VPS-VDS den canlı yayın yapmak

succesflyy

Kayıtlı Üye
arkadaşlar elimde 32 gb ramli 8 çekirdek sunucum var ama ben bu sunucudan video oynattıgımda donuyo haliyle canlı yayın yapmaya calıstıgımdada sesle görüntü gelmiyo ve donuyo makinaya erişim şansım yok uzakta makina
ne yapabilirim ?

EDİT: arkadaşlar [MENTION=16987]shaqir[/MENTION] ve diğer cevap verenlere teşekkür ederim
obs kullanarak deniyordum
su an 4 çekirdek 10 gb ramli ssd hard diskli pc de denedim obs den sonra vlc yi yükledim obs ye kaynak olarak vlc video sourceyi eklediğim zaman hiçbir sorun olmadığını gördüm şu an sorunsuz şekilde canlı yayın yapıyorum yapacak deneyip beceremeyenler ayarları böyle yapabilir yada bana ulaşabilir teşekkürler.

Son düzenleme:
Aslında kasmaması lazım. İnternet hızınız yüzünden pingliymiş gibi gözüküyor. Yayını bir süre devam ettirip youtube yükleyip kendi bilgisayarınızdan izlediniz mi ? Yapmadıysanız yapın çünkü uzak masaüstünde kasmadan o görüntü oynatılıyor.

Aslında kasmaması lazım. İnternet hızınız yüzünden pingliymiş gibi gözüküyor. Yayını bir süre devam ettirip youtube yükleyip kendi bilgisayarınızdan izlediniz mi ? Yapmadıysanız yapın çünkü uzak masaüstünde kasmadan o görüntü oynatılıyor.

malesef kendi pcm dede dened,m arkadasa linkte attım olmadı

Sunucu özelliklerini yazarmısın. Çünkü 8gb ssdli bir makinede bile canlı yayın yapabiliyordum ben.

şimdi makinayı böldüm 2 dk ya yazıyorum kurulum yapıp canlı yayın acayım

---------- Post added at 11:49 AM ---------- Previous post was at 11:40 AM ----------

Sunucu özelliklerini yazarmısın. Çünkü 8gb ssdli bir makinede bile canlı yayın yapabiliyordum ben.

intel işlemci
8 gb ram
50 gb ssd
çift çekirdek pc
30mb ile downlaod yapabilen internet baglantısı
https://www.youtube.com/watch?v=N8o04UPfxdw
buda su an canlı yayın baglantısı
server 2012 kurulu içinde
https://www.youtube.com/watch?v=XS7uryLSP6A
buda eski yayın mesela bundada donuyo

Son düzenleme:
şimdi makinayı böldüm 2 dk ya yazıyorum kurulum yapıp canlı yayın acayım

---------- Post added at 11:49 AM ---------- Previous post was at 11:40 AM ----------

intel işlemci
8 gb ram
50 gb ssd
çift çekirdek pc
30mb ile downlaod yapabilen internet baglantısı
https://www.youtube.com/watch?v=N8o04UPfxdw
buda su an canlı yayın baglantısı
server 2012 kurulu içinde

Şöyle diyim sorun muhtemelen işlemciden kaynaklanıyor. Üç işlemci örneği vereyim "E5-2430v2" "i7 4770k" ve "i7 980x" ilk örnekteki e5 makine şuan da en ucuzu 8gb ramli ssdli makine çok güzel canlı yayın yapılıyor ikinci ve üçüncü örnekler 32gb ramli makineler bunlarda daha rahat yayın yapılıyor. Senin sorununda tam emin değilim hostingci arkadaşlar daha iyi bilir ama yüzde 80 işlemciden kaynaklanıyor. İşlemci detayını verseydin daha kesin konuşabilirdim.

Edit : ikinci videoda nasıl donduğunu anlamadım canlı bir yayın akışı yokmu ATV gibi.

Şöyle diyim sorun muhtemelen işlemciden kaynaklanıyor. Üç işlemci örneği vereyim "E5-2430v2" "i7 4770k" ve "i7 980x" ilk örnekteki e5 makine şuan da en ucuzu 8gb ramli ssdli makine çok güzel canlı yayın yapılıyor ikinci ve üçüncü örnekler 32gb ramli makineler bunlarda daha rahat yayın yapılıyor. Senin sorununda tam emin değilim hostingci arkadaşlar daha iyi bilir ama yüzde 80 işlemciden kaynaklanıyor. İşlemci detayını verseydin daha kesin konuşabilirdim.

Edit : ikinci videoda nasıl donduğunu anlamadım canlı bir yayın akışı yokmu ATV gibi.

intel xeon işlemci 2.5 ghz

---------- Post added at 12:05 PM ---------- Previous post was at 12:00 PM ----------

obs den media koyarak onu canlı yayına işletiyorum işte dona dona geliyo attıgım 2. video önceki denedigim canlı yayının kaydedilmiş hali eski çöp kanalımdan birisinde deniyorum işte dona dona geliyo yayın

intel xeon işlemci 2.5 ghz

Benim ilk yazdığım işlemcide xeon. Ama şöyle birşey daha söylüyeyim xeon işlemcilerin çoğunu verimli bulmuyorum ben bir kaç model harici onunda örneğini zaten verdim. Yani yüksek ihtimalle işlemciden kaynaklanıyor. Server 2012 filanda iyi tercih yayın için. Aklımada işlemciden başka bir sorun gelmiyor.

Benim ilk yazdığım işlemcide xeon. Ama şöyle birşey daha söylüyeyim xeon işlemcilerin çoğunu verimli bulmuyorum ben bir kaç model harici onunda örneğini zaten verdim. Yani yüksek ihtimalle işlemciden kaynaklanıyor. Server 2012 filanda iyi tercih yayın için. Aklımada işlemciden başka bir sorun gelmiyor.

eyvallah hacım bakalım bi nası bi çözüm bulucaz

Merhabalar,

Sorununuz işlemciden veya ramdan kaynaklı değil sizin işlemlerinizi sanal sunucularda yapmaya çalışmanızdandır.

Yapmak istediğiniz işlem için size ekran kartı olan bir dedicated sunucu gerekmektedir ( Kesinlikle sanallaştırma yapılmamamlı ) bu yönde bir hizmet alırsanız yayınızı yapabilirsiniz.

Saygılarımla

Merhabalar,

Sorununuz işlemciden veya ramdan kaynaklı değil sizin işlemlerinizi sanal sunucularda yapmaya çalışmanızdandır.

Yapmak istediğiniz işlem için size ekran kartı olan bir dedicated sunucu gerekmektedir ( Kesinlikle sanallaştırma yapılmamamlı ) bu yönde bir hizmet alırsanız yayınızı yapabilirsiniz.

Saygılarımla

driverle felan halledemezmiyiz fiziksel müdahale dışında herhangi birşeyle

Merhabalar;

Malesef sizin yapabileceğiniz bir işlem bulunmamaktadır. Hizmetinizi almış olduğunuz firma ile görüşüp ekran kartlı sunucu modeline geçiş yapmak istediğinizi iletirseniz yardımcı olacaklardır.

Merhabalar;

Malesef sizin yapabileceğiniz bir işlem bulunmamaktadır. Hizmetinizi almış olduğunuz firma ile görüşüp ekran kartlı sunucu modeline geçiş yapmak istediğinizi iletirseniz yardımcı olacaklardır.

eyvallah sagolasın
ekran kartı ram işlemci varmı önerin 7/24 yayın yapıcam çünki ama ucuz bişey olmasını da istiyorum

Merhabalar,

Saygılarımla

Hocam yanlışınız var. Ekran Kartı şart değil. 8gb ramli makinelerde çok düzgün canlı yayınlar aldım. Daha bir ay öncesine kadar i7 4770k lı bir makinede canlı yayın aldım. Bu makinelerin hiç birinde ekran kartı yoktu. Çok rahat canlı yayın alınıyor.

Hocam yanlışınız var. Ekran Kartı şart değil. 8gb ramli makinelerde çok düzgün canlı yayınlar aldım. Daha bir ay öncesine kadar i7 4770k lı bir makinede canlı yayın aldım. Bu makinelerin hiç birinde ekran kartı yoktu. Çok rahat canlı yayın alınıyor.

dostum az once bende 6 çekirdek 12 gb ile deneme yaptım görüntüde donma yaşamadım seste kesiklik vardı aksam baska bir video ile deneme yapacagım

tmm da arkadaşlar ekran kartsız vds lerde direct3d olayını nasıl aşıyorsunuz normalde ekran kartı istiyor en azından xsiplit te denedim ????

Not windows 8.1 kurulu 8 gb remli vds de denedim

Son düzenleme:
tmm da arkadaşlar ekran kartsız vds lerde direct3d olayını nasıl aşıyorsunuz normalde ekran kartı istiyor en azından xsiplit te denedim ????

Not windows 8.1 kurulu 8 gb remli vds de denedim

Ben ekstra bir uygulama yapmıyorum. Server 2012 kurulumu. Full Bandicam bu kadar kanalı videoyu canlı yayın ne alacaksan aç yayını başlat. Server 2012 haricinde hiç kullanmadım.

arkadaşlar [MENTION=16987]shaqir[/MENTION] ve diğer cevap verenlere teşekkür ederim
obs kullanarak deniyordum
su an 4 çekirdek 10 gb ramli ssd hard diskli pc de denedim obs den sonra vlc yi yükledim obs ye kaynak olarak vlc video sourceyi eklediğim zaman hiçbir sorun olmadığını gördüm şu an sorunsuz şekilde canlı yayın yapıyorum yapacak deneyip beceremeyenler ayarları böyle yapabilir yada bana ulaşabilir teşekkürler.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri