Warner Bros Reel Mahkeme/Dava Tebligatı

• Kullanıcı Owen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu konuyla ilgili tebligat parçasını görmeden kesinlikle inanmıyorum. İnanmamda... Ufak tefek tanıdıklardan sordurdum arkadaşlar. Warnerbross ile ilgili her türlü arama şeklinde aramaları yaptırdım... Adliye tarafında böyle bir dava daha önce açılmamış...En azından warnerbross ile ilgili yok. Ama ligtv nin açmış olduğu bir çok soruşturma dosyası var.

Warner acmıyor zaten. Türkiyedeki temsilcilkleri acıyor. Digiturk rubbit vs.

Konuyu ilk açan arkadaşı aradıklarında ne demişler warnerbross demişler... :)
Korkulacak bir durum yok arkadaşlar...

Tebligat parçasının resmini çekip buraya koysun o zaman inanırım.

Ama arkadaş warner olduğunu avukatını arayıp doğruluyor. Hatta kendisi hiç digiturk, rubbit gibi firmalardan bahsetmiyor başka arkadaşlar belirtiyor.
Yanlış okumadıysam..

[MENTION=1]Serk@nYT[/MENTION] hocam sizin de dediğiniz gibi arkadaş için pek bir sıkıntı olmayacağına inanıyorum. Uyarı yapılmaksızın dava açılması yeni bilişim kanunumuza göre zaten başta yanlış. İlk olarak uyarı yapılıp yapılmadığı ve içeriğin halen barındırıp barındırılmadığı önemli.

Hocam sadece başlıktan telif hakkı nasıl arıyorlar ki? Siz sadece başlığa göre telif yemişsiniz? Benim de telif yediğim oluyor böyle başlıklardan ama dava açabilmeleri için en azından içeriğin aynı olması gerekmez mi? Başlığa göre mi açıyorlar davayı nekadar saçma.

Arkadaşlar içerik türkçe olarak mı sunulmuşta buradaki temsilcilikleri dava açmış ? Tabiki eğer öyleyse. Bu konu çok önemli çünkü çoğumuz atmışızdır illaki warner brosun telif hakkına sahip olduğu içeriği.

Ama arkadaş warner olduğunu avukatını arayıp doğruluyor. Hatta kendisi hiç digiturk, rubbit gibi firmalardan bahsetmiyor başka arkadaşlar belirtiyor.
Yanlış okumadıysam..

Kesinlikle öyle. Tebligat parçası isteriz tebligat parçası isteriz...:D

Tebligatın kendisinde kalan parçasını gördüğüm an doğruluğunu bile sorgularım. İfade verdiyse ifade tutanağıda olur... Hangi dosyaya hangi soruşturmaya istinaden olduğunu söylesin ordan bile doğruluğunu sorgularım. ama ortada hiçbir delil yok. yani dava veya soruşturma açıldığına dair delil sunsun inanayım.

Arkadaşlar Warner Bros Türkiye'de çalışan üst düzey bir görevliyle iletişime geçtim, kendisinin çalışma alanı basın ile alakalı biraz daha Publicity Coordinator, daha önce Harry Potter serüvenim nedeniyle kendisiyle defalarca bilgi alışverişimiz olmuştu. Kendisi araştırıp durumla ilgili öğrenebildiklerini bana dönüş yapacağını söyledi, forumu bilgilendiririm dönüş yapıldığında.

Digitürk artık Warnerbros'un Türkiye temsilciliği gibi bir ünvana sahip aralarında dizi film anlaşması var.O yüzden Digitürk'ün aracılığı ile başlamış olabilir bu olay. [MENTION=1896]Owen[/MENTION] hocam geçmiş olsun inşallah en az zararla kurtulursun bu olaydan yalnız müsait olduğunda cevaplarsan sevinirim Youtube'de olmayan bir içeriği mi yüklediniz kanalınıza? Eğer öyleyse telif atmadan direk dava açmış olmaları normal.Zaten Youtube telif hakları konusunda bununla ilgili bir yazı var telif durumunu hafifletici sebeplerde yüklemiş olduğunuz içeriğin daha önce zaten Youtube'de bulunması maddesi.Eğer öyle bir şey varsa bunu gözardı etmeyin.Dizi,film ile uğraşan arkadaşlara da önerim Youtube'de olmayan hiç bir dizi,filmi yüklemeyin.Arkadaşımızın canı yanmış sizinde canınız yanmasın.Ayrıca önce telif atmaları gerekmiyor mu gibi bir düşünce hakim ona da küçük bir hatırlatma yapayım öyle bir gereksinim yok kurumlar içeriği görür görmez size dava açabilirler.Sizin önce telif atmaları gerekiyor durumu Youtube için geçerli bunun dava konusuyla alakası yok içeriğin kaldırılması sadece gelecek dönemlere ait zararı yok eder geçmiş dönemin zararını sizden hukuk yoluyla alırlar.

@Serk@nYT hocam sizin de dediğiniz gibi arkadaş için pek bir sıkıntı olmayacağına inanıyorum. Uyarı yapılmaksızın dava açılması yeni bilişim kanunumuza göre zaten başta yanlış. İlk olarak uyarı yapılıp yapılmadığı ve içeriğin halen barındırıp barındırılmadığı önemli.

hocam bu konuda maalesef yanılıyorsunz şimdiki bilişim kanununa göre önce uyarı açılmıyor önce içerik kapatılıyor sonra dava edilen kişi içeriğin açılması için başvuru yapabiliyor

Film işine girmeyi düşünüyordum.Bu konuyu gördükten sonra tövbe elimi bile sürmem.Bu arada geçmiş olsun hocam.Umarım bu olay başınıza dahada dert olmaz.

Şimdi böyle bir konu açılınca şüpheci arkadaşlarımız da bilgi istiyor haliyle. Warner Bros'a bulaşmayın sadece ben yükleyeyim tarzı bir düşünceye giriliyor ister istemez. :)

ben sadece geri bildirim atarken mahkemelik olabiliriz diye biliyordum çünkü gelen ihtara geri bildirim atarken tüm hukuk olabilecek mahkeme kararlarını kabul ediyorum check butonu filan vardı direk dava açmalarına şaşırdım

Digitürk artık Warnerbros'un Türkiye temsilciliği gibi bir ünvana sahip aralarında dizi film anlaşması var.O yüzden Digitürk'ün aracılığı ile başlamış olabilir bu olay. [MENTION=1896]Owen[/MENTION] hocam geçmiş olsun inşallah en az zararla kurtulursun bu olaydan yalnız müsait olduğunda cevaplarsan sevinirim Youtube'de olmayan bir içeriği mi yüklediniz kanalınıza? Eğer öyleyse telif atmadan direk dava açmış olmaları normal.Zaten Youtube telif hakları konusunda bununla ilgili bir yazı var telif durumunu hafifletici sebeplerde yüklemiş olduğunuz içeriğin daha önce zaten Youtube'de bulunması maddesi.Eğer öyle bir şey varsa bunu gözardı etmeyin.Dizi,film ile uğraşan arkadaşlara da önerim Youtube'de olmayan hiç bir dizi,filmi yüklemeyin.Arkadaşımızın canı yanmış sizinde canınız yanmasın.Ayrıca önce telif atmaları gerekmiyor mu gibi bir düşünce hakim ona da küçük bir hatırlatma yapayım öyle bir gereksinim yok kurumlar içeriği görür görmez size dava açabilirler.Sizin önce telif atmaları gerekiyor durumu Youtube için geçerli bunun dava konusuyla alakası yok içeriğin kaldırılması sadece gelecek dönemlere ait zararı yok eder geçmiş dönemin zararını sizden hukuk yoluyla alırlar.

Hocam iyi de Youtube'da olmayan Afrika'da bir yapım şirketinin filmini attın. Türkiye'de de temsilciliği yoktur zaten hiç bir şey olmaz bence. Ünlü firmaların filmlerine bulaşmamak lazım sadece.

hocam bu konuda maalesef yanılıyorsunz şimdiki bilişim kanununa göre önce uyarı açılmıyor önce içerik kapatılıyor sonra dava edilen kişi içeriğin açılması için başvuru yapabiliyor

Yanlış değil sadece eksik, servis sağlayıcısı yurt içindeyse silinebilir bile. Giriş engeli sadece ülke içinde yapılıyor ama yurt dışında yayınlanmaya devam ediyor. Dünya genelinde engellenemiyor. Site sahibi tamamen silmedikçe dava devam ettirilebilir.

zaten direk dava olması şaşırtıcı... önce suçduyurusunda bulunulur daha sonra ifade vs ve en son dava aşamasına geçilir..... hemen dava açılmaz ... önce kaldırma falan talep etmesi lazım ilginç bir olay geçmiş olsun

· Kanunun Ek 4 üncü maddesi uyarınca, dijital iletim de dâhil olmak üzere işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla servis ve bilgi içerik sağlayıcılar tarafından eser sahipleri ile bağlantılı hak sahiplerinin bu Kanunda tanınmış haklarının ihlâli halinde, hak sahiplerinin başvuruları üzerine ihlâle konu eserlerin üç gün içinde içerikten çıkarılması ihtar edilir. Söz konusu istemin yerine getirilmemesi halinde Cumhuriyet savcısına yapılan başvuru üzerine, üç gün içinde servis sağlayıcıdan ihlâle devam eden bilgi içerik sağlayıcısına verilen hizmetin durdurulması istenir. İhlâlin durdurulması halinde bilgi içerik sağlayıcısına yeniden servis sağlanır. Ancak ihlalin durdurulmaması halinde bilgi içerik sağlayıcısının söz konusu fiili FSEK. uyarınca suç teşkil eder.

Eser ya da bağlantılı ya da mali hak sahipleri ya da yetkili meslek birliği tecavüzün gerçekleştiği veya sonuçlarının meydana geldiği yerin savcılığına başvurur. Şikâyet üzerine Cumhuriyet savcısı suç konusu eşya ile ilgili olarak 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre elkoyma koruma tedbirinin alınmasına ilişkin gerekli işlemleri yapar. Cumhuriyet savcısı ayrıca, gerek görmesi hâlinde, hukuka aykırı olarak çoğaltıldığı iddia edilen eserlerin çoğaltılmasıyla sınırlı olarak faaliyetin durdurulmasına karar verebilir. Ancak, bu karar yirmidört saat içinde hâkimin onayına sunulur. Hâkim tarafından yirmidört saat içinde onaylanmayan karar hükümsüz kalır.

serkan hocam bir konu açılmasını istiyorum sabitlensin ve hangi tür videolar mahkemelik olabilir diye bir bölüm açalım bari önceden önlem alabilelim, tartışalım umarım çok faydalı olur.

serkan hocam bir konu açılmasını istiyorum sabitlensin ve hangi tür videolar mahkemelik olabilir diye bir bölüm açalım bari önceden önlem alabilelim, tartışalım umarım çok faydalı olur.

Tamamen sana ait olmayan her video mahkemelik olabilir.

tekrar dönüp dolaşıp aynı yere geldik ÖZGÜN çalışmak lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri