Yapay Zeka Shorts ile İzlenimin Dibine Vuruyorlar.

Çok da izlenmiş diyemeyiz bir shors videosu için. Gelir zaten shortslarda yok gibi bir şey, 20 kuruş üzeri bgbg görmedim henüz kanallarımda

yapay zekayla yaptığım videolar diğerlerine oranla yarıdan daha az izlendi.Kaldı ki standart sestee kullanmadım.Bence youtube algoritması yapay zekayı sevmiyor

yapay zekayla yaptığım videolar diğerlerine oranla yarıdan daha az izlendi.Kaldı ki standart sestee kullanmadım.Bence youtube algoritması yapay zekayı sevmiyor

Herkes şu an aynı sesleri kullanıyor. Viral video üzerine sesli anlatımlar ile içerik pompalanıyor YouTube'a. Gözlemlediğim kadarıyla YouTube bundan memnun değil. Yapay zeka seslerini ayıkladığı ihtimalini ben de düşünmüyor değilim. Peki ne olacak?

Globalde içerik üreticiler ikiye bölünmüş durumda gözlemlediğim kadarıyla:

1- YouTube'un büyük bir güncelleme ile yapayzekayı kendi içine entegre edeceğini savunuyorlar. öncelikli olarak herkesin her videoyu kendi dilinde (sesli olarak) izleyebileceğini öngörüyorlar. Tıpkı Mr. Beast'ın kanalında olduğu gibi, bu her kanala açılacak. Tek tıkla her videoyu kendi dilimizde izleyip dinleyebileceğiz. Ben de böyle olacağını düşünüyorum çünkü Google Bard ChatGPT'ye açık ara fark ile yenilmiş durumda. Google, yapay zeka atılımında çok geride kaldı. Böyle bir hamle Google'ın da işine gelir diye düşünüyorum şahsen. Yarın öbür gün Google, Elevenlabs ve Heygen'i aldı gibi bir haber görürsem şaşırmam.

2- Diğer öngörü ise çoğunlukla karşı duracak, bu bahsedilen güncellemeyi getirse bile yüzünü göstermeyen kanalların para kazanmasını açmayacak diyenler de var. Böyle olacağını şahsen düşünmüyorum, ben birinci taraftayım.

Ama sonuç olarak çok yakında bir şeyler köklü şekilde değişecek, orası kesin.

Yt AI seviyor ama bu şekli ile değil. Şuan işin bir de telif boyutu var. Ses kime ait görüntü kime ait gibi? Biri hazır bir template yapıyor ardından herkes koşturuyor. Ayrıca edindiğim bazı bilgilere göre kendi içinde yapay zeka desteğini hem görsel hem de ses olarak açacak. Faceless kanallar haddinden fazla buda yine telif noktasında kafa karıştırıyor. Bir öngörü de VidIQ kanalında bahsedilmişti, videolara Ücretli Ortaklık yazısı olan videolardaki gibi AI Tarafından Üretilen İçerik yazısı gelecek ve alt dallarına ayrılacak vs vs ama benim görüşüm yapay zeka ile üretilen içerikler de özgünlük yoksa (Ki sürekli istenen bu) ne para kazandıracak ne de ne de para kazanmayı açacak. Her yeni gelişme de olduğu gibi bunu da umarım kaçırmadan yaklarız diyeceğim ama 2024 yapay zeka kıyımı yapacak Youtube :D Yine vuran vurdu biz geride kaldık (Kendimce yapay zeka çalışmalarım var ama hiç faceless kanal işine girmedim :) ) Girip voleyi vurmak isteyenler bu ay yapın yapacağınızı :) Dönem dönem birçok spam konuda kıyım yapan yt 2024 de şuan AI spam yapan kanalları temizleyecek

Şu videoyu da ekleyeyim
https://www.youtube.com/watch?v=NhA_WTcMnic

Son düzenleme:
elevenlabs.io

ses: valentino

alternatif: arnold (yaşlı olan)

Fiyatlar çok yüksek. Gerçekten bu işten ciddi meblağlar kazanmadığınız sürece anlamsız. Üstelik bu işin akıbeti de meçhul. Yarın öbür gün bu sesler için hak ihlali talebinde bulunmayacaklarının bir garantisi var mı?

Fiyatlar çok yüksek. Gerçekten bu işten ciddi meblağlar kazanmadığınız sürece anlamsız. Üstelik bu işin akıbeti de meçhul. Yarın öbür gün bu sesler için hak ihlali talebinde bulunmayacaklarının bir garantisi var mı?

Bana göre bedava sayılacak kadar ucuz. Bu hizmeti bir seslendirmeci ile çalışsan ortalama 100 katı maliyeti çıkar. Hatta daha fazla çıkar.

Ama zaten aslında şu an bedava, her yeni mail ile 10.000 karakterlik hak ücretsiz. 10.000 karakter 10 adet shorts videosu çıkarıyor.

Son dediğine gelecek olursak bence bi yaptırım gelecek gibi duruyor. Garantisi olmadığı gibi karamsarım da bu konuda.

Ama sistemin şöyle de bir özelliği var, kendi sesimi kullanarak aşağı yukarı 11 dili akıcı ve sorunsuz konuşabiliyorum. Kendi sesim olduğu için bir sorun olmayacağına eminim. İspanyolca içerik ürettiğim bir kanalım var dönüşler de gayet iyi. Ve daha önce dediğim gibi, ingilizce bile bilmiyorum maalesef. Bunu yapabiliyor olmanın bedeli 10$ ise beni çok memnun eder. Umarım zamlanmaz.

Bana göre bedava sayılacak kadar ucuz. Bu hizmeti bir seslendirmeci ile çalışsan ortalama 100 katı maliyeti çıkar. Hatta daha fazla çıkar.

Ama zaten aslında şu an bedava, her yeni mail ile 10.000 karakterlik hak ücretsiz. 10.000 karakter 10 adet shorts videosu çıkarıyor.

Son dediğine gelecek olursak bence bi yaptırım gelecek gibi duruyor. Garantisi olmadığı gibi karamsarım da bu konuda.

Ama sistemin şöyle de bir özelliği var, kendi sesimi kullanarak aşağı yukarı 11 dili akıcı ve sorunsuz konuşabiliyorum. Kendi sesim olduğu için bir sorun olmayacağına eminim. İspanyolca içerik ürettiğim bir kanalım var dönüşler de gayet iyi. Ve daha önce dediğim gibi, ingilizce bile bilmiyorum maalesef. Bunu yapabiliyor olmanın bedeli 10$ ise beni çok memnun eder. Umarım zamlanmaz.

hocam kendi sesinizi nasıl diğer dillere çeviriyorsunuz?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri