yarı otomatik vites vs tam otomatik vites

omega

Kayıtlı Üye
kısmetse bu hafta araç alacağım. araç konuları yasak biliyorum ama vites konusunda aklıma takılan bişey var. onu bizzat kullanıcılarından öğrenmek istedim.

yarı otomatik ile tam otomatik vites farkını bilenler var mı? araştırdım, fakat tam net bir sonuca varamadım. birbirinden alakasız 3 farklı şey duydum. bilenler yardımcı olursa sevinirim.

iyi forumlar, bol kazançlar.

donanımhaber gibi forumlara konu açarsan daha iyi bilgi alırsın

Bildiğim kadarıyla yarı otomatik manuel gibi vites değişimleri yapıyor araç duraksıyor vites atarken vs. Tam otomatik daha akıcı bir şekilde hızlanabiliyorsun diye biliyorum. Ayrıca sana tavsiyem eğer ucuz bir araba alacaksan manuellere de bak otomatik alacağına manuel güzel bir araç alırsın hem de az yakar.

Manuel yada tam otomatik düşün. Yarı otomatik kadar gereksiz saçma bi sistem yok. Hangi kafayla kim niye üretmiş merak ederim hep.

Otomatik araba al hacim hic ugrasma bi sure sonra insan diyor keske otomatik alsaydim manuel hamalliktir ( bana gore :D)

Hocam yarı otomatik genellikle f1 vitesli koldan vitesli oluyor debriyajsız. İstersen tam otomatiktemkullanırsın istersen kendin vitesi arttırırsın devire göre. Vitesin keyfini otomatiktemyaşamak isteyenler için midir bilemem ama otomatiktem iyidir. Bence triptonik yani yarı otomatik al. Arada hızlı kalkman gerekebilir yarış vs [emoji28]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Otomatik araba al hacim hic ugrasma bi sure sonra insan diyor keske otomatik alsaydim manuel hamalliktir ( bana gore :D)

bos arazideki virajda 3ten 2 ye cekip yan vermeyi trafik canavarlgi yapmayi bilirmisin sen :) , bunlari yapsaydin otomatikte neymis derdin

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Triptronik vites en iyisidir hocam. İster tam otomatik isterseniz yarı otomatik kullanabilrsiniz. Ki yarı otomatiğin yer yer avantajları oluyor. Onu da bi araştırın derim.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ya tam otomatik al yada manuel.

yaşadığın şehri bilmiyorum. Ancak tam otomatikte şanzıman sıkıntısı çıkarsa tamir imkanın ve bütçen zorlanabilir. Manuel ise ahmet usta mehmet ustaya git halleder :)

ben kendim otomatik araç alacaktım ancak yaşadığım şehir ve ilçe itibariyle mecburen manuel almak zorundayım :)

yarı otomatik vites (dualogic, mcp vs.)

şanzıman manuel mantığı ile çalışır ancak bizim yerimize debrijaya basan ve vites değişimlerini yapan bir robot bulunmaktadır. Ekonomiktir motoru düşük devirde tuttuğu için az yakar. Kolay sorun çıkarmaz çıkarsa bile fazla masraf açmaz başınıza. kusuru diğerlerine göre daha konforsuzdur. Özellikle 1den 2ye ve 2'den 1'e atarken aracı biraz sarsabilir. bu sizin kullanmanızlada alakalı alıştığınız zaman sarsıntıyı oldukça düşürebilirsiniz. birde yokuşlarda bazen kararsız kalabilir burda da elle müdahale ederek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

önceden manuel vites kullandıysanız yarı otomatik sizin için sorun teşkil etmez alıştıgınız zamanda çok konforlu gelir ancak tam otomatik veya çift kavramalı (dsg, edc vs.) kullananları memnun edeceğini sanmam.

tam otomatik şanzıman (ZF, Gtronic vs.)

tork konventörü sistemiyle çalışır bozulması oldukça zordur. vites geçişleri hissedilmez ancak yakıt tüketimini ciddi derecede arttır. Manuel 5 litre yakan arabayı 7-8 litrelere kadar çıkarabilir. Verim oranı düşük bir şanzımandır. Ancak konforlu ve oldukça sağlamdır. Yakıt sorun değilse tercih edebilirsiniz. bakımlarını yaptığınız takdirde ömürlük bi şanzımandır. Son yeni modellerde bu yakıt sorunuda çözüldü 5-6 litre yakan tam otomatik şanzımanlar üretilmeye başlandı artık.

sormamışsınız ancak çift kavramalı şanzımanıda anlatayım (dsg, edc, powershift vs.)
çift kavramalı şanzımanda vites geçişleri çok seri ve oldukça konforludur. geçişleri asla hissetmezsiniz. ancak bu şanzımanlar diğerlerine göre daha hassasdır. yüksek sıcakta trafikte veya şanzımanı çok zorlarsanız bozulma riski vardır ve epey masraflıdır. Son modellerde yine sorunların cozuldugu soylenıyor.

Vites secenegi aracın kullanım şekli , motor hacmi , beygiri , torkuna göre secilmeli bence .

Kullanırken sürekli motor freni yapıyosan otomatik alamazsın. Güçsüz motorla otomatik vites kullanırken sıkıntı yaşayabilirsin . Özellikle uzun ve yokuşlu yolda. 8 ileri vites amarok alcaksan manuel kullanmak ölüm olur gibi...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri