Yapay Zeka Araçları

flyx

Süper Moderatör
Kimse bir şey söylemiyor ama eminim bir çoğumuz işimizin büyük bir parçasına yapay zekayı entegre etti bile :)

Bende bir çok aracın etinden sütünden faydalanıyorum. Yapay zekanın geldiği noktayı bir çoğumuz takip ediyordur. Neden bu tarz konular açılmıyor pek anlamadım ama nette topluca bir liste görünce belki duymayan arkadaşlar vardır diye paylaşmak istedim. Belki de eklemek istedikleriniz vardır.

Nasıl kullanılacağını da kendiniz çözersiniz artık :)

1. Araştırma
- ChatGPT
- Perplexity
- Claude

2. Görüntü
- Midjourney
- Dall-E 3

3. Metin Yazarlığı
- Copy AI
- Rytr
- Writesonic

4. Yazı Yazma
- Jasper
- Jenny

5. Web Sitesi
- Durable
- Framer
- 10Web

6. Video
- InVideo
- HeyGen
- Runway

7. Toplantı
- Tldv
- Otter
- Fireflies

8. SEO
- VidIQ
- keywrds ai

9. Chatbot
- Chatbase
- Chatsimple

10. Sunum
- Gamma AI
- Designs AI
- Decktopus

11. Otomasyon
- Bardeen
- Cheatlayer
- Make
- Zapier

12. Komutlar
- Promptbase
- Snack Prompt
- FlowGPT

13. UI/UX
- Figma
- Uizard

14. Tasarım
- Clipdrop
- Canva
- Flair AI

15. Logo Üreteci
- Looka
- Stockimg AI

16. Ses
- Eleven labs
- Lovo ai
- Adobe Podcast

17. Pazarlama
- AdCopy
- Simplified
- AdCreative

18. Girişim
- Ideas AI
- Namelix
- Tome

19. Üretkenlik
- Merlin
- Notion AI

20. Sosyal Medya Yönetimi
- Hypefurry
- Typeshare
- Blackmagic
- TweetHunter

Yönetici arkadaşlar da konuyu görürse belki Yapay zeka diye bir bölümde açılabilir :) [MENTION=11620]era[/MENTION] [MENTION=9224]mNote[/MENTION]

Harika paylaşım hocam eline sağlık, Bende bir çoğunu yeni gördüm. Uzun yıllar sonra böyle güzel bir paylaşım mutlu etti. :)

Harika paylaşım hocam eline sağlık, Bende bir çoğunu yeni gördüm. Uzun yıllar sonra böyle güzel bir paylaşım mutlu etti. :)

eminim forumda benden daha hakim arkadaşlar vardır ama sesleri çıkmıyor hiç :) umarım işinize yarar hocam

teşekkürler

Harika bir paylaşım yapmışsınız hocam.
Çok teşekkür ederim.

ChatGPT 4, yani ücretli versiyon şu an elim ayağım durumunda. Hem YouTube için hem ajans işleri için işi hızlandırması yetmiyormuş gibi bir de müşteri memnuniyetini olumlu etkiliyor.

Üstelik Dall-E son güncelleme ile Midjourney'e ciddi bir rakip olabilecek kıvama gelmiş gibi gözüküyor. GPT-4 ile bir arada olduğu için işinizi büyük ölçüde görebilir. Ama bence hala MJ daha iyi.

İçlerinde en büyük çığır açanlar GPT4, elevenlabs ve Heygen olduğunu düşünüyorum. Ufkunuzun açılması için Heygen'i sadece bir kez denemeniz yeterli.

İçerik üretmeye gelecek olursak, HİÇ bilginiz olmayan bir konu düşünün. Gerçekten sıfır bilgi ile mükemmel içerik üretme imkanınız var. Ve bunu yaparak kitleleri İKNA etme imkanınız var. Örneğin konumuz Kripto Paralar olsun.

1- YouTube'a girip bu konuda içerik üreterek başarılı olmuş insanların (yerli yabancı fark etmez) bir videosunu gözüne kestir.
2- Videoyu GPT4 plugin kullanarak ChatGPT'ye öğren komutu verin.
3- Şimdi bunu kendi cümlelerinle ingilizce olarak yeniden yaz diyin.
4- Size sanki sıfırdan yazılmış gibi bir içerik verecek, bu içeriği Türkçeye çevir diyin.
5- Bir kamera karşısında bu içeriği TÜRKÇE okuyun.
6- Heygen'e gidin, videonuzu yükleyin ve hangi dilde konuşmak istediğinizi seçin. Örnek İspanyolca olsun.
7- Artık kripto ile ilgili bilgi veren, yüzünüzün gözüktüğü için ikna edici olan İspanyolca bir videonuz var. Sesiniz kendi sesiniz, dudak hareketleriniz uyumlu, yani siz kusursuz bir şekilde İspanyolca konuşuyorsunuz.
8- GPT4'E gidip Dall-E kullanarak videonuza insert görseller oluşturun.

Capcut'ta basitçe montajlayın, bitti gitti. Bunu kamera karşısına geçmeden yapmak istiyorsanız de kendi sesinizden İspanyolca konuşmak için elevenlabs.io kullanacaksınız.

Şu an bu uygulamalar GPT4 20$, Elevenlabs 5$, Midjourney 20$, Heygen video başı 1 $.

Bence bu paralar verilir çünkü 5 saatlik işi 1 saate indirdiği gibi, sizi TÜM DÜNYAYA içerik üreten bir makine yapıyor.

Bence bu forumda artık bilgi paylaşmaya geri dönülmeli. Herkes sır gibi bir şeyler saklıyor, ne gerek var? Milletin e-kitap yapıp 99TL'ye sattığı içeriği burada özetledim işte. Globalde bu işler böyle dönmeye çoktan başladı bile. Son 1 aydır hiç Türkçe içerik üretmedim desem yeridir.

Kendimce üzücü not: İngilizce bile bilmiyorum.

Son düzenleme:
ChatGPT 4, yani ücretli versiyon şu an elim ayağım durumunda. Hem YouTube için hem ajans işleri için işi hızlandırması yetmiyormuş gibi bir de müşteri memnuniyetini olumlu etkiliyor.

Üstelik Dall-E son güncelleme ile Midjourney'e ciddi bir rakip olabilecek kıvama gelmiş gibi gözüküyor. GPT-4 ile bir arada olduğu için işinizi büyük ölçüde görebilir. Ama bence hala MJ daha iyi.

İçlerinde en büyük çığır açanlar GPT4, elevenlabs ve Heygen olduğunu düşünüyorum. Ufkunuzun açılması için Heygen'i sadece bir kez denemeniz yeterli.

İçerik üretmeye gelecek olursak, HİÇ bilginiz olmayan bir konu düşünün. Gerçekten sıfır bilgi ile mükemmel içerik üretme imkanınız var. Ve bunu yaparak kitleleri İKNA etme imkanınız var. Örneğin konumuz Kripto Paralar olsun.

1- YouTube'a girip bu konuda içerik üreterek başarılı olmuş insanların (yerli yabancı fark etmez) bir videosunu gözüne kestir.
2- Videoyu GPT4 plugin kullanarak ChatGPT'ye öğren komutu verin.
3- Şimdi bunu kendi cümlelerinle ingilizce olarak yeniden yaz diyin.
4- Size sanki sıfırdan yazılmış gibi bir içerik verecek, bu içeriği Türkçeye çevir diyin.
5- Bir kamera karşısında bu içeriği TÜRKÇE okuyun.
6- Heygen'e gidin, videonuzu yükleyin ve hangi dilde konuşmak istediğinizi seçin. Örnek İspanyolca olsun.
7- Artık kripto ile ilgili bilgi veren, yüzünüzün gözüktüğü için ikna edici olan İspanyolca bir videonuz var. Sesiniz kendi sesiniz, dudak hareketleriniz uyumlu, yani siz kusursuz bir şekilde İspanyolca konuşuyorsunuz.
8- GPT4'E gidip Dall-E kullanarak videonuza insert görseller oluşturun.

Capcut'ta basitçe montajlayın, bitti gitti. Bunu kamera karşısına geçmeden yapmak istiyorsanız de kendi sesinizden İspanyolca konuşmak için elevenlabs.io kullanacaksınız.

Şu an bu uygulamalar GPT4 20$, Elevenlabs 5$, Midjourney 20$, Heygen video başı 1 $.

Bence bu paralar verilir çünkü 5 saatlik işi 1 saate indirdiği gibi, sizi TÜM DÜNYAYA içerik üreten bir makine yapıyor.

Bence bu forumda artık bilgi paylaşmaya geri dönülmeli. Herkes sır gibi bir şeyler saklıyor, ne gerek var? Milletin e-kitap yapıp 99TL'ye sattığı içeriği burada özetledim işte. Globalde bu işler böyle dönmeye çoktan başladı bile. Son 1 aydır hiç Türkçe içerik üretmedim desem yeridir.

Kendimce üzücü not: İngilizce bile bilmiyorum.

paylaşım için teşekkürler

Akademik yazma

1. Paperpal
2. Consensus
3. Writesonic
4. Scholarcy
5. Trinka
6. Bearly

Kodlama

7. Durable AI
8. DeepCode
9. Web10
10. Akkio
11. Replit

Metin üretme

12. Copy AI
13. AISEO
14. Jasper AI
15. Quillbot
16. Rytr

Yazma asistanları

17. Writesonic
18. Adcreative
19. Bertha AI
20. Simplified
21. ArticleForge

Video

22. supercreator ai
23. tavus
24. windsor

Fotoğraf

25. Stockimg AI
26. Midjourney
27. Dreamer

Metin

28. ChatGPT
29. Notion AI
30. Jasper

Tasarım

31. Looka
32. Galileo AI
33. Uizard
34. Flair AI

Sunum

35. SlideAI
36. MurfAI

Seslendirme

37. Whisper Memos
38. Sound. ful
39. Steno

Üretkenlik

40. Nanonets
41. Lumen5
42. Jenni

İçerik düzenleme

43. Beautiful ai
44. Tome ai
45. Steve ai

Müzik araçları

46. Boomy
47. Amper
48. Jukedeck
49. Melodrive
50. Brain FM

Sosyal medya dan para kazanmaya çalışanherkes yapay zeka ile bir şeyler üretmeye çalışmalı. çok kapı açıyor

geçmişte çocuk kanallarının yaşadığı kıyımı yakın zamanda yapay zeka içerikli kanallar da yaşayabilir . kaliteli görsellerden , seslerden oluşan içerikleri ayrı sayarsak youtube da ortalık , dandik içerikli yapay zeka videolarıyla doldu . inşallah olmaz tabi ki de ama youtube yakın zamanda yapay zeka içerikli kanallara büyük kıyım yapabilir . Dikkat :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri