yapılandırma ekranı...

Gyazo - fc1f39bab317886cf8963a265bd299ed.png

Aldığınız makinenin disk hızından anlaşılabilir tabi oda çok zor çünkü raid 0 yapılmış sas diskler hemen hemen ssd ile kafa tutuyor.
Diğer bir seçenek ise ancak vmware den bakabilirsiniz oda bilişim firmasında bulunur bilgileri kullanıcı ile paylaşılmaz çünkü sunucuda başkasınında sanal makineleri mevcut.

aygıt yöneticisinden baktığın zaman ise göreceğin şey VMWARE sanallaştırma olduğudur.

Aldığınız makinenin disk hızından anlaşılabilir tabi oda çok zor çünkü raid 0 yapılmış sas diskler hemen hemen ssd ile kafa tutuyor.
Diğer bir seçenek ise ancak vmware den bakabilirsiniz oda bilişim firmasında bulunur bilgileri kullanıcı ile paylaşılmaz çünkü sunucuda başkasınında sanal makineleri mevcut.

aygıt yöneticisinden baktığın zaman ise göreceğin şey VMWARE sanallaştırma olduğudur.

Hocam VDS nedir bilmiyorum sadece merak ettiğim VDS ye torrent kurulup oyun indiriliyormu merak ediyorum,bakıyorum yeni çıkan oyunlar genelde 10gb ile 30 gb arası indirmeye kalksam 2 günde bitmez çünkü 300-350 kb/s ortalamayla iniyor.Ve benim yüzümden Net ortağım interneti kullanamıyor.Torrent hakkında bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.

Hocam VDS nedir bilmiyorum sadece merak ettiğim VDS ye torrent kurulup oyun indiriliyormu merak ediyorum,bakıyorum yeni çıkan oyunlar genelde 10gb ile 30 gb arası indirmeye kalksam 2 günde bitmez çünkü 300-350 kb/s ortalamayla iniyor.Ve benim yüzümden Net ortağım interneti kullanamıyor.Torrent hakkında bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.

tabi indirirsiniz vds ye oyun ama onu kendi bilgisayarınıza almak isterseniz aynı şekilde download edeceksiniz yani torrentten kendi bilgisayarınıza indirmek, önce vds ye indirip oradan kendi bilgisayarınıza indirmekten daha mantıklı

Disk hızını bulurum diger vdsde kaldı hesabım şifresini bilmiyorum. Yarın yazarım disk hızını

ssd kurdum 250gb panelde yazıyor bu defa oldu hızı fark edebiliyorum 1 saatlik dosyayı 8dkda render aldı

diskim ssd yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim konu kilitlenebilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri