Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Şimdi elimdekileri yazayım ona göre ne önerirsiniz.
1- HTML sıkıntım yok hertürlü editliyorum.
2- PHP kendi çapımda editleme yapıyorum.
2.5 - Css editlemeye bayılıyorum ama sıfırdan giydirme hakkında bilgim yok olanı editliyorum ve grafik konusunda bilgim yok. yani tema yaz deseniz mevcut temayı istenilen şekilde editlerim ama grafiklerini oluşturamıyorum.
3- vb.net üzerinden yine bot tarzı şeyler yapıyorum. en son sürekli benzer şeyleri yazmamak için dll yazmayı öğrendim sürekli kullanım için
4- android için de amatörce bir veri çekme botunun ilk kısmını yazmayı başardım ama devamı gelmedi zamanım yoktu.
5-up-down işi ile uğraştığım için bir dönem sadece linux vps kullandım centos kurulu linux vpslere vncserver v.s kurulumunu hep kendim yaptım ayarlamalarını v.s yani unix e de el atmışlığım var
onun dışında internet üzerinden yıllardır up-down işi yapıorum ve bu işimde kendime göre işlerimi kolaylaştıracak botlar yaptım .net tabanlı aynı zamanda zaman ayarlı wordress e konu açma botları gibi programlar yaptım.
not: olarak şunu da belirteyim mesela blogger üzerinden bir program yazmam gerekti kendime ben bu botu bilgi eksikliği nedeniyle yazmakta zorlanınca son çare botun içinde açtığım webbrowserın üzerine fare focuslatarak tıklama yaptırarak bile bu botu yazmayı başardım
sonuç olarak sizlere sormak istiyorum bu yarım yamalak bilgileri adam akıllı bir çizgide birleştirmek için bir kursa gitmek gerekmez mi?
gerekmez ise ben bunları ayrı ayrı nasıl geliştireceğim