Yazılım Mühendisliği Mi Yoksa Bilgisayar Mühendisliği mi?

• Bilgisayar Mühendisligi

Oy: 25 33,3%
  • Yazılım Mühendisligi

Oy: 50 66,7%

• Kullanılan toplam oy
    75
  • Anket kapatılmış .
Bilgisayar Müh. gibi bölümleri tutturabildiğine göre derslerin iyi. Bence bilgisayardan daha iyi yerlere yönel. Bu devirde önüne gelen Bilg. mühendisi olmak istiyor. Lafım sana değil yanlış anlama. Şöyle bir durumda var ; bilgisayar mühendisliği okuyan bir tanıdığım var ve okumayan bir abimde var. Ama bilg. mühendisliği okuyan daha az şey biliyor ve daha pasif. Kişinin ilgi ve alakasına bağlı bir durum ve kendini geliştirmesine

Ülkemize yazilim mühendisleri lazim. Bilgisayar mühemdislige de neymis? Ekran kartini cikar tak .

Saçmalamayın lütfen. Bunu diyen normal yaşlı bi amca olsa hiç takılmazdım ama yt işiyle ugraşan internette vakit geçiren birisi için söylediginiz hiç kusura bakmayın çok saçma

Şurda size katılırım yazılımcı lazım ama duvar kagıdı uygulaması(misal) yapan kişiler degil.

Son düzenleme:
Bilgisayar Müh. gibi bölümleri tutturabildiğine göre derslerin iyi. Bence bilgisayardan daha iyi yerlere yönel. Bu devirde önüne gelen Bilg. mühendisi olmak istiyor. Lafım sana değil yanlış anlama. Şöyle bir durumda var ; bilgisayar mühendisliği okuyan bir tanıdığım var ve okumayan bir abimde var. Ama bilg. mühendisliği okuyan daha az şey biliyor ve daha pasif. Kişinin ilgi ve alakasına bağlı bir durum ve kendini geliştirmesine

şöyle birşey var derslerim o kadar iyi cok iyi olsaydı odtü bilgisayar müh düşünürdüm. Bilgisayar ve yazılımlara ayrı bir ilgim var ve baktıgıma gore bahcesehirde Bahçeşehir Üniversitesi - Yazılım Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği Ders Tanımları

SEN1001 Introduction to Programming (Java)
Bu ders Java ile bilgisayar programlama konusuna odaklanmıştır. Bilgisayar programlamasının genel kavramları ve programlamaya ilişkin temel unsurlar dersin kapsamındadır. Derste öğrenciler Eclipse, Netbeans ve benzeri uygulama geliştirme ortamlarını kullanabileceklerdir. Öğrenciler temel program yazma ilkelerini, kontrol yapılarını, metot ve dizi gibi kavramları öğreneceklerdir.
SEN1002 Object-Oriented Programming (Java)
Bu ders Java ile nesneye yönelimli, olaya dayalı programlama stratejilerini kapsamaktadır. Öğrencilere Java ile sınıf, kalıtım, çok şekillilik, istisna yönetimi, temel grafik arabirim programlama, temel veri yapıları gibi konular öğretilecektir.
SEN2002 Programming Languages
Bu derste programlama dillerindeki etki alanı/kapsam, bağlama, tipler, altyordamlar, sınıflar ve benzeri kavramların özellikleri ve çalışma prensiplerinden bahsedilir. Ders kapsamında öğrenciler bir programlama dilinin yapısını iyi bir şekilde kavramış olup yeni dillerin ve derleyicilerin tasarımlarının iç yüzleri hakkında bilgi sahibi olurlar.
SEN2006 MS C# Laboratory
Bu derste öğrenciler C# dilini kullanarak gelişmiş programlama tekniklerini öğrenirler. Ders, teorik ve uygulama saatleri olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Öğrencilere C# dilinde ileri seviye nesneye yönelimli programlama yaklaşımlarından bahsedilir. Sınıf, kalıtım, çok şekillilik, istisna yönetimi, temel veri yapıları gibi konular kapsam dahilindedir.
SEN2101 Database Management Systems
Bu ders ilişkisel veritabanı sistemlerini, ilişkisel veritabanı tasarımını, sorgulama dillerini ve Oracle ile SQL ifadelerini kapsamaktadır.
SEN2102 IBM - Database Programming
Dersin ana amacı Oracle SQL ve PL/SQL ile veritabanı kullanan uygulamalar geliştirebilmektir. Öğrencilere ileri seviye SQL ve PL/SQL teknikleri kullanarak dinamik uygulamalar geliştirme yöntemleri anlatılır.
SEN2211 Data Structures and Algorithms I
Bu dersin amacı algoritma mantığını, algoritma analizini, algoritmaların karmaşıklık seviyelerini, temel veri yapılarını, belirli sıralama ve arama algoritmalarını anlatmaktır. Dersteki kavramlar Java kullanılarak pratiğe dönüştürülür.
SEN2212 Data Structures and Algorithms II
Bu dersin kapsamında öğrencilere yığın, kuyruk, ağaç, arama ağaçları, dengeli ağaçlar ve benzeri veri yapıları gösterilir. Dersteki kavramlar Java kullanılarak pratiğe dönüştürülür.
SEN3001 Software Engineering Analysis and Design
Bu ders yazılım mühendisliği açısından sistem analizi ve tasarımı konularını kapsar. Sistem analizinin esasları, proje yönetimi, fizibilite analizi, uygulama mimarisi ve modelleri başlıklarını içerir.
SEN3002 Software Measurement and Testing
Bu ders kapsamında yazılım projelerinde üretilen yazılımların değerlendirilebilmesi, tanımlanan kısıtlara göre ölçülebilmesi, projelerin işleyişlerinin değerlendirilebilmesi gibi konuların yanında ayrıca yazılımların test edilmesinde kullanılan metotlar hakkında detaylı bilgiler verilir.
SEN3003 Software Project Management
Bu ders yazılım projelerinin planlanmasını, yönetilmesini ve bu kapsam dahilinde yazılım projesi geliştirme yaşam döngülerini, proje yönetiminin adımlarını, maliyet-kazanç analizini, proje teklifleri değerlendirme yöntemlerini, risk analizlerini ve benzeri konuları kapsar.
SEN3004 Web Programming
Bu derste web programlama kavramı Java teknolojileri çerçevesinde ele alınır. HTML ve JavaScript gibi temel bilgilerin üzerine ek olarak dinamik web programlama yapabilmek için Java Servlets, Java ServerPages ve Java ServerFaces gibi teknolojiler anlatılır. Dersin ana amacı web üzerinde dinamik uygulamalar geliştirebilmektir.
SEN3006 Software Architecture
Bu ders yazılım mimarisi kavramını, prensiplerini ve metotlarını derinlemesine bir şekilde inceler. Servise yönelik mimariler, ürün hattına yönelik mimariler, uyarlanabilir ve üretken mimariler gibi yapılar kapsam dahilindedir. Ders içerisinde öğrenciler oluşturacakları küçük gruplar ile çeşitli yazılım projelerini tasarlayıp bu projeleri tamamlarlar. Aynı zamanda bu ders kapsamında yazılım gereksinimleri, yazılım tasarımı, yazılım yönetimi, yazılım kalitesi ve testi gibi konular da mevcuttur.
SEN3301 Computer Graphics and Animation
Bu ders, bilgisayar grafik ve animasyona ve matematiksel yöntemlerin kullanımına giriş bilgilerini içerir. Bu dersi başarıyla tamamlayarak öğrenciler, grafik ve animasyonun temel algoritmalarını öğrenecek ve kendi grafik ve animasyon uygulamalarını geliştirebileceklerdir.
SEN3304 Human Computer Interaction
Bu ders kapsamında ele alınan asıl amaç yazılım mühendisliğindeki kişiye odaklı tasarımı anlamaktır. İnsan Bilgisayar Etkileşimi disiplinler arası, hem öğrenciler hem de profesyoneller için önemli bir çalışma alanıdır. Kapsadığı konular arasında bilgisayar bilimleri, antropoloji ve eğitimsel psikoloji gibi önemli konular vardır. Kullanıcı arayüzü tasarımı, yazılım geliştirme sürecinde son kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamak açısından kritiktir.

baya baya bu işi ögretebilecekler ve tamda istedgim sey gibi bunlar .

şöyle birşey var derslerim o kadar iyi cok iyi olsaydı odtü bilgisayar müh düşünürdüm. Bilgisayar ve yazılımlara ayrı bir ilgim var ve baktıgıma gore bahcesehirde Bahçeşehir Üniversitesi - Yazılım Mühendisliği

baya baya bu işi ögretebilecekler ve tamda istedgim sey gibi bunlar .

Hocam eğer gerçekten istediğin buysa, kimseyi dinleme direk oraya git, kafanı karıştırma boşuna :)

Kafanı karıştırmak istemem ama bu derslerin aynıları Bilgisayar mühendisliğinde de var :D

Böyle başlıkları görünce kıskanıyorum ya yazılım okumak istemiştim ama matematik 0 olunca hayallerinden de vazgeçiyorsun ama olsun coğrafyada iyidir :) bence yazılım oku kardeşim bu ülkeye yazılımcı daha çok lazım...

bu ikisi arasında bilgisayar müh. ama bilgisayara tutuyosa puanın biraz daha kas git inşaat oku... heryer inşaat kentsel dönüşümdü falandı derken inşaat işine girmeyen kalmadı..

18 yaşında insanlara meslek seçimi yaptırmak çok erken. Tavsiyem bölüm seçerken üniversite seçimi daha ön planda tut. İtü, Odtü, Boğaziçi, Ytü, Sabancı, Koç, Bilkent tutmuyorsa işin zor.

Yazılımcı mı olmak istiyorsun yoksa donanımcı mı önce buna karar vermelisin.

Yazılım mühendisliği seçersen donanım ile ilgili fazla ders görmeyeceksin. Bilgisayar mühendisliği seçersen 2sini birlikte göreceksin ve bir noktada gene seçimi kendin yapmak zorunda kalacaksın.

Birde hangi bölümü, hangi üniversitede okursan oku, okulda gördüklerin ile asla iyi bir iş bulamazsın. Her şey senin okulda verilen bilginin üstüne neler katıp, kendini ne kadar geliştirdiğinde bitiyor.

Puanın yetiyorsa, Ankara - İstanbul arasında bir üniversite tercihinde bulun. Bu 2 ilde de bol miktarda kaliteli şirket bulunuyor. Okurken yapacağın staj yerini de iyi seçersen, okul bitince aynı iş yerinde işe başlayabilirsin.

Şuanki elektronik herşeyin bir koddan oluştuğu düşünülürse tabikide yazılım mühendisliği.Bilgisayar mühendisi olup dükkan açıp tamirci olacağına yada memur olacağına bence yazılım mühendisi ol :)

ben bilgisayar programcılığı okudum mühendislik için dgs girecektim vazgeçtim programcılık beynini çatlatıyor insanın ufak bir kod hatası için sayfalarca kodu incelemen gerekiyor bazen ama ikisi arasında seçim yapıcaksan mühendis herzaman iyi ise iş bulabilir öğretim görevlisi olsan üniversiteler aylık 4bintl para alırsın dersini anlatırsın çıkarsın dinliyorlarmı dinlemiyorlarmı umrumda olmaz üstelik çokta zor değil

Bilgisayar mühendisliği + Bilge Adam yazılım mühendisliği = istediğin iş senin olur.. Tabi Ünv yanında sertifikalarını da alırsın bi tarafdan..

kardeşim ikisininde ders progr***** ders içeriğine bak hangisinde gelişmek hangisinde iyi olmak istiyorsan git ona kimsenin dediğine bakma sen üniversitede önemli olan hangi bölüme gittiğin değil o bölümle bütünleşmek kendini geliştirmek önemlidir sen milletin lafına bakma kendileri hiç bir zaman ulaşamayacağı için ve bunu bildikleri için küçümserler sen neyi yapmayı istiyorsan seviyorsan o mesleği seç

bi kaç sene önce bi profesörün yazısını okumuştum (tercih zaman) yazılım mühendisliği ve enerji sistemleri mühendisliği diyrdu başka bişey demiyordu. bende ondan önce phyton felan azda olsa calışmıştım baktım benlik değil kod ezberle felan enerji seçtim kodlarla aram iidir diyorsan affetme yazılım müh. git

Aynen kardeşim sevdiğin işi yapmalısın ve sen hangisini seviyorsan onu seçmelisin. Tabi işin mantık boyutu da var yani ileride gelir olarak. Bunun dışında yazılım olarak iyi öğrenirsen ve kendi yazılımlarını yapabilirsen işin rengi değişir tabiki. Dediğim gibi mutlu olacağın işi yap seve seve yaparsın en azından.

Biraz önce lysden cıktım . 2 sinden birisine gidecegim sizce hangisi ?

abicim benden sana tavsiye eger söz dinlersen benim gibi haberlesme ve teknoloji oku
yazarsada üniversite olarak bu yil hayata gececek hasan ferdi turgutlu teknoloji fakültesini yaz.

Ben Yazılım Mühendisliği okuyorum . Ben tercihlerimi yaparken Türkiyede bir tek Elazığda vardı . Şimdi Manisayada açıldı ama Manisadakini tavsiye etmem daha amatör hocalar . Yazılım Mühendisliği zevkli ve eğlenceli bir bölüm ve Türkiyede 2 yerde olduğu için sanırım bu sene 3 olacak iş imkanı daha fazla ama senin bileceğin iş

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri