Web_Scripti ile Kapanmalara Karşı Önlemler

Web_Scripti

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.videoyap.com
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle bu konuda sıkıntınız varsa yazımı tamamen okumanızı öneririm. Önyargıyla yaklaşırsanız, yazıyı da atlayarak okursunuz. Bu yazı bir bütünlük içerir. Emin olun ki, bu maddelerden bir tanesi dahi çok değerlidir. %100 emin olmadığım hiç birşey hakkında yorumlama yapmadım. Tamamen gördüğüm, uyguladığım ve test ettiğim maddelerdir. Ben bu yazımı forumda paylaşma nedenim ise videoyap içerisinde herkes bilmesin, her şekilde çalışanlar bilsinler diyedir.

1) Kanallarınıza her girişten önce modeme reset atarak ip adresini değiştirin ve yine her girişden önce muhakak tarayıcıdaki çerezleri silin. Firefoxu açtığınızda ctrl+shift+p tuşuna basınca gizli sekme açılır. buradan kanala girebilirsiniz ve o zaman çerez silmenizede gerek kalmaz. Eğer gizli sekme kullanacaksanız bir kanalla işiniz bitince tamamen firefoxu kapatın. Modemi resetledikten sonra tekrar firefoxu açıp yine ctrl+shift+p yapıp gizli sekmeye giriniz. Eğer statik ip kullanıyorsanız, ip adresiniz sabit kalıyorsa. Youtube üzerinden günde en fazla 1 kanala giriş yapınız.

2) Bu madde sadece kanalı kendi açanlar için geçerlidir. Kanallarınızı açarken ilk adımda sizden telefon doğrulaması istiyorsa şuanda youtube zaten sizi yakalamış demektir. Boşuna kanal açmayınız, eşleştirdiği diğer kanal hangisiyse o kapanınca bu açacağınız kanalda kapanır. yukarıdaki maddeleri yaparak bu onay çıkmamasını sağlatabilirsiniz.

2) Kanallarınızın maillerini telifleri görmek için ortak bir gmail adresine yönlendirmeyiniz. Bir kanalınız spamden kapanınca diğerlerinin kapanmasına neden olmaktadır. Daha önceden bunu youtube kontrol etmiyordu artık etmeye başladı.

3) Kanallarınıza kurtarma maili girin, fakat kurtarma maillerini hep aynı mail adresi yapmayınız. Yine bir kanalınız spamden kapanırsa o kurtarma mailini kullamış tüm kanalları youtube kapatabiliyor. Mesala kanalınızın mail adresi : [email protected] bu kanal için [email protected] girebilirsiniz. Bu yandex adresini açmanıza gerek yoktur. Sadece kurtarma maili girerek güvenilir ve program kullanmadan açılmış kanal olduğunu ispatlamanız içindir.

4) Kanalı başı günlük en fazla 50 video atmanızı öneriyoruz. 50'den sonrası risk almaya başlar. Ayrıca bir kanal spamden banlanınca üstteki maddelerde kendinizi yakalatırsanız diğer kanallarınızı kapatırsınız. Bu nedenle çok kanal çalışıp günlük her kanala 50'şer tane atabilirsiniz.

5) Kanallanızı açtınız ve adsense kullanmayı hedefliyorsunuz. Para kazanmayı hemen açın. Kanala 1-2 ay boyunca durmadan hergün az az video yükleyip aktif haber kanalı gibi kanal açacaksanız adsenseye en başından bağlayınız. Fakat kanala sürekli yükleme yapmak istemiyor, sadece 5-10 gün yükleme yapıp sonra kenara çekmek istiyorsanız; 5-10 gün sonra yüklemeler bittikten sonra adsensenizi kanala bağdaştırınız. Mesala 20 kanalı açtınız ve hemen adsenseye bağladınız. 2-3 tanesi kapandıgı zamanda adsenseniz tehlikeye girer, adsense tehlikeye girmese o anda içinde olan ve yükleme yapılan diğer kanallarda tehlikeye girer. Aynı zamanda adsenseye bağlı olduğu için kapanan kanalların içerisine girip onları silmek gerekir. Ayrıca, kanal topluluk alınca adsenseye bağlı diğer kanallarında para kazanma özelliğini tehlikeye atar, ama 5-10 gün sonra bağlamış olsaydınız topluluk zaten kısa sürede genellikle geldiği için para kazanmayıda tehlikeye atmamış olur. Bu nedenle kanallarınıza videoyu yükleyip kenara bırakma taraftaraysanız yüklemelerin hepsini bitirdikten sonra o kanala 1 gün sonrada girip adsenseye bağlayınız. Bunun dezavantajı ise bu 5-10 günde adsense bağlanmadan önce kanalın kazandığı paralar genellikle adsenseye aktarılmıyor.

6) Alt kanal çalışan biriyseniz, ana kanala yükleme yapmayınız. Alt kanal olarakda 1'den fazla alt kanal çalışmayınız. Çünkü 1 hesapda 1 den fazla kanal olursa 1 tanesi spam nedenli kapanınca genellikle otomatik olarak diğeride kapanıyor.

7) Kanallanıza yüklemeyi tamamladınız, artık botda kanalla alakalı bir işlemde yapmayı planlamıyorsunuz. Kanalı botdan sildikten sonra, kesinlikle tokenını googledan siliniz. Bunu yapmayanlarda yüklemesi bitmiş eski kanallarınızın kapanmasına sebebiyet verebilirsiniz. Kullandığınız client id ve secret spam'e düştüğünde o anda yükleme yapılan kanallar zaten kapanır. Geçmişte o client üzerinden token verilmiş kanallarda kapanma yaşanabilir. Kanalınıza yüklemeniz bittiyse, kanala giriş yapın ve Google'da kanalın tokenını silmek için buraya tıklayınız.

8) Eğer kanalınızın çok doğru açıldığına eminseniz, özgün video üret kısmından 1 video atınca 24 saat içerisinde kanal kapanıyorsa client id ve secretiniz spame düşmüş demektir. Hemen client id ve secret değiştirmelisiniz. Client id ve secret çok fazla spam içerikli video atmakla, ortalama eklenen her kanalın kapanma oranı %20'nin üstüne çıkarsa olur. Bu nedenle ortak client id ve secret kullanılmasını öneriyoruz. Fakat birgün gelirde ortak client id'yi youtube kirlenmiş olarak gösterirse o anda o ortak client id ve secret ile yüklenen tüm kanallar kapanır. İşte bu nedenle, bu kurallara uygun ve kendi client id ve secretinizle çalışmanız sizi her zaman 1 adım önde olmanızı sağlar.

9) Eğer 20dk üstü video çalışıyorsanız, toplu video bölümünü kullanmayınız. buradaki ünlem geçme sınırı şuanlık 500mb olduğu için büyük videolarınızda ünlem geçmeyi yapamadığı için indirdiği gibi youtube hesabınıza yükler. Yüklendiği anda youtube onun spam video olduğunu görür. Bunun gibi 3-5 video atılması kanal kapanmasına %99 sebebiyet verir. Fakat Anasayfa ve Toplu linkde ünlem geçmede sınır bulunmuyor. Büyük video çalışacağınız kanalları Toplu linkde hızlıca çalışabilirsiniz. Bir kanala ait videoların linklerini toplu video link göster ile çıkarıp kolayca toplu linkde çalışabilirsiniz. Ayrıca Videoyap vdsli sistemde hiç bir yerde video atma sınırı, ünlem geçme için mb sınırı, video editleme içinde mb sınırı bulunmamaktadır.

10) Toplu Videolar bölümünde hızlı yükleme özelliği 1 dakikada 50 tane videoyu yükler. Bunu bir kişinin yapması imkansızdır. Bu nedenle hızlı yüklemeyi 1-2 videodan fazlasını yükleyecekseniz seçmeyiniz risk içerir.

11) Bu madde %100 emin olunan bir durum olmadığı için sadece sitemizdeki duyurular bölümünde yazmaktadır.

Son düzenleme:
Hocam 7 dkda anlayarak okunacak bir makale değil. Muhakak bunlardan birine takılmışsınızdır. Destekden yazarsanız inceleyip hangisi olduğunuda söyleriz hocam

hocam sonradan okudum da kurtarma maili aklıma yattı ben hepsini bir yapıyordum.

hocam bi de şu kanallarım sayfasından id falan veriyoruz ya ana mail gibi o da kapanmıştı acaba onun kapanması oradaki kanalların hepsini etkilemiş midir?

Elinize emeğinize sağlık öncelikle.Lakin gizli seekme mevzusuna değinmişsiniz hocam ama youtube gizli sekmeden dahi girseniz hangi tarayıcıdan girdiğimizi çok rahat anlıyor.pek birşey değiştiğini düşünmüyorum gizli yada normal sekme olmasının.
2.hususta telefon onayı istemeden açtığım kanallar temiz olduğu halde kapandı.sebebi dandik içerik atmış olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.şu aralar her mailde tel onayı var ama kıyım falan koymadı çatur çutur yardırıyorum.Geri kalan madddelerde oldukça haklısızınız..Tekrarda sağolun zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için..

Modem reset, ip konusunda; proxy kullansak farklı ülkelerden giriş yapıyor gibi yapsak faydası olur mu?

Modem resetlemek her seferinde zor tabii ama emek vermek gerekiyor onu da biliyorum. Sadece proxy konusunu merak ettim.

Hocam 7 dkda anlayarak okunacak bir makale değil. Muhakak bunlardan birine takılmışsınızdır. Destekden yazarsanız inceleyip hangisi olduğunuda söyleriz hocam

Hocam ben videoyapta spami yapamıyorum artık.Güncel çalışıyorum ve anasayfadan yükleme yapıyorum.O sırada hep kanaldayım en az kapanma bu şekilde oluyor.Geçen 4 alt kanalımın bulunduğu bi gmail spamlendi.Nedini topluluk yiyen kanallar artık spame düşüyor.Google önce topluluk aldığım kanalı kapattı.Sonra diğer alt kanalları(İp de önemli tabi)

Modem reset, ip konusunda; proxy kullansak farklı ülkelerden giriş yapıyor gibi yapsak faydası olur mu?

Modem resetlemek her seferinde zor tabii ama emek vermek gerekiyor onu da biliyorum. Sadece proxy konusunu merak ettim.
proxy demek risk demek.şöyleki;bugün x kanalına fransa yarın amerika ertessi zmaan fransa sonra türkkiye gir.kanal %100 kapalı

kanal, kanal, kanal derim başka bişey demem, kanalınızı güzel açın hiç bir şey olmaz, saçma sapan kanallar alınıyor, ya da en kötüsü bu şekilde açılıyor
1 şekilde o kanalların biri spama düştü mü takır takır geliyor gerisi
temizce kanal açın, günde 2-3 kanaldan fazla açmayın hiç bir şey olmaz

Detaylı anlatım olmuş, teşekkürler.

Allah razı olsun teşekkürler hocam.

hocam sonradan okudum da kurtarma maili aklıma yattı ben hepsini bir yapıyordum.

hocam bi de şu kanallarım sayfasından id falan veriyoruz ya ana mail gibi o da kapanmıştı acaba onun kapanması oradaki kanalların hepsini etkilemiş midir?

Client id ve secret normalde kirlenir ve kapanmaz. Ben bu 4 ayda 3 kişinin client id ve secretinin kapandıgını gördüm. Bunların 3üde kanallarına günlük 2000-3000 video atanlardı. Hatta bir tanesi 12000 video emri vermişti. Siz böyle yapmamış olabilirsiniz ama tüm kanalların size ait oldugunu tespit eder ve hepsine spam derse sonu kaçınılmaz olur hocam.

Elinize emeğinize sağlık öncelikle.Lakin gizli seekme mevzusuna değinmişsiniz hocam ama youtube gizli sekmeden dahi girseniz hangi tarayıcıdan girdiğimizi çok rahat anlıyor.pek birşey değiştiğini düşünmüyorum gizli yada normal sekme olmasının.
2.hususta telefon onayı istemeden açtığım kanallar temiz olduğu halde kapandı.sebebi dandik içerik atmış olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.şu aralar her mailde tel onayı var ama kıyım falan koymadı çatur çutur yardırıyorum.Geri kalan madddelerde oldukça haklısızınız..Tekrarda sağolun zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için..

Merhaba hocam, firefox da gizli sekmeden girmeninde detayı var hocam. Eğer komple kapatıp açarsanız ve hiç bir zaman anasekmeyi kullanmadan hep gizli sekmeyi kullanırsanız yakalamıyor. Şahsen ben onu kullanıyorum.

Telefon onayı istememiş olabilir, fakat sonrasında yakaladığı bir yer olursa hepsini birden ayağını kaydırır.

İnşallah bu şekilde hep kapanmasız geçirirsiniz.

Evet hangi tarayıcıdan girdiğimizi biliyor ama önemli olan Google Chrome harici bir tarayıcı kullanmak. Yani ufak detaylara dikkat edilirse kapanma ihtimali de düşer. Gizli sekmeden girdiğiniz tarayıcıda daha önce herhangi bir google hesabına girmemiş olmanız size büyük avataj sağlar, lâkin daha önce bir google hesabına girmişseniz google multi hesap kullandığınızı farkeder ve sizi ona göre değerlendirir. Bu yüzden chrome harici ve sıfır bir tarayıcı ile gizli sekmeyi öneririm.

Son düzenleme:
Evet hangi tarayıcıdan girdiğimizi biliyor ama önemli olan Google Chrome harici bir tarayıcı kullanmak. Yani ufak detaylara dikkat edilirse kapanma ihtimali de düşer. Gizli sekmeden girdiğiniz tarayıcı da daha önce herhangi bir google hesabına girmemiş olmanız size büyük avataj sağlar, lâkin daha önce bir google hesabına girmişseniz google multi hesap kullandığınızı farkeder ve sizi ona göre değerlendirir. Bu yüzden chrome harici ve sıfır bir tarayıcı ile gizli sekmeyi öneririm.
pcde chrome dahi yüklü değil.mozilla kullanıyorum ama kontrol ettiğimde görüyor.ama yinede öyle kullanmayı deneyeceğim

Proxy kullanırken ip değişiyor mu? Gmailde etkinliklerden takip edeceksin hocam(ben değiştiğini görmedim).

proxy demek risk demek.şöyleki;bugün x kanalına fransa yarın amerika ertessi zmaan fransa sonra türkkiye gir.kanal %100 kapalı

%100 kapalı demişsin de hocam sen spam mantığı ile düşünüyorsun.Gezginci biri her gün farklı bi ülkeden girecektir ve emin ol hiçbir sorun yaşamayacaktır.Burda dikkat edilmesi gereken videonun nasıl ve nerden yüklendiğidir.

Yok mesela atıyorum 5 kanalım var, not alarak her birine belli bir ülkenin proxysiyle girsem demek istemiştim. 1. kanala sürekli fransa 2.ye sürekli Türkiye gibisinden.

Hep farazi konuşuyorum gerçi, yapıp denemek lazım.

Eğer 20dk üstü video çalışıyorsanız, toplu video bölümünü kullanmayınız. buradaki ünlem geçme sınırı şuanlık 500mb olduğu için büyük videolarınızda ünlem geçmeyi yapamadığı için indirdiği gibi youtube hesabınıza yükler.

Hocam sisteminize ayar çekip uyarı verse daha iyi değil mi ? 500 Mb den büyükse yükletmesin o halde indirdiği gibi youtube hesabımıza yüklüyeceğine..

Merhaba hocam,

geçen ay sonunda çine gitmiştim 12 gün boyunca. Belki bir çoğunuz bilir. Çinde zaten google ve youtube kapalı. Dns ayarlayıp giriş yapmıştım. Hep türkiyeden girdiğim ve proxy olarakda ingiltere kullandığım kanallara çinde girdim. Anında benden cep telefonu istedi tabi kanal kapanmamıştı. Dedimki 1 tanesine cep no gireyim birisine cep no girmeyim kapatayım dedim. Türkiyeye geldiğimde ise cep no girmediğim kanal kapanmıştı. Bu 2 kanalda çok iyi kazandıran 2 yıllık kanallarımdı. Siz düşününkü bu proxyle aynı şey demektir. Eğer proxy kullanacaksanız hep aynı ülkeyi tercih edin. Alttaki arkadaşın dediği gibi bugün amerika, yarın ingiltere sonrada türkiye yaparsanız çok risk demektir. 1 tane farklı ülkede sıkıntı hiç görmedim. Tabiki türkiyeden girdiniz 3 saat sonra amerikadan girersen affetmez youtube seni.

Hocam ben videoyapta spami yapamıyorum artık.Güncel çalışıyorum ve anasayfadan yükleme yapıyorum.O sırada hep kanaldayım en az kapanma bu şekilde oluyor.Geçen 4 alt kanalımın bulunduğu bi gmail spamlendi.Nedini topluluk yiyen kanallar artık spame düşüyor.Google önce topluluk aldığım kanalı kapattı.Sonra diğer alt kanalları(İp de önemli tabi)

Merhaba hocam, nedenini şöyle açıklayayım. siz anasayfada yükleme yapma emrini verdiniz kanalda ise bulunduğunuzda aynı saniyede işleme denk gelmez. Ama toplu videodada ise siz zamanı bilemezsiniz aynı saniyeye hop diye denk gelir. altta sunucu çalışıyor hocam. Önemli olan aynı saniyeye denk gelip 2 tane işlem yaptırmamaktır. Anasayfadan çalışanlarda bu durumu bende gözlemleyemedim youtube emir olarak aynı saniyede 2 farklı emir olmasına dikkat ediyor o zaman bu işi kişi değil robot yapıyor diyor.

Merhaba hocam, aynen dediğin gibi 2 farklı ülke sıkıntı değil ama 2 den sonrası büyük sıkıntı.

kanal, kanal, kanal derim başka bişey demem, kanalınızı güzel açın hiç bir şey olmaz, saçma sapan kanallar alınıyor, ya da en kötüsü bu şekilde açılıyor
1 şekilde o kanalların biri spama düştü mü takır takır geliyor gerisi
temizce kanal açın, günde 2-3 kanaldan fazla açmayın hiç bir şey olmaz

Merhaba hocam,

Aynen bende günde 5-6 dan fazla kanala aynı pcden girenlerin yakalanma olasılıklarını çok yüksek görüyorum. Her kanalla canla başla ve özenerek ilerlerseniz hiç birşey olmuyor.

Evet hangi tarayıcıdan girdiğimizi biliyor ama önemli olan Google Chrome harici bir tarayıcı kullanmak. Yani ufak detaylara dikkat edilirse kapanma ihtimali de düşer. Gizli sekmeden girdiğiniz tarayıcı da daha önce herhangi bir google hesabına girmemiş olmanız size büyük avataj sağlar, lâkin daha önce bir google hesabına girmişseniz google multi hesap kullandığınızı farkeder ve sizi ona göre değerlendirir. Bu yüzden chrome harici ve sıfır bir tarayıcı ile gizli sekmeyi öneririm.

Merhaba hocam,

aynen kesinlikle katılıyorum bu konuda. değinmeyi unutmuşum chrome olayına. Her zaman normalde değindiğim birşeydir. Teşekkürler hocam.

Bilgilendirme için teşekkürler çok yararlı bir paylaşım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri