arkadaslar internette arastırdım ama pek bi şey bulamadım işletim sistemi olarak win 10 kullanmaktayım.Fakat şimdi win 7 olması için format cekmeye calıstım fakat bi türlü izin vermiyor bu win 10 işletim sistemi.Bu sorunu nasıl çözebilirim.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
c ve d tüm disklerini içini boşaltman gerek yani kisaca tüm diski biçimlendirmen gerekiyor
yani çözüm şöyle diksteki diğer bölümleride sil format ekraninda boş alandan oluştur kur geç win7 yi
Bende öyle bir sıkıntı yaşamıştım sanırım sistem için ayrılmış bir bölüm vardı onu da biçimlendirmek gerekiyordu o sayfada, bir dene istersen. Yani c diskiyle ilgili her şeyi biçimlendirmen gerekiyordu.
İşte hocam dediginizi nasıl yapabilirim mesele oc yi biçimlendirmemi izin vermiyo sistem
hocam pc nız yenı tıpmı yanıı aldıgınızda orjınal olarak ne kuruluydu wın 7,8.10?
bırde recorvery bolumu mevutmu pc nızın
markası asusmu veya baskamı
hocam usb ile cekecektim olmadı bi de cd ile deneyeyim[MENTION=49093]d1d3m[/MENTION] hocam gecen benımde basıma gelmıstı win 7 format cd sı bul tak pc resetle acılırken bu f7 f8 vs tusları var secme ekranı acılıyor o ekranı ac ordan cdnın oldugu diski seç sonra gerisi normal format.
bi deneyeyim inşallah olurwin10 cd si ile c yi sil sonra cık ve win 7 cd sini tak cek formatı....
c d e diye sürücüler var ve sadece c ye mi format atmaya çalışıyorsun hocam yani digerlerine dokunmadan sadece cyi silmeye mi çalışıyorsun?geçenlerde bi arkadaşım laptoba bi türlü format atamıyorum,sildirmiyor cyi dedi bana getirdi.bende aldım denedim,silmiyor cyi gerçektende.sonra dedim digerlerinde önemli bişeyin varmı,yok dedi.bende d-e onlarıda silmiştim ve harddisk tek parça oldu.tek parça oldukdan sonra normal şekilde format attık.
[MENTION=49093]d1d3m[/MENTION] hocam gecen benımde basıma gelmıstı win 7 format cd sı bul tak pc resetle acılırken bu f7 f8 vs tusları var secme ekranı acılıyor o ekranı ac ordan cdnın oldugu diski seç sonra gerisi normal format.
hp markası.win 8 yukluydu hocam aldıgımda .recovery bolumu mevcut
hocam jıtem arkadas anlatmıs dedıklerını uygularsan sanırım sorun cozulur.
sımdı ılk recorveryı deneyınız pc acıkken denedıgınız recorvery dısında yenıden baslatırken recorvery yaptırın ya tusu vardır onun ıcın pc nızde ek,veya her pc de farklı olmak uzere esc,f2,f5,6 gibi tuslara basıp baslatablrsnz..
bırde hp hangı modelı bılgı verrsenız bakalım bızde
pavilion yazıyo onde. arkada protectsmart yazıyor hocam başka bi şey yazmıyo
pc acıkken sanırım format atamıyorum dıyorsunuz dımı recorvery den eger oyleyse bırde sunu deneyın,
hocam kopyala yapıstır yapıyorum denermısınız bı:
1. Bilgisayarınızı kapatıp açınız.
2. Ekranın en altında Press for recovery (Kurtarma için F11 tuşuna basın) mesajı görünecektir.
3. Recovery Manager (Kurtarma Yöneticisi) 'i seçiniz.
4. Recovery Manager (Kurtarma Yöneticisi) penceresinde Advanced Options (Gelişmiş Seçenekler)e tıklayınız.
5. Sistem Kurtarma (System Recovery) seçip İleri yi tıklayınız.
6. Ekrandaki yönergeleri izleyiniz.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.