Yarı Özgünlük Nedir? Nasıl Yapılır?

• Kullanıcı jordan23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

jordan23

Kayıtlı Üye
Kanal kapatılmalarının artmasıyla özgünlük kavramını iyice foruma yerleşmeye başladı. Fakat forumun büyük çoğunluğu olarak bu kavramı birden sindirememiş olamamızdan dolayı ortaya çıkmış olacak ki ''yarı özgünlük'' kavramıyla sık sık karşılaşır olduk. Hepimiz biliyoruz ki sıfırdan yani tamamen kendimize ait olan kaynaklarla bir kanalı popüler yapmak ve yüksek miktarlar kazanmak çok zor. Olmayacak iş değil tabi ki de biraz emek sarf etmemiz gerekiyor. Zaten popüler olan bir konuya,olaya,kişiye veya yapıma ait görüntüleri youtube'a yükleyerek para kazanmaya alışan bizler şimdi hangi konuyu,olayı,eseri veya kişiyi sırf kendimize ait haklarla popüler yapıp yüksek miktarlar kazanabiliriz diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Peki nedir bu yarı özgünlük? Zaten popüler olan bu kaynaklar üzerinden yararlanarak farklı videolar üretmekmi? Mesela atıyorum ''Ronaldinho Top 10 Goals''. Bu başlıktaki bi videoyu kendin hazırlayıp alışılmamış bir formatta veya çok bilinmeyen golleriyle yapıp ilk sen yüklesen bu bir yarı özgünlükmüdür? yada eski film görüntülerinden hiç dikkat edilmeyen bir bölümü veya bölümleri kesip editleyip dikkate değer bir video yapmakmıdır yarı özgünlük? Bu yazdıklarım sadece bir örnekti. Nedir bu yarı özgünlük? Nasıl yapılır?

Kendin çekmediğin videoyu kırp biç, etiket ve açıklamalarını elle gir. Manuel yükle. Hiçbir zaman kanalın kapanmaz iyi kazanırsın.

[MENTION=14790]chorock[/MENTION] hocam tamamda mesela örnek olarak verdiğim Ronaldinho Top 10 Goals videosunu ele alalım. Youtube'dan farklı farklı videolardan bu 10 golü araştıp bulduk indirdik videoları. Kestik biçtik sıraladık. Güzel efektler yaptık videoya. Logomuzuda koyduk. Açıklamaları elle girdik, manuel yükledik. Güzelde bir video oldu vede dünya genelinde popülerleşti diyelim video. Mesela atıyorum benim bu Top 10 gol'ün içinden 4 üncü gol Ispanya liginde bir görüntü ve o maçı yayınlayan kuruluşun dikkatini çekti diyelim. Dünya geneli yermiyim bu videodan? kanal kapanırmı? Yani demek istediğim yarı spam gibi gözüksede spam konumunamı geçer video?

Sizin belirtiğiniz şekilde çalışan çok kanal var. Hatta bu forumda özgün çalışanların %90'ı bu modelle çalışıyor. Aldığınız, kullandığınız kaynakları belirtirseniz bi sorun yaşanmaz, en azından olasılık çok düşük olur.

Alltime10s mesela en popüleri aklıma gelen. Hazırladıkları videolar tamamen internetten alınan resimler ve videolardan oluşuyor ama hepsinin alındığı kaynağı vs belirtiyorlar. Profesyonel güzel işler çıkarıyorlar. Örnekte görebilirsiniz her yeni resmin veya videonun altında source yazıyor.

10 Weird Facts about the Bermuda Triangle - YouTube

Sizin söylediğiniz şekilde çalışılabilir telif riski de azdır hatta yoktur gibi birşey. Kaliteli işlerde yaparsanız tadından yenmez

@chorock hocam tamamda mesela örnek olarak verdiğim Ronaldinho Top 10 Goals videosunu ele alalım. Youtube'dan farklı farklı videolardan bu 10 golü araştıp bulduk indirdik videoları. Kestik biçtik sıraladık. Güzel efektler yaptık videoya. Logomuzuda koyduk. Açıklamaları elle girdik, manuel yükledik. Güzelde bir video oldu vede dünya genelinde popülerleşti diyelim video. Mesela atıyorum benim bu Top 10 gol'ün içinden 4 üncü gol Ispanya liginde bir görüntü ve o maçı yayınlayan kuruluşun dikkatini çekti diyelim. Dünya geneli yermiyim bu videodan? kanal kapanırmı? Yani demek istediğim yarı spam gibi gözüksede spam konumunamı geçer video?

Yayıncı kuruluşun manuel olarak dikkatini çekmez, çekse de manuel olarak yollamaz ihtar büyük ihtimal fakat kendi videosunu kayıt ettirirse yt ye o zaman dünya engeli gelebilir fakat o kısmı silip devam edebilirsin.

[MENTION=14790]chorock[/MENTION] hocam tamamda mesela örnek olarak verdiğim Ronaldinho Top 10 Goals videosunu ele alalım. Youtube'dan farklı farklı videolardan bu 10 golü araştıp bulduk indirdik videoları. Kestik biçtik sıraladık. Güzel efektler yaptık videoya. Logomuzuda koyduk. Açıklamaları elle girdik, manuel yükledik. Güzelde bir video oldu vede dünya genelinde popülerleşti diyelim video. Mesela atıyorum benim bu Top 10 gol'ün içinden 4 üncü gol Ispanya liginde bir görüntü ve o maçı yayınlayan kuruluşun dikkatini çekti diyelim. Dünya geneli yermiyim bu videodan? kanal kapanırmı? Yani demek istediğim yarı spam gibi gözüksede spam konumunamı geçer video?

Bu bahsettiğiniz başıma geldi.
Özenle hazırladım "football skills" üzerine yoğunlaştım.
Hiç telif alacak falan gibi gözükmüyordu ama videolar 2 k izlenmeyi aştıktan sonra, ki bu izlenme için 2 ay sabrettim, ona rağmen dünya engeli vs. geldi ve topluluktan kapandı.

hayır telif yemezsin.Ama liglere dikkat etmek lazım.Her lig telif atmıyor mesela lig tv çakıyor telifi acımıyor diğer ligler öyle hemen değil yani kısaca araştırman lazım.

ronaldinho top 10 gole gelincede 5 tane şampiyonlar liginden 5 tane breazilya liginden koyarsan telif gelmez.Eşleşen gelebilir ama eski görüntülere eşleşen gelmiyor belki dünya engeli gelir o da nadir bunları deneyerek öğrenebilirsin.

Aslında yarı özgünlük diye birşey yoktur.!

Bahsettiğiniz şey kısmen adil kullanıma giriyor.

Özgün demek; Ses ve Görselin size ait olduğu bir içeriktir.
Adil kulanım ise; Ticarei kullanım amaçlı olmayıp tamamen bilgi vermek amaçlı bir materyalin sadece bir kısmını kullanarak tanıtım amaçlı paylaşımdır. Ayrıca, bir haber görüntüsünü kendiniz seslendirdiğinizde buda adil kullanıma girmektedir ve para kazanabilirsiniz. Siz çekmemiş olsanızda.!

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri