Website açmak*

Vidyomuz

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,
Bu konuyu açmadan önce araştırdım ama net bir bilgi edemedim. Aklıma bir fikir geldi bir mühendislik hakkında wordpress sitesi açmayı düşünüyorum. Belirli bir hite ulaştıktan sonra adsense başvurmayı düşünüyorum. Ama aklımda 3 problem takıldı. Birincisi türkçe içerik olacak yurt dışından alınan host / domain yavaşlık yaratır mı çok fazla? 2. nereden almalıyım karar veremedim. godaddy hostgator ve turhost arasında kaldım. 3. sorum ise diyelim 1 senelik domain hosting aldım. uzatabiliyor muyum bunun süresini? yoksa başkası domaini alabiliyor mu benden önce davranıp? bir de açacağım sitede daha çok konu anlatımı yapacağım yazı olacak birazcıkta görsel wordpress dışında ne kullanabilirim? tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim teşekkürler

1. sorunun cevabı
yurt dışından host alırsan Türkiye lokasyon host'a nazaren daha yavaş olur ama fazla farkeden bişey olmaz iyi yerden alırsan

2. sorunun cevabı
turhost iyidir

3. sorunun cevabı
domainin süresini uzatabilirsin. zaten domain süresi bitme zamanına yaklaştıkça domaini aldığın yer sana mail ve sms yağdırır

4. sorunun cevabı
anahtar kelimeli özgün yazılar ve özgün fotoğraflar iyidir, bide bunu video vb. materyerler ile extra olarak süsleme yaparsan hem ziyaretçileri sitede tutmuş olursun hemde sitenin kalitesini atırmış olursun açıkcası üyeler siteni severse tekrar gelir mantık bu iyi çalışmalar dilerim başarılar.

edit: konu yalnış kategoriye açılmış ban yemezsen iyidir :D

1. sorunun cevabı
yurt dışından host alırsan Türkiye lokasyon host'a nazaren daha yavaş olur ama fazla farkeden bişey olmaz iyi yerden alırsan

2. sorunun cevabı
turhost iyidir

3. sorunun cevabı
domainin süresini uzatabilirsin. zaten domain süresi bitme zamanına yaklaştıkça domaini aldığın yer sana mail ve sms yağdırır

4. sorunun cevabı
anahtar kelimeli özgün yazılar ve özgün fotoğraflar iyidir, bide bunu video vb. materyerler ile extra olarak süsleme yaparsan hem ziyaretçileri sitede tutmuş olursun hemde sitenin kalitesini atırmış olursun açıkcası üyeler siteni severse tekrar gelir mantık bu iyi çalışmalar dilerim başarılar.

edit: konu yalnış kategoriye açılmış ban yemezsen iyidir :D

Konu doğru yerde hocam olay adsense hesabına bağlama zaten. O kadar para verip emeklerimin karşılığı almalıyım :) Peki yaklaşık ne kadar tutar tahmini olarak 1 senelik? Hostgatorda 3 yıllık host + 1 yıllık domain 133.30 dolar. fakat bazı siteler domaini ücretsiz veriyor? godaddy mesela. ve ayrıca 2.95 dolara yıllık domain veren yerler var (aynı domainden bahsediyorum) tamamen kafam karıştı

Konu doğru yerde hocam olay adsense hesabına bağlama zaten. O kadar para verip emeklerimin karşılığı almalıyım :) Peki yaklaşık ne kadar tutar tahmini olarak 1 senelik? Hostgatorda 3 yıllık host + 1 yıllık domain 133.30 dolar. fakat bazı siteler domaini ücretsiz veriyor? godaddy mesela. ve ayrıca 2.95 dolara yıllık domain veren yerler var (aynı domainden bahsediyorum) tamamen kafam karıştı

ortalama 70-120 TL arası bir fiyata hepsini halledebilirsin hocam. host'u daha ucuz veren yerlerde var ama site 2 gün açık 1 gün kapalı oluyor buda haliyle can sıkıcı tabi biraz parmağı oynatmak gerek :)

ortalama 70-120 TL arası bir fiyata hepsini halledebilirsin hocam. host'u daha ucuz veren yerlerde var ama site 2 gün açık 1 gün kapalı oluyor buda haliyle can sıkıcı tabi biraz parmağı oynatmak gerek :)

hocam her zaman açık olsun ya öyle olmaz
peki wordpress sitesinden bedava olarak açsam reklam yayınlayabilir miyim adsense? kabul edilir mi sitem?

Birincisi türkçe içerik olacak yurt dışından alınan host / domain yavaşlık yaratır mı çok fazla?
Herhangi bir sıkıntı olmaz.

2. nereden almalıyım karar veremedim. godaddy hostgator ve turhost arasında kaldım.
İlla bu 3 firma olacak diyorsan bir şey diyemem ama senelerdir çalıştığım guzel.net.tr Güzel Hosting var gece bile ticket cevap aldığımı bilirim. Sıkıntısız uygun bir hizmet sağlıyor Fransa ve Türkiye lokasyon hizmet veriyor

3. sorum ise diyelim 1 senelik domain hosting aldım. uzatabiliyor muyum bunun süresini? yoksa başkası domaini alabiliyor mu benden önce davranıp?
Süresi bitmeden yenilersin yenilemezsen de hemen ertesi gün başkası biri alamıyor.

--- bir de açacağım sitede daha çok konu anlatımı yapacağım yazı olacak birazcıkta görsel wordpress dışında ne kullanabilirim? tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim teşekkürler

Wordpress kullanabilirsin ama temanı iyi seçmelisin göze hoş gelmeli yaptığın içerikle uygun olmalı yapısı. Wordpress dışında özel blog scriptleri mevcut google da biraz istediğin kafandaki tasarımla alakalı araştırma yaparsan daha iyi olacaktır. İyi çalışmalar iyi kazançlar

Birincisi türkçe içerik olacak yurt dışından alınan host / domain yavaşlık yaratır mı çok fazla?
Herhangi bir sıkıntı olmaz.

2. nereden almalıyım karar veremedim. godaddy hostgator ve turhost arasında kaldım.
İlla bu 3 firma olacak diyorsan bir şey diyemem ama senelerdir çalıştığım guzel.net.tr Güzel Hosting var gece bile ticket cevap aldığımı bilirim. Sıkıntısız uygun bir hizmet sağlıyor Fransa ve Türkiye lokasyon hizmet veriyor

3. sorum ise diyelim 1 senelik domain hosting aldım. uzatabiliyor muyum bunun süresini? yoksa başkası domaini alabiliyor mu benden önce davranıp?
Süresi bitmeden yenilersin yenilemezsen de hemen ertesi gün başkası biri alamıyor.

--- bir de açacağım sitede daha çok konu anlatımı yapacağım yazı olacak birazcıkta görsel wordpress dışında ne kullanabilirim? tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim teşekkürler

Wordpress kullanabilirsin ama temanı iyi seçmelisin göze hoş gelmeli yaptığın içerikle uygun olmalı yapısı. Wordpress dışında özel blog scriptleri mevcut google da biraz istediğin kafandaki tasarımla alakalı araştırma yaparsan daha iyi olacaktır. İyi çalışmalar iyi kazançlar

anladım hocam teşekkürler ama ben işin kolayına kaçacağım. bloggerdan açıp domain almayı düşünüyorum böyle nasıl olur acaba?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri