Webmoney Bozum

• Kullanıcı furkanture20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Paypal, Payoneer, Webmoney ve Diğer Ödeme Çözümler
Merhaba arkadaşlar, konuyu hiçbir çarpıtma isteği bulundurmadan konu sahibine bir şey söylemek istiyorum.

Webmoney'in skype desteği ile iletişime geç kardeşim. Onlara yaşının 18 olmadığını ve hesabını formal yapmak istediğini söyle. Onlar sana Webmoney'de 18 yaş gereksinimi olmadığını söyleyecekler. Akabinde sana çözüm yolu göstericekler. Şu şekilde:
Kimliğini arkalı önlü bir şekilde onların anlattığı gibi anlattıkları yere yükleyeceksin. Sonra da üye olurken eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğin adresine yine desteğin anlattığı şekilde mektup talebinde bulunucaksın. Bu mektup senin üzerine fatura olmadığından ve fatura beyan edemediğinin alternatifi olarak adresini doğrulamak için olacak. Bu mektup sana Webmoney tarafından Moskova'dan gönderilecek. Yaklaşık 2-3 haftada geliyor. Zarfın üstünde Webmoney yazar. Mektup geldiğinde de içinde Rusça başta olmak üzere altında da İngilizce açıklaması olacak. Ve mektubun sonuna doğru Verification yani Aktivasyon kodun olacak onu mektupta belirtilen linke gidip orda o kodu girerek adres aktivasyonunu da yapıcaksın. Bu arada tekrar söylüyorum adresin kesinlikle doğru olmalı harfi harfine... Şimdi de senin webmoney purse'lerine gelen parayı nasıl çekeceğin konusuna gelelim. Ailenden(baba,anne) birinin banka hesabı var ise Webmoney diyor ki soyad tutan banka hesabına biz paranızı gönderebiliriz. Arkadaşlar daha ne illegal kovalaması yapıyorsunuz? Adamlar daha ne yapsınlar? Her şeyi sunuyorlar bize.

Destekle iyi bir iletişim kurman, çözüm odaklı hareket etmen ve her adımı dikkatli bir şekilde hatasız gerçekleştirmen dileğiyle...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Webmoney yetkilisi arkadaşım az sakin ol lütfen. Ben senin açıklamalarını okurken geriliyorum.

Webmoney yetkilisi arkadaşım az sakin ol lütfen. Ben senin açıklamalarını okurken geriliyorum.

Eğer açıklamalar biraz gergin geldiyse kusura bakmayınız. Sadece konunun ehemniyeti yüksek. Bu yüzden de biraz ciddi gelmiş olmalı açıklamalar.

Genel olarak: Türkiye'de kanunlara uygun servislerimiz var. Ancak global bir firma olduğumuzdan diğer ülkelerde geçerli olan bazı esnek hizmetlerimiz de var. Bizlerin önem verdiği ise diğer ülkelerin esnekliğini siz kullanmaya çalışmadan Türkiye'de açılan servislerimizi kullanmanızı sağlamak. İleri de şu anda olduğu gibi hiç bir kullanıcımızın sorun yaşamasını istemiyoruz.

Kısaca lütfen Türkiye içi servisleri kurallara uygun kullanalım ki zaten bu servizler tüm rakiplerimize göre daha uygun komisyonlu ve hızlıdır.

Tekrar yanlış anlaşıldıysak kusurumuza bakmayınız.

---------- Spam Engelliyici 10:37 ---------- Önceki Mesaj 10:33 ----------

[MENTION=25721]WebMoneyTürkiye[/MENTION] merhabalar. Diyelim ki alışverişimiz oldu ve birisi bana para gönderdi. Hesabı onaylı değil ama para gönderebiliyor.. Benim hesabım onaylı kabul ettim. Peki bu durumda benim hesabımda mı bloke olacak? Yani ben bilemem ki adamın hesabının onaysız olduğunu. Örnek vermek istedim..

Tamamen yanlış anlaşılmış. Biz bu şekilde basit bir şekilde hesap blokesi yapmıyoruz. Tek bir sebep ile yapılıyor. O da zaten kanun ve kurallardan dolayı. WebMoney'i alım satım olarak ticari kullananlar çıkabiliyor. (WebMoney yükleme ve bozum işlemini yapıyorlar ve gelir elde ediyorlar). Bu durumda e-para kanunlarına aykırı ve engelleme durumundan direkt WebMoney'in kendisi kanunlarla zorunlu tutuluyor.

Umarım biraz daha net açıklayabilmişizdir. Belirttiğimiz gibi tek sebebi WebMoney alım satım yapmanın e-para kanunlarınca yasal olmaması. Sadece lisans sahibi firma olarak firmanın kendisi bu işlemleri kendi resmi servisleri ile yapabiliyor.

Eğer açıklamalar biraz gergin geldiyse kusura bakmayınız. Sadece konunun ehemniyeti yüksek. Bu yüzden de biraz ciddi gelmiş olmalı açıklamalar.

Genel olarak: Türkiye'de kanunlara uygun servislerimiz var. Ancak global bir firma olduğumuzdan diğer ülkelerde geçerli olan bazı esnek hizmetlerimiz de var. Bizlerin önem verdiği ise diğer ülkelerin esnekliğini siz kullanmaya çalışmadan Türkiye'de açılan servislerimizi kullanmanızı sağlamak. İleri de şu anda olduğu gibi hiç bir kullanıcımızın sorun yaşamasını istemiyoruz.

Kısaca lütfen Türkiye içi servisleri kurallara uygun kullanalım ki zaten bu servizler tüm rakiplerimize göre daha uygun komisyonlu ve hızlıdır.

Tekrar yanlış anlaşıldıysak kusurumuza bakmayınız.

---------- Spam Engelliyici 10:37 ---------- Önceki Mesaj 10:33 ----------

Tamamen yanlış anlaşılmış. Biz bu şekilde basit bir şekilde hesap blokesi yapmıyoruz. Tek bir sebep ile yapılıyor. O da zaten kanun ve kurallardan dolayı. WebMoney'i alım satım olarak ticari kullananlar çıkabiliyor. (WebMoney yükleme ve bozum işlemini yapıyorlar ve gelir elde ediyorlar). Bu durumda e-para kanunlarına aykırı ve engelleme durumundan direkt WebMoney'in kendisi kanunlarla zorunlu tutuluyor.

Umarım biraz daha net açıklayabilmişizdir. Belirttiğimiz gibi tek sebebi WebMoney alım satım yapmanın e-para kanunlarınca yasal olmaması. Sadece lisans sahibi firma olarak firmanın kendisi bu işlemleri kendi resmi servisleri ile yapabiliyor.

Aydınlatıcı cevabınız için teşekürler. Fakat Şuanda webmoney kullanımı forumda çok fazla arttı. Bunun için önlem olması açısından bir uyarı konusu açabilirseniz ve herkesi bilgilendirirseniz çok iyi olur bence...

[MENTION=25721]WebMoneyTürkiye[/MENTION] merhabalar. Diyelim ki alışverişimiz oldu ve birisi bana para gönderdi. Hesabı onaylı değil ama para gönderebiliyor.. Benim hesabım onaylı kabul ettim. Peki bu durumda benim hesabımda mı bloke olacak? Yani ben bilemem ki adamın hesabının onaysız olduğunu. Örnek vermek istedim..
Evet güzel soru paypal gibi normal alisverislerimizde sorun oluyor mu? Itiraz sinirlama vs yani kanal alacaz wb ile odersek etkisi olur mu

Paypalda hesaba para çekmi bir hafta zaman alıyordu, o yüzden bozum yapıyordu millet...
Webmoney hesabınızda para varsa aynı gün içinde zaten bankaya çekebiliyorsunuz
Paypal bozumu gibi bir işleme zaten gerek kalmıyor ki...

Evet güzel soru paypal gibi normal alisverislerimizde sorun oluyor mu? Itiraz sinirlama vs yani kanal alacaz wb ile odersek etkisi olur mu

Merhabalar,

Çok daha net açıklayalım. WebMoney hesabınızdaki para ile kesinlikle alışveriş yapabilirsiniz, arkadaşlarınıza ödeme gönderebilirsiniz. Bunda hiç bir sakınca kesinlikle yok.

Buradaki anlatılmak istenen biraz daha farklı; bazı kişiler WebMoney alım satımı yapıyor. Yani sizden WebMoney alıyor ve karşılığında bir komisyon keserek nakit para yolluyor size. Bu da E-Para kanunlarına aykırı. Dolayısı ile WebMoney kurallarına da. WebMoney hesabınızdaki parayı nakit olarak alacaksanız zaten aynı gün içerisinde ödemeyi gönderiyoruz. Dolayısı ile sadece WebMoney olarak bizim açtığımız servisleri kullanmanızı rica ediyoruz.

@WebMoneyTürkiye kendiniz paypal to wmz yapmiyonuz. insanlara neden engel oluyrosunuzki ? bana 2500tl paypal bakiyemi wmz yapmam lazim. birinden alsam bloklanicakmiyiz ikimizde? ben bundan para kazanmiyorum. ustune parada veririm yapan olursa tabiiki . her kes paypal bozum yapiyorda webmoney neden buna karshi. yada kendiniz yapiyorsaniz o zaman paypal to wmzde yapin biz de arachi aktarmayalim

@WebMoneyTürkiye kendiniz paypal to wmz yapmiyonuz. insanlara neden engel oluyrosunuzki ? bana 2500tl paypal bakiyemi wmz yapmam lazim. birinden alsam bloklanicakmiyiz ikimizde? ben bundan para kazanmiyorum. ustune parada veririm yapan olursa tabiiki . her kes paypal bozum yapiyorda webmoney neden buna karshi. yada kendiniz yapiyorsaniz o zaman paypal to wmzde yapin biz de arachi aktarmayalim

Merhaba,

PP to WM yapma ihtiyacınız nedir? Buna göre bir çözüm üretmeye çalışalım. Sonuçta WM bozumu ile gelir elde eden bir durumda olmayacaksınız.

Bu arada bu durumu sadece biz değil tüm bizim sektörümüzdeki firmalar engellemekle yükümlüdür. Bize özel bir durum değildir.

---------- Spam Engelliyici 22:59 ---------- Önceki Mesaj 22:58 ----------

@3l1k çünkü bu işte tekel olmak istiyorlar.

Açıkçası zaten kendi firmamızın ürününde tekel olmama gibi bir durum zaten söz konusu değil. Elbette bayilikler açıyoruz. Ama resmi kontratlı şekilde. Kanun ve yönetmeliklere uymak zorundayız.

@WebMoneyTürkiye bu kural bir yerde yazılı mı?
kendi cüzdanlarımız arasında yaptığımız transferler de sonuçta kazanç amaçlı değil.

Aşağıdaki linkte servislerimizi çeşitli amaçlarla ticari olarak kullanmak isteyen tüzel kişiliklere yönelik bilgilendirmeler mevcuttur:

https://wiki.wmtransfer.com/projects/webmoney/wiki/Information_for_legal_persons

Buradaki Transaction Automation Tool (TAT) kısmında sorduğunuz alan ile ilgili açıklamalarımız var. TAT pasaportunu sadece bizimle bayilik sözleşmesi yapanlara veriyoruz. Ve burada belirtilen işlemleri yapanlar TAT pasaportu almalıdır.

Tek sorun fatura ise bir internet sitesinden alışveriş yap adresini webmoneyde verdigin aynı adresi gir. Gelen faturayıda yolla onaylanır. Kimlik onayında yaşı sorun ederlermi onu tam bilmiyorum @furkanture20

Aşağıdaki linkte servislerimizi çeşitli amaçlarla ticari olarak kullanmak isteyen tüzel kişiliklere yönelik bilgilendirmeler mevcuttur:

https://wiki.wmtransfer.com/projects/webmoney/wiki/Information_for_legal_persons

Buradaki Transaction Automation Tool (TAT) kısmında sorduğunuz alan ile ilgili açıklamalarımız var. TAT pasaportunu sadece bizimle bayilik sözleşmesi yapanlara veriyoruz. Ve burada belirtilen işlemleri yapanlar TAT pasaportu almalıdır.
3 aydir bayilik icin bekliyorum onu da gerceklestirmiyorsunuz

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3 aydir bayilik icin bekliyorum onu da gerceklestirmiyorsunuz

Merhabalar,

Bayilik başvuruları bir süredir değerlendirilemiyor. Bunun sebebi ülkedeki yeni E-Para kanunlarının oturma sürecinin uzaması. Ancak bu süreci geride bırakmak üzereyiz. Başvurular kayıt altında. İstisnasız herkes ile çok kısa bir süre içerisinde tüm yaptırımlar (BDDK tarafından) belli olduğunda iletişime geçeceğiz. Takdir edersiniz ki ülkede bu alanda belirsizlik varken yeni anlaşmalara gidemedik.

En kısa sürede görüşmek üzere.

@WebMoneyTürkiye sonuçta bunlar bizi ilgilendiren bir durum değil gibi.
her transfer uygunsuz ve yasak mı diyorsunuz siz şimdi.
benim birine olan dolar borcumu wmz yle yollayamayacaksam ne anladım ben bir yerde dolar cüzdanım olmasından ...

sonuçta kazanç amaçlı olmayan ayda yılda bir yapılan tanıdıklar arası transfer sorun yaratmamalı ve yaratacağını da sanmıyorum.siz burdan bunları tespit edip haksız yere sorun çıkaracaksanız bence forumda da kalmamalısınız.

@WebMoneyTürkiye sonuçta bunlar bizi ilgilendiren bir durum değil gibi.
her transfer uygunsuz ve yasak mı diyorsunuz siz şimdi.
benim birine olan dolar borcumu wmz yle yollayamayacaksam ne anladım ben bir yerde dolar cüzdanım olmasından ...

sonuçta kazanç amaçlı olmayan ayda yılda bir yapılan tanıdıklar arası transfer sorun yaratmamalı ve yaratacağını da sanmıyorum.siz burdan bunları tespit edip haksız yere sorun çıkaracaksanız bence forumda da kalmamalısınız.

Siz okumadan anlamadan biraz heyecanlanmışsınız sanırız. Bu kadar heyecana gerek yok. Bir önceki mesajlarımızda zaten hangi işlemler için bunun zorunlu olduğunu belirtmiş durumdayız. Keşke önce tamamen konuyu okuyup ondan sonra bu şekilde sert bir dil ile eleştiri yapsanız. Ama genelde sizden bu şekilde tepki alıyoruz dolayısı ile sanırız normal tavrınız diyerek sizden önceki yazdıklarımızı okumanızı rica ediyoruz.

Açıkça belirtmişiz ki elbette arkadaşınıza bir ödeme yaparken, alışveriş yaparken cüzdanlarınızı kullanabilirsiniz. Ticari anlamda epara alım satım işlemleri hem kanunen hem de tarafımızdan denetlenir. Burada Haziran ödeme ve epara kuruluşları hakkındaki çıkan kanuna dayalıdır. Açıkça belirtir bu kanunda bu tip faaliyetlere izin verilmesi frauda yol açmaktadır ve kuruluş kendisi önlem almalıdır.

Biraz yukarıda buna benzer bir açıklamamız daha var.

Yine de tekrar hatırlatmış olduk sanırız tüm kullanıcılarımıza.

Teşekkürler.

---------- Spam Engelliyici 23:27 ---------- Önceki Mesaj 23:25 ----------

Merhabalar,

Çok daha net açıklayalım. WebMoney hesabınızdaki para ile kesinlikle alışveriş yapabilirsiniz, arkadaşlarınıza ödeme gönderebilirsiniz. Bunda hiç bir sakınca kesinlikle yok.

Buradaki anlatılmak istenen biraz daha farklı; bazı kişiler WebMoney alım satımı yapıyor. Yani sizden WebMoney alıyor ve karşılığında bir komisyon keserek nakit para yolluyor size. Bu da E-Para kanunlarına aykırı. Dolayısı ile WebMoney kurallarına da. WebMoney hesabınızdaki parayı nakit olarak alacaksanız zaten aynı gün içerisinde ödemeyi gönderiyoruz. Dolayısı ile sadece WebMoney olarak bizim açtığımız servisleri kullanmanızı rica ediyoruz.

Konu hakkındaki çok önce yaptığımız açıklamayı sizin için yukarı çıkartalım:
[MENTION=12033]daralll[/MENTION]

webmoney bakiyenizi nakite çevirmek için iletişime geçebilirsiniz.r10 formunda yeterince refaransa sahibim.
MAYIS ayindan beri bayilik verevekler diye bekliyoruz vermediler sizin ayricaliginiz nedir? [MENTION=25721]WebMoneyTürkiye[/MENTION]

MAYIS ayindan beri bayilik verevekler diye bekliyoruz vermediler sizin ayricaliginiz nedir? [MENTION=15118]WEB[/MENTION]moneytürkiye

Çok daha önceden bayilik almış olmaları. Şu anda bozum için bayilik vermiyoruz. Yeterli sisteme sahibiz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri