Vps-Vds onerileriniz bekliyorum (tek istegim yuksek up down hizi)

one_of_others

Kayıtlı Üye
Acikcasi vps -vds terimlerini onceden duymakla beraber yalniz bugun tam anlamiyla arastirabildim. Forumda bu basliklarda acilan bircok konuyu okudum ama yine de yanlis anladigim seyler olabilir . Simdiden kusra bakmayin diyeyim :)

Internet hizim idare eder duzeyde. Yalniz ozellikle bu upload olaylari cok zamanimi goturuyor. Toplu video up-down ya da kanal kopyalamayla isim yok. Fakat birkac videoyu upload etmeye calisinca baya suruyor ve haliyle benim internet hizimi da belli bir sure dusuruyor. Ben de vps ya da vds almayi dusundum hem yeni bir tecrube de edinmis olurdum.

Tek kriterim up - down hizi. Forumda satis yapilan konular var ama isin icine benim bilmedigim hosting vb. gibi bir cok terim girmis. Bu konularda herhangi bir beklentim yok. Sadece up-down hizim daha yuksek olsun yeter. Hangilerini tavsiye edersiniz , ayrica bu konuyu arastirabilecegim bir site var midir ?

Ben çok araştırdım, sunucuların hızları benim istediğim kriterleri karşılamıyor. Bir kaç firmayı test ettim sunucu alarak. Fakat 200 kadar videoyu 2.5-3 saat civarında yükledi. Normal bilgisayarımda aynı zamanda yükler. Hızlı sunucular bulmak önemli ama şuana kadar aradığımı bulamadım. Arkadaşların tavsiyeleri varsa yazarlarsa sevinirim.

garanti ettikleri hız

100 Mbit/sec

buna göre hesapla alıcıların coguda up-down kullanmadıgını varsayarsan.

cok daha fazlası olması muhtemel

garanti ettikleri hız

100 Mbit/sec

buna göre hesapla alıcıların coguda up-down kullanmadıgını varsayarsan.

cok daha fazlası olması muhtemel

cok iyiymis , fiyati da uygun gayet. Baska bir konuda garanti ettikleri hizin cok altinda kaldiklarini yazmislardi.

Kac gigabyte indirma ve upload hakkim var bunda. ve son bir soru almaya karar verdikten sonra yapacagim islemler nolacak ? Donanimsal veya yazilim olarak ?

Abartısız söylüyorum 30-40 firma ile görüştüm (yerli-yabancı) , 6-7 firmada da deneme yaptım , sonunda bi yere karar verip aldım.Demem o ki yabancı lokasyon olduktan sonra hemen hemen her yer aynı bana sorarsanız.Fransa lokasyona göre ingiltere lokasyon olanların hızları biraz daha fark ediyor.

Denemiş olduğum çoğu sunucuda saniyede 15-20 mb indirme gördüm,benim gibi çok dosyayı bi anda indiriyorsanız bu hız yeterli olur zaten.2-3 saatte 9-10 gb indirme yaparsınız.

Upload konusunda genelde değişkenlik gösteriyor sunucular.Bi sunucu 200 mb lik dosyayı 10 dk da upload edemezken diğer sunucu 300 mb lik dosyayı 40-50 sn de atıyor.Bu iki sunucunun indirme hızları aynı.

Velhasılı kelam sonuca gelecek olursak,vps alırken sizin için önemli olan bence upload hızı olacaktır,indirme hızı çoğusunda aynı.Bir de ben karar verdim bi tanesini aldım gibi kabataslak bir cümle söyledim ancak siz yine de deneme yapmadan almayın , sonra pişman olabiliyor insan :)

Abartısız söylüyorum 30-40 firma ile görüştüm (yerli-yabancı) , 6-7 firmada da deneme yaptım , sonunda bi yere karar verip aldım.Demem o ki yabancı lokasyon olduktan sonra hemen hemen her yer aynı bana sorarsanız.Fransa lokasyona göre ingiltere lokasyon olanların hızları biraz daha fark ediyor.

Denemiş olduğum çoğu sunucuda saniyede 15-20 mb indirme gördüm,benim gibi çok dosyayı bi anda indiriyorsanız bu hız yeterli olur zaten.2-3 saatte 9-10 gb indirme yaparsınız.

Upload konusunda genelde değişkenlik gösteriyor sunucular.Bi sunucu 200 mb lik dosyayı 10 dk da upload edemezken diğer sunucu 300 mb lik dosyayı 40-50 sn de atıyor.Bu iki sunucunun indirme hızları aynı.

Velhasılı kelam sonuca gelecek olursak,vps alırken sizin için önemli olan bence upload hızı olacaktır,indirme hızı çoğusunda aynı.Bir de ben karar verdim bi tanesini aldım gibi kabataslak bir cümle söyledim ancak siz yine de deneme yapmadan almayın , sonra pişman olabiliyor insan :)

hocam iyide ttnet'in 8 mb internet hızıyla netlimitsiz tarifesi,dün farcry3'ü indirdim 9 gb dosya 3 saatte indi,e ozaman vps vds her neyse çokta bi ahım şahım özelliği yok upload hızı dışında

aynen ttnet 8mb internet hızıyla zaten saniyede 800/900kb ile indiriyor.. 1 GB dosya 10-15dk da iniyor Ben Bedava vds kullanıyorum :) 200 videoyu 10dkda upload ediyor

aynen ttnet 8mb internet hızıyla zaten saniyede 800/900kb ile indiriyor.. 1 GB dosya 10-15dk da iniyor Ben Bedava vds kullanıyorum :) 200 videoyu 10dkda upload ediyor

ttnet 5-10 liraya upload hızını arttırıyor mu acaba,bi soraym

---------- Mesaj saat 09:14:56 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 08:51:12 civarında gönderildi. ----------

yok arttırılmıyormuş :)

hocam iyide ttnet'in 8 mb internet hızıyla netlimitsiz tarifesi,dün farcry3'ü indirdim 9 gb dosya 3 saatte indi,e ozaman vps vds her neyse çokta bi ahım şahım özelliği yok upload hızı dışında

Upload hızını az görmeyin hocam :) Yalnız bir de şöyle bir şey var benim denediklerim hep 1 gb ramli sunucular , donanım özellikleri artınca indirme hızlarına da etki ediyor diyorlar ona da bakmak lazım.

Upload hızını az görmeyin hocam :) Yalnız bir de şöyle bir şey var benim denediklerim hep 1 gb ramli sunucular , donanım özellikleri artınca indirme hızlarına da etki ediyor diyorlar ona da bakmak lazım.

9-10 gb'ı 3 saattte idircekseniz vps nie alıyonuz :)

9-10 gb'ı 3 saattte idircekseniz vps nie alıyonuz :)

İnterneti ortak kullanıyorsun istediğin zaman indirmeye basamıyorsun , sadece indirme ve yükleme için bilgisayarın oluyor bir de upload hızları iyi , o hızı kendi bilgisayarında görmen imkansız.Şu an için yapabildiğim çıkarımlar bunlar :)

Acikcasi bende boyle dusunuyorum. Zaten hizli bir sekilde download yapabiliyorum ama upload yavas. 300 mb yi 40 saniyede atan hangisi ? Tam benim istedigim :)

İnterneti ortak kullanıyorsun istediğin zaman indirmeye basamıyorsun , sadece indirme ve yükleme için bilgisayarın oluyor bir de upload hızları iyi , o hızı kendi bilgisayarında görmen imkansız.Şu an için yapabildiğim çıkarımlar bunlar :)

Benim var zaten vds sizin için diorum9-10 gb ı 3 saatte indiriyorsa vds veya vps alınmaz :)

hangi firmaya karar kıldın ?

Benim var zaten vds sizin için diorum9-10 gb ı 3 saatte indiriyorsa vds veya vps alınmaz :)

Siz hangi firmayı kullanıyorsunuz hocam ?

---------- Mesaj saat 13:33:18 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:32:48 civarında gönderildi. ----------

hangi firmaya karar kıldın ?

Acikcasi bende boyle dusunuyorum. Zaten hizli bir sekilde download yapabiliyorum ama upload yavas. 300 mb yi 40 saniyede atan hangisi ? Tam benim istedigim :)

Özel mesaj geçiyorum .

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri